Artikel top billede

Installerede malware på biblioteks-computere: 20-årig skal i fængsel for milliontyveri

En aarhusiansk mand skal i fængsel for identitetstyveri og bedrageri for et millionbeløb. Han fik adgang til data ved at installere keylogger-software på offentlige bibliotekers computere.

En 20-årig mand er i Aarhus blevet dømt til 30 måneders fængsel for omfattende identitetstyveri og bedrageri.

Mandens forbrydelse består i at have installeret såkaldt keylogger-software på computere på aarhusianske biblioteker, og herefter at misbruge de data, som softwaren har registreret.

Keyloggere registrerer alle input i et tastatur, og på den måde har den dømte fået adgang blandt andet brugernavn og kodeord til NemID, som han har brugt til at begå identitetstyveri og svindel mod otte personer.

Falske lån og netbank-svindel

Den 20-årige har misbrugt identiteten på et af sine ofre til at optage lån for knap 120.000 kroner, ligesom han har overført penge fra andre ofres netbank.

Tilsammen har han svindlet for 1,8 millioner kroner.

"Det begynder med identitetstyveri, hvorefter han tømmer deres bankkonti, optager lån og i det hele taget har fri adgang til at benyttes deres NemID, uden at de aner noget om det - før det er for sent.

Det er voldsomt groft, og det er også grunden til, at han får to et halvt års fængsel til direkte afsoning," siger anklager Rosa Pape til Aarhus Stiftstidende.

Manden har tilsyneladende samarbejdet med flere andre gerningsmænd, som politiet ikke har haft held med at identificere.

Læs også: NemID-angribere: Nemt at omgå NemID-sikkerhed
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan vil AI-assistenten Microsoft Copilot transformere processer og dit arbejdsliv

Med Microsoft Copilot får du for første gang en intelligent, personlig assistent ved hånden, som kan løse opgaver og lette hverdagen. Få inspiration til, hvordan Copilot kan automatisere rutineopgaver og transformere din hverdag.

18. juni 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere