Artikel top billede

Det drøje resultat for Ericsson kan få den nye ledelse til at lægge opkøbsplaner for at styrke forretningen. Sådan lyder vurderingen fra Martina Kurth, der er analytiker hos Gartner.

Ericsson efter kæmpeunderskud: Kan være på vej mod opkøb af store datacentre

Svenske Ericsson kan være på vej til at foretage opkøb i løbet af året, der kommer, lyder vurderingen fra en analytiker efter selskabet tirsdag kom med et regnskab for årets første kvartal, der lå i underkanten af det forventede.

Jubelbrøl var der ikke mange af, da Ericsson tirsdag fremlagde virksomhedens regnskab for årets første kvartal.

Omsætningen på 46,4 milliarder kroner lå knap en milliard kroner under, hvad analytikerne forventede, og resultatet før skat viste et underskud på 12,8 milliarder kroner.   

Der var da også alvorlige miner at spore i selskabets regnskabsrapport, hvor ledelsens taler med store bogstaver om resultatet.  

"Vores performance i årets første kvartal er fortsat ikke tilfredsstillende," understreges det i regnskabet, hvor det gøres klart, at det særligt indenfor it-og cloud-forretningen står skidt til.

"Den bekymrende udvikling indenfor it-og cloud er fortsat med signifikant øgede tab. Området vil fortsat være et strategisk vigtig område for Ericsson i takt med at vores kunder bliver digitaliserede," står der.

"Vores resultater på området er uacceptable og den nye ledelse har til hensigt at iværksætte initiativer for at ændre på tingene."

Mulighed for opkøb

Det drøje resultat for Ericsson kan få den nye ledelse til at lægge opkøbsplaner for at styrke forretningen.

Helt konkret kunne et opkøb af en større datacentervirksomhed godt blive en realitet i løbet af det kommende år. 

Sådan lyder vurderingen fra Martina Kurth, der er analytiker hos Gartner. 

"Ericsson vil måske udforske de strategiske muligheder med hensyn til opkøb indenfor it-og cloud-infrastrukturrelle virksomheder for at supplere en ret svag bestanddel i sin nuværende it-og cloud-forretning," siger hun til Computerworld.

Kinesiske klø

Et af de steder, hvor den svenske gigant får på hattepulden, er i Kina.

Her noteres det i regnskabet, at Ericssons' it-og cloud-forretning har oplevet et dyk i salget.

Det kan i følge Martina Kurth fra Gartner tilskrives, at en af svenskernes skrappeste konkurrenter Huawei står stærk på den kinesiske hjemmebane. 

"Det kinesiske marked er jo baghaven for en af Ericssons største konkurrenter Huawei. De dominerer området, så det er ikke overraskende, at Ericsson taber terræn der. Huawei er meget aggressive," forklarer Martina Kurth til Computerworld.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere