Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Morgen-briefing: Hurtigt overblik over it-nyhederne mandag morgen

Rusland har hacket det danske forsvar. Dobbelt så mange bruger de digitale biblioteker. Spilbranchen forventer kraftig vækst.

Godmorgen og velkommen til Computerworlds morgen-briefing, hvor du får det hurtige overblik over it-nyhederne mandag morgen.

Rusland har hacket det danske forsvar i to år

Den russiske hackergruppe Fancy Bear har i perioden marts 2015 til oktober 2016 skaffet sig adgang til mailkonti i det danske forsvar.

Omkring 1000 phishing-mails blev i perioden sendt til ansatte under forsvarsministeriets myndighedsområde, og forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen bekræfter sikkerhedseksperters vurderinger af, at hackergruppen er knyttet til den russiske stat.

"Det er knyttet til efterretningstjenesterne eller centrale elementer i det russiske styre, og det er en evig kamp for at holde dem væk," siger han til Berlingske.

Ifølge Center for Cybersikkerhed har hackerne kun haft adgang til såkaldte "ikke-klassificerede" oplysninger, men Claus Hjort Frederiksen betegner alligevel situationen som kritisk.

Dobbelt så mange bruger de digitale biblioteker

Antallet af danskere, der bruger de digitale biblioteker er fordoblet på tre år. Det viser en ny undersøgelse fra Tænketanken Fremtidens Biblioteker, der offentliggøres her til morgen.

28 procent af danskerne bruger digitale biblioteks-tilbud som bibliotek.dk, eReolen og Filmstriben mindst en gang om måneden, mens det kun var tilfældet for 14 procent i 2014.

Digitaliseringen har tilsyneladende også udbredt de kulturelle tilbud til en ny gruppe mennesker.

Ifølge undersøgelsen spiller uddannelsesbaggrund nemlig en signifikant mindre rolle for omfanget af digital biblioteksbrug, end det er tilfældet for det fysiske.

Vild vækst i den danske spilbranche

Computerspil er blevet en dansk milliardindustri. Branchen er fordoblet på bare tre år fra 2014 og forventer at gøre det samme frem mod 2020.

Det skriver Finans.

Ifølge brancheforeningen Interactive Denmark er der sket en enorm professionalisering i den finansielle del af spilvirksomhederne, siden det i en årrække fra 1990erne primært var IO Interactive og Hitman-spillene, der tjente penge.

"For fem år siden sagde alle spiludviklerne, at det største problem var at skaffe kapital. I dag kan de tale det sprog, som investorerne forstår. De er meget mere forretningsklar," siger direktør Jan Neiiendam.

Spilbranchen forventer en samlet omsætning på knap 2,5 milliarder kroner om tre år.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere