Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

TDC på trapperne med vigtigt regnskab: Der er udsigt til nye kundetab

Hårdt pressede TDC på trapperne med årets første kvartalsregnskab. Se her, hvad du kan vente dig.

Danmarks største teleselskab, TDC, var under et massivt pres i det meste af 2016, og der er ikke meget, der indikerer, at der er kommet mindre modvind her i starten af 2017.

Fredag kommer TDC med regnskab for årets første kvartal, og også her ventes det, at der vil være tilbagegang på en række områder.

Sydbank estimerer i en analyse, at TDC blandt andet vil have et omsætningsfald i fastnetforretningen på 17,5 procent i første kvartal 2017 på grund af et tab af 24.000 fastnetkunder og en lavere gennemsnitlig omsætning per kunde.

Samtidig forventer Sydbank også et kundetab på 3.000 kunder i mobilforretningen - her vurderes det dog så til gengæld, at omsætningen per kunde vil være steget lidt i forhold til første kvartal sidste år.

Også i internetforretningen og tv-forretningen forventes det, at TDC vil have mistet kunder.

"Vi ser en samlet omsætning i 'Privat' på 2.664 millioner kroner i første kvartal 2017, hvilket er en tilbagegang på 0,8 procent i forhold til første kvartal 2016," skriver Sydbank i TDC-analysen. 

Om erhvervsforretningen lyder det:

"Vi modellerer et beskedent omsætningsfald på 2,9 procent i første kvartal 2017, da første kvartal 2016 udgør et relativt let sammenligningsgrundlag."

"Vi forventer, at specielt salgsudviklingen inden for fastnet- og mobiltelefoni vil bidrage til at sænke omsætningen i første kvartal 2017. Tilbagegangen er drevet af både kundetab og faldende priser."

Sydbank forventer dog, at TDC vil fastholde EBITDA-indtjeningsprognosen for hele 2017 i forbindelse med kvartalsregnskabet

TDC's hårde 2016

TDC Groups omsætningen i 2016 faldt med 4,1 procent i forhold til året før til 21 milliarder kroner. Det betyder, at TDC mistede næsten en milliard kroner i omsætning over året.

Indtjeningen (EBITDA) faldt med 10,5 procent - hvilket betyder, at også en milliard kroner var forsvundet på den post.

Indtjeningen (EBITDA) før skat, afskrivning og renter blev på 8,5 milliarder kroner, mens TDC efter skat landede et overskud på lidt over tre milliarder kroner i 2016.

Læs mere her:

TDC-regnskab med milliard-tilbagegang: TDC har hårdt brug for vækst - ellers slår fundamentet revner

TDC i krise: Indtjening faldet med en milliard kroner på blot et år




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere