Artikel top billede

Installerede malware på biblioteks-computere: 20-årig skal i fængsel for milliontyveri

En aarhusiansk mand skal i fængsel for identitetstyveri og bedrageri for et millionbeløb. Han fik adgang til data ved at installere keylogger-software på offentlige bibliotekers computere.

En 20-årig mand er i Aarhus blevet dømt til 30 måneders fængsel for omfattende identitetstyveri og bedrageri.

Mandens forbrydelse består i at have installeret såkaldt keylogger-software på computere på aarhusianske biblioteker, og herefter at misbruge de data, som softwaren har registreret.

Keyloggere registrerer alle input i et tastatur, og på den måde har den dømte fået adgang blandt andet brugernavn og kodeord til NemID, som han har brugt til at begå identitetstyveri og svindel mod otte personer.

Falske lån og netbank-svindel

Den 20-årige har misbrugt identiteten på et af sine ofre til at optage lån for knap 120.000 kroner, ligesom han har overført penge fra andre ofres netbank.

Tilsammen har han svindlet for 1,8 millioner kroner.

"Det begynder med identitetstyveri, hvorefter han tømmer deres bankkonti, optager lån og i det hele taget har fri adgang til at benyttes deres NemID, uden at de aner noget om det - før det er for sent.

Det er voldsomt groft, og det er også grunden til, at han får to et halvt års fængsel til direkte afsoning," siger anklager Rosa Pape til Aarhus Stiftstidende.

Manden har tilsyneladende samarbejdet med flere andre gerningsmænd, som politiet ikke har haft held med at identificere.

Læs også: NemID-angribere: Nemt at omgå NemID-sikkerhed
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


AI & machine learning i praksis: Sådan får du gevinst i din dagligdag

Kunstig intelligens, machine learning og algoritmer er i fuld gang med at forandre måden, vi arbejder og driver virksomhed på. På seminaret kan du møde førende eksperter på området, leverandører, beslutningstagere og praktikere, der fokuserer på best practise på området.

02. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?