Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

TDC på trapperne med vigtigt regnskab: Der er udsigt til nye kundetab

Hårdt pressede TDC på trapperne med årets første kvartalsregnskab. Se her, hvad du kan vente dig.

Danmarks største teleselskab, TDC, var under et massivt pres i det meste af 2016, og der er ikke meget, der indikerer, at der er kommet mindre modvind her i starten af 2017.

Fredag kommer TDC med regnskab for årets første kvartal, og også her ventes det, at der vil være tilbagegang på en række områder.

Sydbank estimerer i en analyse, at TDC blandt andet vil have et omsætningsfald i fastnetforretningen på 17,5 procent i første kvartal 2017 på grund af et tab af 24.000 fastnetkunder og en lavere gennemsnitlig omsætning per kunde.

Samtidig forventer Sydbank også et kundetab på 3.000 kunder i mobilforretningen - her vurderes det dog så til gengæld, at omsætningen per kunde vil være steget lidt i forhold til første kvartal sidste år.

Også i internetforretningen og tv-forretningen forventes det, at TDC vil have mistet kunder.

"Vi ser en samlet omsætning i 'Privat' på 2.664 millioner kroner i første kvartal 2017, hvilket er en tilbagegang på 0,8 procent i forhold til første kvartal 2016," skriver Sydbank i TDC-analysen. 

Om erhvervsforretningen lyder det:

"Vi modellerer et beskedent omsætningsfald på 2,9 procent i første kvartal 2017, da første kvartal 2016 udgør et relativt let sammenligningsgrundlag."

"Vi forventer, at specielt salgsudviklingen inden for fastnet- og mobiltelefoni vil bidrage til at sænke omsætningen i første kvartal 2017. Tilbagegangen er drevet af både kundetab og faldende priser."

Sydbank forventer dog, at TDC vil fastholde EBITDA-indtjeningsprognosen for hele 2017 i forbindelse med kvartalsregnskabet

TDC's hårde 2016

TDC Groups omsætningen i 2016 faldt med 4,1 procent i forhold til året før til 21 milliarder kroner. Det betyder, at TDC mistede næsten en milliard kroner i omsætning over året.

Indtjeningen (EBITDA) faldt med 10,5 procent - hvilket betyder, at også en milliard kroner var forsvundet på den post.

Indtjeningen (EBITDA) før skat, afskrivning og renter blev på 8,5 milliarder kroner, mens TDC efter skat landede et overskud på lidt over tre milliarder kroner i 2016.

Læs mere her:

TDC-regnskab med milliard-tilbagegang: TDC har hårdt brug for vækst - ellers slår fundamentet revner

TDC i krise: Indtjening faldet med en milliard kroner på blot et år
IT-JOB

Quadsat ApS

Lead RF Engineer

OptikIT A/S

Frontend-webudvikler

Compusoft A/S

Software Developer

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Automation Test Manager – QEA
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere