Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgenbriefing: Statens Museum for Kunst snydt til at udbetale formue via CEO-fraud / Anklage: Bose spionerer via hovedtelefoner og sælger dine data.

Mange web-butikker vil gerne med under Dansk Supermarkeds Wupti. Statens Museum for Kunst snydt for formue via CEO-fraud. Har du været i USA fornylig? Kunder hos kæmpe hotelkæder har fået stjålet kreditkort-data. Anklage: Bose spionerer via hovedtelefoner og sælger dine data.

Morgenbriefing: Overblik over it-nyhederne torsdag morgen

Mange web-butikker vil gerne med under Dansk Supermarkeds Wupti

Dansk Supermarkeds plan om at gøre Wupti til en e-handelsplatform a la Amazon er blevet taget godt imod. Direktør Per Bank siger til Børsen, at Dansk Supermarked allerede den første dag efter udmeldingen om ønsker modtog henvendelser fra 45 webbutikker, som Dansk Supermarked ‘nu arbejder på at få integreret i vores Wupti-platform.'

"Det ser ud som om, at der er en meget stor interesse. I starten med Amazon var der også nogen, der ikke ville ind der," siger han til avisen.

Han peger på, at Wupti vil anvende samme forretningsmodel, og at tjenesten er så stor i Danmark, at trafikken ‘er interessant.'

Statens Museum for Kunst snydt for formue via CEO-fraud

Statens Museum for Kunst er via såkaldt CEO-fraud blevet snydt til at udbetale 805.000 kroner til en cyberkriminel.

Ifølge Berlingske fandt fupnummeret sted i vinterferien, hvor flere ansatte modtog mail, der så ud til at stamme fra direktør Mikkel Bogh, som i mailen bad om, at der blev gennemført en pengeoverførsel omgående til en konto i England.

Da en medarbejder overførte pengene, kom der flere mails med lignende anmodninger, som også førte til pengeoverførsler.

Men mailene var ikke fra Mikkel Bogh.

"Det er bestemt ikke en sag, som vi er stolte af. Der er blevet begået menneskelige fejl, og vores regler og procedurer er ikke blevet overholdt," siger administrationschef Anne Bak-Hansen til avisen.

Har du været i USA fornylig? Kæmpe hotelkæder ramt af virus

Der er grund til at være lidt på stikkerne, hvis du har været i USA fornylig og boet på et hotel under hotelkæderne Holiday Inn eller Crowne Plaza.

Hackere har nemlig haft held til at hacke sig ind i kædernes systemer og kopiere kundernes kreditkortoplysninger i perioden mellem 29. september og 29. december i fjor.

Kopieringen er sket, når kunderne har trukket deres kreditkort gennem betalingsautomaterne på hotellerne, som der er 1.200 af.

Selskabet bag hotellerne IHG har allerede givet de ramte kunder besked. IHG mener umiddelbart, at ‘kun' navne og kortnumre er blevet kopieret.

Anklage: Bose spionerer via hovedtelefoner og sælger dine data
Anvender producenten Bose virkelig sine populære hovedtelefoner til spionage? Det skal en amerikansk domstol afgøre, efter en amerikaner ifølge Reuters har lagt sag an mod selskabet.

Han mener, at Bose spionerer mod brugerne via en app, der er forbundet med hovedtelefonerne på brugerens telefon.

Her tracker den musik, podcast og andre lydfiler, der sendes til hovedtelefonerne. Bose sælger ifølge anklagen disse oplysninger til andre.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere


Forbered dig effektivt på cyber katastrofen

Da det ikke længere er et spørgsmål om, om man bliver ramt men et spørgsmål om hvornår, er det essentielt at analysere angrebsflader og designe en effektiv sikkerhedsinfrastruktur, som afvejer sikring af centrale data og systemer mod hensynet til brugervenlighed og medarbejdernes produktivitet.

30. maj 2024 | Læs mere