Breaking:Nets med ny strategi: Vil sælge NemID og MitID

Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

Strafferetseksperter: Beskyttelsen af privatlivets fred skal opdateres til den digitale verden

Et råd af strafferetseksperter mener, at straffeloven skal revideres for at beskytte borgerens privatliv i det digitaliserede samfund. Blandt andet skal en dommer kunne kræve billeder fjernet fra internettet, og digitale sex-krænkelser skal straffes hårdere.

Det skal være lettere for borgere at føre en strafferetslig sag mod personer, der krænker deres privatliv digitalt.

Det mener det såkaldte straffelovråd, der er et panel af fremtrædende jurister og strafferetseksperter.

Rådet har efter Se og Hør-sagen haft til opgave gennemgå straffeloven for at vurdere, om den beskytter borgerens privatliv tilstrækkeligt i den digitale tidsalder - og det gør den tilsyneladende ikke.

Rådet anbefaler blandt andet, at en dommer på vegne af en borger skal kunne rette henvendelse til et medie eller en person og kræve, at vedkommende fjerner privatlivs-krænkende billeder og andet materiale fra internettet.

Slut med at "tracke" kærestens telefon

Udover at det skal være lettere at få fjernet materiale fra internettet, anbefaler strafferetrådet også, at det skal gøres ulovligt at overvåge andre mennesker elektronisk med for eksempel GPS-funktioner i smartphones.

Det kan således få et strafferetligt efterspil, hvis man uden tilladelse logger på "find min iPhone" eller lignende tjenester for at holde øje med, hvor venner eller kærester befinder sig.

Til sidst anbefaler rådet, at strafferammen for såkaldte "digitale sex-krænkelser" - såkaldt hævnporno.

Det sidste forslag skal også omfatte uberettiget deling af viden om f.eks andre menneskers sygdom og skilsmisse-forhold, og strafferammen bør ifølge rådet hæves fra seks måneder til to år.

Læs også: Retten til dit privatliv er et spil uden regler - og du har intet at skulle have sagt
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
MS Power Platform

På dette seminar kan du høre mere om mulighederne i Power Apps, og hvordan du kommer igang med at skabe værdi med Microsofts low code/no code-platform. Du kan også få inspiration fra organisationer, der i dag allerede er godt i gang og som har gjort sig deres erfaringer med platformen. Hvad virker? Og hvad virker ikke?

28. september 2022 | Læs mere


Strategisk brug af cloud: Få styr på compliance, infrastruktur og industry clouds

På denne konference klæder vi dig på at træffe de strategiske de valg, som der ligger bag hybrid cloud. Og vi går i dybden med de compliance- og sikkerhedsmæssige udfordringer og beslutninger der følger med cloud-løsninger

29. september 2022 | Læs mere


Årets CISO 2022 - Sådan arbejder du med sikkerhed, systemer og ledelse

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2022 på denne konference.

05. oktober 2022 | Læs mere


CIO
Stort CIO-interview: Lemvigh-Müllers milliard-omsætning er blevet digital