Artikel top billede

3 lukker for masser af kunders frie mobilbrug uden for Danmark - prisstigninger på vej til de fleste danske mobilbrugere

Langt de fleste danske mobilbrugere kan forvente prisstigninger som følge af EU's nye roamingregler.

Teleselskabet 3 lukker inden for de kommende par uger for kundernes brug af deres 3-abonnement i udlandet.

Det er den direkte konsekvens af, at EU har besluttet, at alle europæiske mobilbrugere fra 15. juni har forbudt teleselskaberne at opkræve roaming-afgifter af kunder, der roamer på udenlandske mobilnetværk.

Det kan du læse mere om her: Netop vedtaget i EU: Slut med afgifter for data-roaming til sommer

Teleselskaberne må imidlertid fortsat godt opkræve afgifter af hinanden.

Det betyder med andre ord, at teleselskabet - og ikke kunden - må til lommerne, hvis dets kunder anvender mobiltelefonen i udlandet.

3 har derfor ifølge Business nu taget konsekvensen og fjerner nu muligheden i alle selskabets pakker undtagen ‘3LikeHome' for at roame på udenlandske selskabers netværk, hvor der nu bliver lukket helt.

‘3LikeHome' indeholder fri roaming op til 10 gigabyte i det meste af Europa, men ifølge Business kan der også her snart komme ændringer.

Det samme gælder de øvrige mobilselskaber, der er i tænkeboks for at finde ud af, hvordan de vil håndtere situationen.

Flere sigter ifølge Business efter prisstigninger.

Læs også:

De nye roaming-regler: Sådan kan de påvirke dit mobil-abonnement

Slut med skyhøje roaming-priser i EU: Roaming-afgifter fjernes til sommer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere