Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgenbriefing: Statens Museum for Kunst snydt til at udbetale formue via CEO-fraud / Anklage: Bose spionerer via hovedtelefoner og sælger dine data.

Mange web-butikker vil gerne med under Dansk Supermarkeds Wupti. Statens Museum for Kunst snydt for formue via CEO-fraud. Har du været i USA fornylig? Kunder hos kæmpe hotelkæder har fået stjålet kreditkort-data. Anklage: Bose spionerer via hovedtelefoner og sælger dine data.

Morgenbriefing: Overblik over it-nyhederne torsdag morgen

Mange web-butikker vil gerne med under Dansk Supermarkeds Wupti

Dansk Supermarkeds plan om at gøre Wupti til en e-handelsplatform a la Amazon er blevet taget godt imod. Direktør Per Bank siger til Børsen, at Dansk Supermarked allerede den første dag efter udmeldingen om ønsker modtog henvendelser fra 45 webbutikker, som Dansk Supermarked ‘nu arbejder på at få integreret i vores Wupti-platform.'

"Det ser ud som om, at der er en meget stor interesse. I starten med Amazon var der også nogen, der ikke ville ind der," siger han til avisen.

Han peger på, at Wupti vil anvende samme forretningsmodel, og at tjenesten er så stor i Danmark, at trafikken ‘er interessant.'

Statens Museum for Kunst snydt for formue via CEO-fraud

Statens Museum for Kunst er via såkaldt CEO-fraud blevet snydt til at udbetale 805.000 kroner til en cyberkriminel.

Ifølge Berlingske fandt fupnummeret sted i vinterferien, hvor flere ansatte modtog mail, der så ud til at stamme fra direktør Mikkel Bogh, som i mailen bad om, at der blev gennemført en pengeoverførsel omgående til en konto i England.

Da en medarbejder overførte pengene, kom der flere mails med lignende anmodninger, som også førte til pengeoverførsler.

Men mailene var ikke fra Mikkel Bogh.

"Det er bestemt ikke en sag, som vi er stolte af. Der er blevet begået menneskelige fejl, og vores regler og procedurer er ikke blevet overholdt," siger administrationschef Anne Bak-Hansen til avisen.

Har du været i USA fornylig? Kæmpe hotelkæder ramt af virus

Der er grund til at være lidt på stikkerne, hvis du har været i USA fornylig og boet på et hotel under hotelkæderne Holiday Inn eller Crowne Plaza.

Hackere har nemlig haft held til at hacke sig ind i kædernes systemer og kopiere kundernes kreditkortoplysninger i perioden mellem 29. september og 29. december i fjor.

Kopieringen er sket, når kunderne har trukket deres kreditkort gennem betalingsautomaterne på hotellerne, som der er 1.200 af.

Selskabet bag hotellerne IHG har allerede givet de ramte kunder besked. IHG mener umiddelbart, at ‘kun' navne og kortnumre er blevet kopieret.

Anklage: Bose spionerer via hovedtelefoner og sælger dine data
Anvender producenten Bose virkelig sine populære hovedtelefoner til spionage? Det skal en amerikansk domstol afgøre, efter en amerikaner ifølge Reuters har lagt sag an mod selskabet.

Han mener, at Bose spionerer mod brugerne via en app, der er forbundet med hovedtelefonerne på brugerens telefon.

Her tracker den musik, podcast og andre lydfiler, der sendes til hovedtelefonerne. Bose sælger ifølge anklagen disse oplysninger til andre.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere