Artikel top billede

3 lukker for masser af kunders frie mobilbrug uden for Danmark - prisstigninger på vej til de fleste danske mobilbrugere

Langt de fleste danske mobilbrugere kan forvente prisstigninger som følge af EU's nye roamingregler.

Teleselskabet 3 lukker inden for de kommende par uger for kundernes brug af deres 3-abonnement i udlandet.

Det er den direkte konsekvens af, at EU har besluttet, at alle europæiske mobilbrugere fra 15. juni har forbudt teleselskaberne at opkræve roaming-afgifter af kunder, der roamer på udenlandske mobilnetværk.

Det kan du læse mere om her: Netop vedtaget i EU: Slut med afgifter for data-roaming til sommer

Teleselskaberne må imidlertid fortsat godt opkræve afgifter af hinanden.

Det betyder med andre ord, at teleselskabet - og ikke kunden - må til lommerne, hvis dets kunder anvender mobiltelefonen i udlandet.

3 har derfor ifølge Business nu taget konsekvensen og fjerner nu muligheden i alle selskabets pakker undtagen ‘3LikeHome' for at roame på udenlandske selskabers netværk, hvor der nu bliver lukket helt.

‘3LikeHome' indeholder fri roaming op til 10 gigabyte i det meste af Europa, men ifølge Business kan der også her snart komme ændringer.

Det samme gælder de øvrige mobilselskaber, der er i tænkeboks for at finde ud af, hvordan de vil håndtere situationen.

Flere sigter ifølge Business efter prisstigninger.

Læs også:

De nye roaming-regler: Sådan kan de påvirke dit mobil-abonnement

Slut med skyhøje roaming-priser i EU: Roaming-afgifter fjernes til sommer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere