Artikel top billede

Installerede malware på biblioteks-computere: 20-årig skal i fængsel for milliontyveri

En aarhusiansk mand skal i fængsel for identitetstyveri og bedrageri for et millionbeløb. Han fik adgang til data ved at installere keylogger-software på offentlige bibliotekers computere.

En 20-årig mand er i Aarhus blevet dømt til 30 måneders fængsel for omfattende identitetstyveri og bedrageri.

Mandens forbrydelse består i at have installeret såkaldt keylogger-software på computere på aarhusianske biblioteker, og herefter at misbruge de data, som softwaren har registreret.

Keyloggere registrerer alle input i et tastatur, og på den måde har den dømte fået adgang blandt andet brugernavn og kodeord til NemID, som han har brugt til at begå identitetstyveri og svindel mod otte personer.

Falske lån og netbank-svindel

Den 20-årige har misbrugt identiteten på et af sine ofre til at optage lån for knap 120.000 kroner, ligesom han har overført penge fra andre ofres netbank.

Tilsammen har han svindlet for 1,8 millioner kroner.

"Det begynder med identitetstyveri, hvorefter han tømmer deres bankkonti, optager lån og i det hele taget har fri adgang til at benyttes deres NemID, uden at de aner noget om det - før det er for sent.

Det er voldsomt groft, og det er også grunden til, at han får to et halvt års fængsel til direkte afsoning," siger anklager Rosa Pape til Aarhus Stiftstidende.

Manden har tilsyneladende samarbejdet med flere andre gerningsmænd, som politiet ikke har haft held med at identificere.

Læs også: NemID-angribere: Nemt at omgå NemID-sikkerhed
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere