Her er hele listen:Sådan klarer 50 danske it-virksomheder sig i Computerworlds store image-undersøgelse

Artikel top billede

Installerede malware på biblioteks-computere: 20-årig skal i fængsel for milliontyveri

En aarhusiansk mand skal i fængsel for identitetstyveri og bedrageri for et millionbeløb. Han fik adgang til data ved at installere keylogger-software på offentlige bibliotekers computere.

En 20-årig mand er i Aarhus blevet dømt til 30 måneders fængsel for omfattende identitetstyveri og bedrageri.

Mandens forbrydelse består i at have installeret såkaldt keylogger-software på computere på aarhusianske biblioteker, og herefter at misbruge de data, som softwaren har registreret.

Keyloggere registrerer alle input i et tastatur, og på den måde har den dømte fået adgang blandt andet brugernavn og kodeord til NemID, som han har brugt til at begå identitetstyveri og svindel mod otte personer.

Falske lån og netbank-svindel

Den 20-årige har misbrugt identiteten på et af sine ofre til at optage lån for knap 120.000 kroner, ligesom han har overført penge fra andre ofres netbank.

Tilsammen har han svindlet for 1,8 millioner kroner.

"Det begynder med identitetstyveri, hvorefter han tømmer deres bankkonti, optager lån og i det hele taget har fri adgang til at benyttes deres NemID, uden at de aner noget om det - før det er for sent.

Det er voldsomt groft, og det er også grunden til, at han får to et halvt års fængsel til direkte afsoning," siger anklager Rosa Pape til Aarhus Stiftstidende.

Manden har tilsyneladende samarbejdet med flere andre gerningsmænd, som politiet ikke har haft held med at identificere.

Læs også: NemID-angribere: Nemt at omgå NemID-sikkerhed
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere

Mest læste klummer og blogs