Artikel top billede

Firmware-sårbarhed hos Intel rammer computere fra de sidste 10 år

En ny-rapporteret sårbarhed hos Intel giver hackere mulighed for at fjernstyre computere, der kører intels virksomheds-løsninger. Sårbarheden går næsten 10 år tilbage.

En ny sårbarhed i intels firmware giver hackere mulighed for at fjernstyre funktioner i virksomhedens erhvervs-løsninger.

Intel har rapporteret en sårbarhed i core-processorer helt tilbage fra 2008, og virksomheder, der bruger løsningerne Active Management Technology, Intel Small Business Technology og Intel Standard Manageability til deres systemer bør installere patches så hurtigt som muligt.

Hackere kan fjernstyre netværk

Intel har ikke offentliggjort tekniske detaljer om problemet, men sårbarheden gør det tilsyneladende muligt for hackere at fjern-overtage administrations-funktionerne i de ramte systemer.

Intel har kendt til sårbarheden siden marts måned, og afviser at kende til eksempler på, at sårbarheden er blevet udnyttet. 

Sårbarheden er ifølge intel ikke relevant for forbruger-computere.

Du kan undersøge, om dit systemer er påvirket her.

Læs også: Helt nyt Intel på vej: Her er det nye Intel efter gigantisk fyringsrunde og omstrukturering
IT-JOB

Investeringsfonden for Udviklingslande (IFU)

Senior Vice President Digitalisation

Styrelsen for Dataforsyning og Infrastruktur

Nye udfordringer i it-drift – vi bygger nyt og udvider it-driften

SOS International A/S

Platform Engineer

Story House Egmont A/S

.NET-udvikler
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere


Årets CIO 2023

Vi skal finde Årets CIO 2023 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO og løfte arven efter Årets CIO 2022 Ann Fogelgren fra GN og de 16 andre, der løb med prisen før hende.

08. juni 2023 | Læs mere


B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere