BREAKING:Preben Damgaard er død

Artikel top billede

(Foto: Claus Sjödin)

Apple kan være på vej med MobilePay-konkurrent

Apple kan være på trapperne med en ny tjeneste, der gør det muligt for iPhone-brugere at sende penge til hinanden.

Danske Banks Mobilepay-app kan snart blive udfordret af selveste Apple.

For ifølge det amerikanske teknologi-medie Recode undersøger Apple i øjeblikket muligheden for at lancere en ny tjeneste, der gør det muligt for iPhone-brugere at sende penge til hinanden.

Altså præcis den opskrift, der har sikret MobilePay stor succes på det danske marked.

Ifølge Recode forhandler Apple i øjeblikket med flere spillere i den finansielle sektor om at introducere tjenesten.

Læs også: Danske Bank forudser Apple Pays snarlige ankomst: Sådan vil banken forsvare sig

Har dine betalings-oplysninger

Apple har den fordel, at virksomheden allerede er i besiddelse af mange kunders betalingsoplysninger, og derfor kan det være relativt simpelt at bygge en pengeoverførsels-tjeneste oven på virksomhedens eksisterende tilbud. 

Ifølge Recodes kilder er der stadigvæk usikkerhed om lanceringsdatoen, men en af mediets kilder anslår, at Apple allerede kan løfte sløret for tjeneste i løbet af i år.

Det er ikke første gang, at der går rygter om at Apple kan være på vej med en MobilePay-lignende service.

Allerede i 2015 skrev den amerikanske avis Wall Street Journal, at Apple var i forhandlinger med flere amerikanske banker om at introducer en funktion, der gør det muligt at sende penge via Apples besked-app, iMessage.

Læs også: Apple Pay rykker tættere på den danske grænse - på vej til Tyskland og Italien

Apple Pay nyder stigende udbredelse

Apple har allerede betalingstjenesten Apple Pay, der dog udelukkende kan bruges til betalinger i fysiske butikker og webshops.

Gennem den seneste tid har Apple udbredt tjenesten til flere europæiske lande, og i dag er tjenesten i Europa tilgængelig i Spanien, Frankrig, Schweitz, UK og Irland, og der går desuden rygter om, at Apple Pay også snart vil blive lanceret i Tyskland og Italien.

Det er dog endnu uvist, hvilke planer Apple har for en lancering af Apple Pay i Danmark og de andre nordiske lande.

I går lancerede Nets det mobile Dankort, der ligesom Apple Pay gør det muligt at bruge sin smartphone til at betale i butikker.

Herunder kan du se, hvordan det gik, da Computerworld prøvekørte appen.

Læs også: Se videoen: Computerworld prøvekører Dankort på mobilen: "Var det ikke meningen, at det skulle være langt hurtigere at betale på den måde?"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere


Identity & Access Management - sådan holder du din virksomhed sikker

God styring af brugerrettigheder er en af de mest effektive måder til at højne it-sikkerheden. For det kan hurtigt gå galt, hvis system-rettigheder, system-adgang og lignende ikke hele tiden opdateres. Kom og hør om erfaringer og muligheder til hurtigt og nemt hele tiden at sikre, at der er styr på brugerrettighederne i hele din organisation- også uden at genere brugerne.

08. december 2022 | Læs mere