Artikel top billede

Morgen-briefing: Hurtigt overblik over it-nyhederne mandag morgen

Rusland har hacket det danske forsvar. Dobbelt så mange bruger de digitale biblioteker. Spilbranchen forventer kraftig vækst.

Godmorgen og velkommen til Computerworlds morgen-briefing, hvor du får det hurtige overblik over it-nyhederne mandag morgen.

Rusland har hacket det danske forsvar i to år

Den russiske hackergruppe Fancy Bear har i perioden marts 2015 til oktober 2016 skaffet sig adgang til mailkonti i det danske forsvar.

Omkring 1000 phishing-mails blev i perioden sendt til ansatte under forsvarsministeriets myndighedsområde, og forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen bekræfter sikkerhedseksperters vurderinger af, at hackergruppen er knyttet til den russiske stat.

"Det er knyttet til efterretningstjenesterne eller centrale elementer i det russiske styre, og det er en evig kamp for at holde dem væk," siger han til Berlingske.

Ifølge Center for Cybersikkerhed har hackerne kun haft adgang til såkaldte "ikke-klassificerede" oplysninger, men Claus Hjort Frederiksen betegner alligevel situationen som kritisk.

Dobbelt så mange bruger de digitale biblioteker

Antallet af danskere, der bruger de digitale biblioteker er fordoblet på tre år. Det viser en ny undersøgelse fra Tænketanken Fremtidens Biblioteker, der offentliggøres her til morgen.

28 procent af danskerne bruger digitale biblioteks-tilbud som bibliotek.dk, eReolen og Filmstriben mindst en gang om måneden, mens det kun var tilfældet for 14 procent i 2014.

Digitaliseringen har tilsyneladende også udbredt de kulturelle tilbud til en ny gruppe mennesker.

Ifølge undersøgelsen spiller uddannelsesbaggrund nemlig en signifikant mindre rolle for omfanget af digital biblioteksbrug, end det er tilfældet for det fysiske.

Vild vækst i den danske spilbranche

Computerspil er blevet en dansk milliardindustri. Branchen er fordoblet på bare tre år fra 2014 og forventer at gøre det samme frem mod 2020.

Det skriver Finans.

Ifølge brancheforeningen Interactive Denmark er der sket en enorm professionalisering i den finansielle del af spilvirksomhederne, siden det i en årrække fra 1990erne primært var IO Interactive og Hitman-spillene, der tjente penge.

"For fem år siden sagde alle spiludviklerne, at det største problem var at skaffe kapital. I dag kan de tale det sprog, som investorerne forstår. De er meget mere forretningsklar," siger direktør Jan Neiiendam.

Spilbranchen forventer en samlet omsætning på knap 2,5 milliarder kroner om tre år.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere