Artikel top billede

Kina indfører omfattende sikkerhedstjek af udenlandske it-produkter: Skal gennemgåes fra top til bund

Kina indfører omfattende sikkerhedstjek af ikke-kinesiske it-produkter, som skal ind i landet. De indebærer fuld inspektion og gennemgang af processer, kode, undeleverandører og meget andet.

Skal man som ikke-kinesiske it-leverandør ind på det enorme kinesiske marked, skal man fremover finde sig i at få sine produkter trukket igennem ret omfattende sikkerheds-kontroller.

Kina indfører nemlig sikkerheds-tjek af it-leverandørerne om en måneds tid.

Formålet er at sikre, at internet-produkterne i landet ikke er sårbare over for hacking og spionage, som det hedder.

Kina cyberspace-ministerium, CAC (Cyberspace Administration of China) har netop offentliggjort de nye regler, som du finder på et kinesisk-sproget site her.

Her fremgår det, at alle netværk og it-systemer, der kan have betydning for Kinas sikkerhed, skal gennem en sikkerhedsgennemgang, som kan bestå af både inspektion, laboratorie-test, kontrol af netværk, tjenester, forsyningskæder, it-sikkerhed, online-overvågning og en række andre forhold.

Gennemgangen vil have til formål at afdække, om kontrollen over et givet produkt kan overtages udefra samt om et system overhovedet kan indsamle og lagre oplysninger om brugere på ulovlig vis.

Ifølge Computerworlds amerikanske nyhedstjeneste er rammen for de nye regler formuleret så bredt, at de kommer til at dække en meget stor del af udenlandske it-systemer til finans-sektoren, tele-branchen, energi-sektoren og transport-sektoren.

Hertil kommer systemerne til alle de industrier, som den kinesiske regering udråber til kritiske for den nationale sikkerhed, hvilket i princippet kan være alle.

Kina har endnu ikke løftet sløret for detaljer om, hvordan de pågældende præcist skal udføres.

I USA er der dog allerede opstået udbredt bekymring over udsigten til, at man som udenlandsk it-firma skal afkræves følsomme oplysninger om design, kilde-kode og andre centrale detaljer til kineserne.

Dette skyldes ikke mindst, at dele af kinesiske erhvervsliv er kendt for at have et ret afslappet forhold til intellektuelle rettigheder, når det gælder produktion og udvikling af en bred vifte af produkter.

Af de nye regler fremgår det dog, at al information indsamlet om de sikkerheds-tjekkede produkter ikke må anvendes til nogen formål overhovedet af de myndigheder og tredjeparts-revisorer, der gennemgår dem.

Kina har været på vej med en form for lovgivning på området i nogle år. Arbejdet er ikke mindst animeret af Edward Snowdens afsløringer i 2014.

Her lækkede han blandt andet dokumenter, der pegede på, at USA i al hemmelighed spionerede mod kinesiske selskaber.

Læs også:

På tur igennem kinesisk kopimarked: Så vilde ting forsøger kineserne at prakke dig på

24 timer efter lancering: Kina klar med billige Apple Watch-kopier

Dorte Toft: Velkommen til smogsamfundet




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere