Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Disse brancher har flest brud på it-sikkerheden

Tre sektorer er især plaget af brud på it-sikkerheden. Ransomware stormer frem, viser ny it-sikkerhedsrapport.

Arbejder du i finans-sektoren, i sundheds-sektoren eller i det offentlige, bør du være ekstra opmærksom på it-sikkerheden.

Det viser en ny rapport fra Verizon - Data Breach Investigation Report - hvori selskabet for 10. gang har analyseret mere end 40.000 sikkerhedshændelser i 84 lande.

Ransomware fortsat i voldsom vækst

Ifølge rapporten vokser omfanget af ransomware-angreb fortsat meget voldsomt.

Ransomware ligger i dag på femtepladsen over mest udbredte malware-typer, og det er udtryk for en meget stor stigning i forhold til for blot tre år siden, hvor ransomware lå på 22.-pladsen.

Du kan læse mere om ransomware-bølgen her: Aarhus Kommune ramt af bølge af ransomware-angreb: Er blevet inficeret 10 gange på under to år

Også phishing er i vækst. Ifølge Verizon-rapporten anvendes phishing-angreb næsten udelukkende til forsøg på at installere malware i de angrebne systemer.

Næsten halvdelen af alle cyberangreb involverer i dag phishing i en eller anden form, viser tallene.

Du kan læse om et eksempel her: Warning! Vi lukker din mail nu - hvis ikke du klikker her

"Cyber-angreb, der gør brug af den menneskelige faktor, er fortsat et stort problem. De cyber-kriminelle koncentrerer sig om fire centrale områder for menneskelig adfærd for at lokke oplysninger ud af enkeltpersoner: Engagement, distraktion, nysgerrighed og usikkerhed. Og som vores rapport viser, virker det - endda med en betydelig vækst, når det gælder både phishing og pretexting i år," lyder det fra Verizon.

Du kan læse mere om rapporten her: Verizon's 2017 Data Breach Investigations Report.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere