Artikel top billede

Spotify arbejder i det skjulte på sin egen hardware: "Vil ændre måden du opfatter musik"

Spotify-tjenesten er vestens mest populære streamingtjeneste, men nu forsøger det svenske selskab angiveligt at udvikle sit eget hardware.

Spotify er på vej ind på hardware-markedet, hvis man skal tro et par nye jobopslag hos den svenske streaming-gigant.

I et jobopslag på selskabets egen hjemmeside skriver Spotify, at man ønsker at bygge en "kategori defineret af produkter i stil med Pebble Watch, Amazon Echo og Snap Spectacles," som vil "påvirke måden man opfatter musik og påtaler indhold."

Det skriver Android Central

I samme jobopslag skriver Spotify også, at produkt(erne) vil være internetforbundne og komme direkte fra Spotify selv.

Så opslaget handler altså ikke om hverken licensering eller implementering i andres hardware.

Stemmegenkendelse

Opslaget blev spottet af bloggeren Zatz Not Funny, som også pointerer et andet opslag vedrørende stemmegenkendelse.

Det har flere gange før været spekuleret, at Spotify ville indbygge stemmekontrol i sin app, og med Amazons Echo som en af inspirationskilderne i det andet jobopslag, er det ikke utænkeligt, at der er paralleller mellem de to.

Spørgsmålet er så, hvilken type produkt Spotify vil udvikle. Salget af musikafspillere som et enkeltstående produkt er efter smartphonens udbredelse næsten ikke eksisterende.

Wearable? eller smarthøjttaler?

Dog er der muligheder i at udvikle små 3G-forbundne fitness-trackere med indbyggede Spotify-playlister som Pebbles Core, der aldrig kom ud af produktion.

Ligeledes kunne man forestille sig en højttaler med indbygget Spotify-afspilning uden brug af en smartphone i stil med Amazon Alexa.

Libratones Zipp-højttalere har for nylig modtaget en opdatering, der tilføjer Spotify-playlister uden behov for en tilsluttet smartphone.

Dog skal vi ikke regne med at se et nyt produkt foreløbig. Som en del af jobopslaget skriver Spotify, at personen skal være med til at definere produktet, hvilket giver et indtryk af, at Spotifys hardware-drøm stadig kun er en drøm.

Læs også: Spotify prøver nye veje for at få dig til at betale: Gemmer de største albums til betalende lyttere
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


Hvor kommer cybertruslerne fra i OT-miljøer?

Sammen med en række eksperter vil du blive indviet, hvilke udfordringer virksomheder typisk skal forholde sig til, for at sikre OT-miljøet mod udefrakommende trusler og cyberangreb.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere