Artikel top billede

Morgenbriefing: Statens Museum for Kunst snydt til at udbetale formue via CEO-fraud / Anklage: Bose spionerer via hovedtelefoner og sælger dine data.

Mange web-butikker vil gerne med under Dansk Supermarkeds Wupti. Statens Museum for Kunst snydt for formue via CEO-fraud. Har du været i USA fornylig? Kunder hos kæmpe hotelkæder har fået stjålet kreditkort-data. Anklage: Bose spionerer via hovedtelefoner og sælger dine data.

Morgenbriefing: Overblik over it-nyhederne torsdag morgen

Mange web-butikker vil gerne med under Dansk Supermarkeds Wupti

Dansk Supermarkeds plan om at gøre Wupti til en e-handelsplatform a la Amazon er blevet taget godt imod. Direktør Per Bank siger til Børsen, at Dansk Supermarked allerede den første dag efter udmeldingen om ønsker modtog henvendelser fra 45 webbutikker, som Dansk Supermarked ‘nu arbejder på at få integreret i vores Wupti-platform.'

"Det ser ud som om, at der er en meget stor interesse. I starten med Amazon var der også nogen, der ikke ville ind der," siger han til avisen.

Han peger på, at Wupti vil anvende samme forretningsmodel, og at tjenesten er så stor i Danmark, at trafikken ‘er interessant.'

Statens Museum for Kunst snydt for formue via CEO-fraud

Statens Museum for Kunst er via såkaldt CEO-fraud blevet snydt til at udbetale 805.000 kroner til en cyberkriminel.

Ifølge Berlingske fandt fupnummeret sted i vinterferien, hvor flere ansatte modtog mail, der så ud til at stamme fra direktør Mikkel Bogh, som i mailen bad om, at der blev gennemført en pengeoverførsel omgående til en konto i England.

Da en medarbejder overførte pengene, kom der flere mails med lignende anmodninger, som også førte til pengeoverførsler.

Men mailene var ikke fra Mikkel Bogh.

"Det er bestemt ikke en sag, som vi er stolte af. Der er blevet begået menneskelige fejl, og vores regler og procedurer er ikke blevet overholdt," siger administrationschef Anne Bak-Hansen til avisen.

Har du været i USA fornylig? Kæmpe hotelkæder ramt af virus

Der er grund til at være lidt på stikkerne, hvis du har været i USA fornylig og boet på et hotel under hotelkæderne Holiday Inn eller Crowne Plaza.

Hackere har nemlig haft held til at hacke sig ind i kædernes systemer og kopiere kundernes kreditkortoplysninger i perioden mellem 29. september og 29. december i fjor.

Kopieringen er sket, når kunderne har trukket deres kreditkort gennem betalingsautomaterne på hotellerne, som der er 1.200 af.

Selskabet bag hotellerne IHG har allerede givet de ramte kunder besked. IHG mener umiddelbart, at ‘kun' navne og kortnumre er blevet kopieret.

Anklage: Bose spionerer via hovedtelefoner og sælger dine data
Anvender producenten Bose virkelig sine populære hovedtelefoner til spionage? Det skal en amerikansk domstol afgøre, efter en amerikaner ifølge Reuters har lagt sag an mod selskabet.

Han mener, at Bose spionerer mod brugerne via en app, der er forbundet med hovedtelefonerne på brugerens telefon.

Her tracker den musik, podcast og andre lydfiler, der sendes til hovedtelefonerne. Bose sælger ifølge anklagen disse oplysninger til andre.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere