BREAKING:Han er Danmarks bedste it-sikkerhedsansvarlige: Sune Aggergaard Mortensen er Årets CISO 2022

Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

TDC på trapperne med vigtigt regnskab: Der er udsigt til nye kundetab

Hårdt pressede TDC på trapperne med årets første kvartalsregnskab. Se her, hvad du kan vente dig.

Danmarks største teleselskab, TDC, var under et massivt pres i det meste af 2016, og der er ikke meget, der indikerer, at der er kommet mindre modvind her i starten af 2017.

Fredag kommer TDC med regnskab for årets første kvartal, og også her ventes det, at der vil være tilbagegang på en række områder.

Sydbank estimerer i en analyse, at TDC blandt andet vil have et omsætningsfald i fastnetforretningen på 17,5 procent i første kvartal 2017 på grund af et tab af 24.000 fastnetkunder og en lavere gennemsnitlig omsætning per kunde.

Samtidig forventer Sydbank også et kundetab på 3.000 kunder i mobilforretningen - her vurderes det dog så til gengæld, at omsætningen per kunde vil være steget lidt i forhold til første kvartal sidste år.

Også i internetforretningen og tv-forretningen forventes det, at TDC vil have mistet kunder.

"Vi ser en samlet omsætning i 'Privat' på 2.664 millioner kroner i første kvartal 2017, hvilket er en tilbagegang på 0,8 procent i forhold til første kvartal 2016," skriver Sydbank i TDC-analysen. 

Om erhvervsforretningen lyder det:

"Vi modellerer et beskedent omsætningsfald på 2,9 procent i første kvartal 2017, da første kvartal 2016 udgør et relativt let sammenligningsgrundlag."

"Vi forventer, at specielt salgsudviklingen inden for fastnet- og mobiltelefoni vil bidrage til at sænke omsætningen i første kvartal 2017. Tilbagegangen er drevet af både kundetab og faldende priser."

Sydbank forventer dog, at TDC vil fastholde EBITDA-indtjeningsprognosen for hele 2017 i forbindelse med kvartalsregnskabet

TDC's hårde 2016

TDC Groups omsætningen i 2016 faldt med 4,1 procent i forhold til året før til 21 milliarder kroner. Det betyder, at TDC mistede næsten en milliard kroner i omsætning over året.

Indtjeningen (EBITDA) faldt med 10,5 procent - hvilket betyder, at også en milliard kroner var forsvundet på den post.

Indtjeningen (EBITDA) før skat, afskrivning og renter blev på 8,5 milliarder kroner, mens TDC efter skat landede et overskud på lidt over tre milliarder kroner i 2016.

Læs mere her:

TDC-regnskab med milliard-tilbagegang: TDC har hårdt brug for vækst - ellers slår fundamentet revner

TDC i krise: Indtjening faldet med en milliard kroner på blot et år
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan får du effektiv drift og udnytter de nye muligheder med Microsoft Dynamics 365

På denne konference kan du derfor få indblik i nyhederne i Microsoft Dynamics 365, erfaringer med udrulning af systemerne samt nyttig viden fra en række centrale leverandører om valgmulighederne i det omfattende system og erfaringerne ind til nu.

06. oktober 2022 | Læs mere


Cyber Security Strategy Trends 2022

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

11. oktober 2022 | Læs mere


Fremtidens ERP – træf de rigtige strategiske valg

Automatisering, fuld udnyttelse data og muligheden for at knytte leverandører og kunder endnu tættere til virksomheden, og kravene til et moderne forretnings- eller ERP-system er mange. Vær med når vi sætter fremtiden ERP på dagsordnen og diskuterer nogle af de vigtigste og mest relevante spørgsmål om ERP.

13. oktober 2022 | Læs mere


CIO
Stort CIO-interview: Lemvigh-Müllers milliard-omsætning er blevet digital