Artikel top billede

Spotify arbejder i det skjulte på sin egen hardware: "Vil ændre måden du opfatter musik"

Spotify-tjenesten er vestens mest populære streamingtjeneste, men nu forsøger det svenske selskab angiveligt at udvikle sit eget hardware.

Spotify er på vej ind på hardware-markedet, hvis man skal tro et par nye jobopslag hos den svenske streaming-gigant.

I et jobopslag på selskabets egen hjemmeside skriver Spotify, at man ønsker at bygge en "kategori defineret af produkter i stil med Pebble Watch, Amazon Echo og Snap Spectacles," som vil "påvirke måden man opfatter musik og påtaler indhold."

Det skriver Android Central

I samme jobopslag skriver Spotify også, at produkt(erne) vil være internetforbundne og komme direkte fra Spotify selv.

Så opslaget handler altså ikke om hverken licensering eller implementering i andres hardware.

Stemmegenkendelse

Opslaget blev spottet af bloggeren Zatz Not Funny, som også pointerer et andet opslag vedrørende stemmegenkendelse.

Det har flere gange før været spekuleret, at Spotify ville indbygge stemmekontrol i sin app, og med Amazons Echo som en af inspirationskilderne i det andet jobopslag, er det ikke utænkeligt, at der er paralleller mellem de to.

Spørgsmålet er så, hvilken type produkt Spotify vil udvikle. Salget af musikafspillere som et enkeltstående produkt er efter smartphonens udbredelse næsten ikke eksisterende.

Wearable? eller smarthøjttaler?

Dog er der muligheder i at udvikle små 3G-forbundne fitness-trackere med indbyggede Spotify-playlister som Pebbles Core, der aldrig kom ud af produktion.

Ligeledes kunne man forestille sig en højttaler med indbygget Spotify-afspilning uden brug af en smartphone i stil med Amazon Alexa.

Libratones Zipp-højttalere har for nylig modtaget en opdatering, der tilføjer Spotify-playlister uden behov for en tilsluttet smartphone.

Dog skal vi ikke regne med at se et nyt produkt foreløbig. Som en del af jobopslaget skriver Spotify, at personen skal være med til at definere produktet, hvilket giver et indtryk af, at Spotifys hardware-drøm stadig kun er en drøm.

Læs også: Spotify prøver nye veje for at få dig til at betale: Gemmer de største albums til betalende lyttere
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere