Artikel top billede

Det drøje resultat for Ericsson kan få den nye ledelse til at lægge opkøbsplaner for at styrke forretningen. Sådan lyder vurderingen fra Martina Kurth, der er analytiker hos Gartner.

Ericsson efter kæmpeunderskud: Kan være på vej mod opkøb af store datacentre

Svenske Ericsson kan være på vej til at foretage opkøb i løbet af året, der kommer, lyder vurderingen fra en analytiker efter selskabet tirsdag kom med et regnskab for årets første kvartal, der lå i underkanten af det forventede.

Jubelbrøl var der ikke mange af, da Ericsson tirsdag fremlagde virksomhedens regnskab for årets første kvartal.

Omsætningen på 46,4 milliarder kroner lå knap en milliard kroner under, hvad analytikerne forventede, og resultatet før skat viste et underskud på 12,8 milliarder kroner.   

Der var da også alvorlige miner at spore i selskabets regnskabsrapport, hvor ledelsens taler med store bogstaver om resultatet.  

"Vores performance i årets første kvartal er fortsat ikke tilfredsstillende," understreges det i regnskabet, hvor det gøres klart, at det særligt indenfor it-og cloud-forretningen står skidt til.

"Den bekymrende udvikling indenfor it-og cloud er fortsat med signifikant øgede tab. Området vil fortsat være et strategisk vigtig område for Ericsson i takt med at vores kunder bliver digitaliserede," står der.

"Vores resultater på området er uacceptable og den nye ledelse har til hensigt at iværksætte initiativer for at ændre på tingene."

Mulighed for opkøb

Det drøje resultat for Ericsson kan få den nye ledelse til at lægge opkøbsplaner for at styrke forretningen.

Helt konkret kunne et opkøb af en større datacentervirksomhed godt blive en realitet i løbet af det kommende år. 

Sådan lyder vurderingen fra Martina Kurth, der er analytiker hos Gartner. 

"Ericsson vil måske udforske de strategiske muligheder med hensyn til opkøb indenfor it-og cloud-infrastrukturrelle virksomheder for at supplere en ret svag bestanddel i sin nuværende it-og cloud-forretning," siger hun til Computerworld.

Kinesiske klø

Et af de steder, hvor den svenske gigant får på hattepulden, er i Kina.

Her noteres det i regnskabet, at Ericssons' it-og cloud-forretning har oplevet et dyk i salget.

Det kan i følge Martina Kurth fra Gartner tilskrives, at en af svenskernes skrappeste konkurrenter Huawei står stærk på den kinesiske hjemmebane. 

"Det kinesiske marked er jo baghaven for en af Ericssons største konkurrenter Huawei. De dominerer området, så det er ikke overraskende, at Ericsson taber terræn der. Huawei er meget aggressive," forklarer Martina Kurth til Computerworld.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere