Topnyhed:Nana Bule forlader Microsoft: Her er den nye direktør for Microsoft Danmark

Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Disse brancher har flest brud på it-sikkerheden

Tre sektorer er især plaget af brud på it-sikkerheden. Ransomware stormer frem, viser ny it-sikkerhedsrapport.

Arbejder du i finans-sektoren, i sundheds-sektoren eller i det offentlige, bør du være ekstra opmærksom på it-sikkerheden.

Det viser en ny rapport fra Verizon - Data Breach Investigation Report - hvori selskabet for 10. gang har analyseret mere end 40.000 sikkerhedshændelser i 84 lande.

Ransomware fortsat i voldsom vækst

Ifølge rapporten vokser omfanget af ransomware-angreb fortsat meget voldsomt.

Ransomware ligger i dag på femtepladsen over mest udbredte malware-typer, og det er udtryk for en meget stor stigning i forhold til for blot tre år siden, hvor ransomware lå på 22.-pladsen.

Du kan læse mere om ransomware-bølgen her: Aarhus Kommune ramt af bølge af ransomware-angreb: Er blevet inficeret 10 gange på under to år

Også phishing er i vækst. Ifølge Verizon-rapporten anvendes phishing-angreb næsten udelukkende til forsøg på at installere malware i de angrebne systemer.

Næsten halvdelen af alle cyberangreb involverer i dag phishing i en eller anden form, viser tallene.

Du kan læse om et eksempel her: Warning! Vi lukker din mail nu - hvis ikke du klikker her

"Cyber-angreb, der gør brug af den menneskelige faktor, er fortsat et stort problem. De cyber-kriminelle koncentrerer sig om fire centrale områder for menneskelig adfærd for at lokke oplysninger ud af enkeltpersoner: Engagement, distraktion, nysgerrighed og usikkerhed. Og som vores rapport viser, virker det - endda med en betydelig vækst, når det gælder både phishing og pretexting i år," lyder det fra Verizon.

Du kan læse mere om rapporten her: Verizon's 2017 Data Breach Investigations Report.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere


Identity & Access Management - sådan holder du din virksomhed sikker

God styring af brugerrettigheder er en af de mest effektive måder til at højne it-sikkerheden. For det kan hurtigt gå galt, hvis system-rettigheder, system-adgang og lignende ikke hele tiden opdateres. Kom og hør om erfaringer og muligheder til hurtigt og nemt hele tiden at sikre, at der er styr på brugerrettighederne i hele din organisation- også uden at genere brugerne.

08. december 2022 | Læs mere