Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Morgen-briefing: Hurtigt overblik over it-nyhederne mandag morgen

Rusland har hacket det danske forsvar. Dobbelt så mange bruger de digitale biblioteker. Spilbranchen forventer kraftig vækst.

Godmorgen og velkommen til Computerworlds morgen-briefing, hvor du får det hurtige overblik over it-nyhederne mandag morgen.

Rusland har hacket det danske forsvar i to år

Den russiske hackergruppe Fancy Bear har i perioden marts 2015 til oktober 2016 skaffet sig adgang til mailkonti i det danske forsvar.

Omkring 1000 phishing-mails blev i perioden sendt til ansatte under forsvarsministeriets myndighedsområde, og forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen bekræfter sikkerhedseksperters vurderinger af, at hackergruppen er knyttet til den russiske stat.

"Det er knyttet til efterretningstjenesterne eller centrale elementer i det russiske styre, og det er en evig kamp for at holde dem væk," siger han til Berlingske.

Ifølge Center for Cybersikkerhed har hackerne kun haft adgang til såkaldte "ikke-klassificerede" oplysninger, men Claus Hjort Frederiksen betegner alligevel situationen som kritisk.

Dobbelt så mange bruger de digitale biblioteker

Antallet af danskere, der bruger de digitale biblioteker er fordoblet på tre år. Det viser en ny undersøgelse fra Tænketanken Fremtidens Biblioteker, der offentliggøres her til morgen.

28 procent af danskerne bruger digitale biblioteks-tilbud som bibliotek.dk, eReolen og Filmstriben mindst en gang om måneden, mens det kun var tilfældet for 14 procent i 2014.

Digitaliseringen har tilsyneladende også udbredt de kulturelle tilbud til en ny gruppe mennesker.

Ifølge undersøgelsen spiller uddannelsesbaggrund nemlig en signifikant mindre rolle for omfanget af digital biblioteksbrug, end det er tilfældet for det fysiske.

Vild vækst i den danske spilbranche

Computerspil er blevet en dansk milliardindustri. Branchen er fordoblet på bare tre år fra 2014 og forventer at gøre det samme frem mod 2020.

Det skriver Finans.

Ifølge brancheforeningen Interactive Denmark er der sket en enorm professionalisering i den finansielle del af spilvirksomhederne, siden det i en årrække fra 1990erne primært var IO Interactive og Hitman-spillene, der tjente penge.

"For fem år siden sagde alle spiludviklerne, at det største problem var at skaffe kapital. I dag kan de tale det sprog, som investorerne forstår. De er meget mere forretningsklar," siger direktør Jan Neiiendam.

Spilbranchen forventer en samlet omsætning på knap 2,5 milliarder kroner om tre år.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere


Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Trusselsvurderinger – hvorfor er de så forskellige?

19. december 2023 | Læs mere


Secure Access Service Edge - SASE: Sådan styrker du netværkssikkerhed i skyen og skaber et robust cyberforsvar

Bliv klogere på nogle af de udfordringer, som en SASE-løsning effektivt kan håndtere. Du får inspiration til, hvordan du implementerer en cloudbaseret SASE-strategi i din organisation – og hvorfor du bør gøre det. Og så dykker vi ned i nogle af de trends og tendenser, som betyder, at mange virksomheder og organisationer udskrifter deres klassiske netværkssikkerhedstilgang med en SASE-strategi.

16. januar 2024 | Læs mere