Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Disse brancher har flest brud på it-sikkerheden

Tre sektorer er især plaget af brud på it-sikkerheden. Ransomware stormer frem, viser ny it-sikkerhedsrapport.

Arbejder du i finans-sektoren, i sundheds-sektoren eller i det offentlige, bør du være ekstra opmærksom på it-sikkerheden.

Det viser en ny rapport fra Verizon - Data Breach Investigation Report - hvori selskabet for 10. gang har analyseret mere end 40.000 sikkerhedshændelser i 84 lande.

Ransomware fortsat i voldsom vækst

Ifølge rapporten vokser omfanget af ransomware-angreb fortsat meget voldsomt.

Ransomware ligger i dag på femtepladsen over mest udbredte malware-typer, og det er udtryk for en meget stor stigning i forhold til for blot tre år siden, hvor ransomware lå på 22.-pladsen.

Du kan læse mere om ransomware-bølgen her: Aarhus Kommune ramt af bølge af ransomware-angreb: Er blevet inficeret 10 gange på under to år

Også phishing er i vækst. Ifølge Verizon-rapporten anvendes phishing-angreb næsten udelukkende til forsøg på at installere malware i de angrebne systemer.

Næsten halvdelen af alle cyberangreb involverer i dag phishing i en eller anden form, viser tallene.

Du kan læse om et eksempel her: Warning! Vi lukker din mail nu - hvis ikke du klikker her

"Cyber-angreb, der gør brug af den menneskelige faktor, er fortsat et stort problem. De cyber-kriminelle koncentrerer sig om fire centrale områder for menneskelig adfærd for at lokke oplysninger ud af enkeltpersoner: Engagement, distraktion, nysgerrighed og usikkerhed. Og som vores rapport viser, virker det - endda med en betydelig vækst, når det gælder både phishing og pretexting i år," lyder det fra Verizon.

Du kan læse mere om rapporten her: Verizon's 2017 Data Breach Investigations Report.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere