Artikel top billede

(Foto: Adam Fribo)

Kontroversiel udmelding fra Michael Dell: "Du bliver ikke konkurrencedygtig, hvis du satser på public cloud"

Las Vegas, Nevada: Michael Dell åbnede den største Dell-konference nogensinde med opsigtsvækkende udtalelser, der går stik imod den aktuelle markeds-udvikling. Public cloud er dyrt, og det er ikke konkurrencedygtigt, sagde chefen for verdens største privatejede it-virksomhed.

Reportage: "Hvis du har en strategi, der primært går på public cloud, vil din virksomhed ikke forblive konkurrencedygtig."

Sådan åbnede Michael Dell mandag 2017-udgaven af Dell EMC-world foran knap 13.000 mennesker i Las Vegas.

Udtalelsen er overraskende, fordi analyser fra blandt andet Gartner peger på, at markedet for public cloud-står til at vokse gevaldigt.

Det er da også noget nær etableret sandhed, at mange virksomheder flokkes til public cloud-platforme som Microsoft Azure, fordi man på den måde kan slippe for at investere i en masse infrastruktur.

Dobbelt så dyrt

Det er en tillokkende besparelse for mange, men Michael Dell var mildest talt uenig, da han fremlagde Dell EMCs strategi fra den store scene.

"I mange tilfælde kan public cloud være dobbelt så dyrt som at køre it in-house," lød det fra CEO'en.

Han uddybede dog ikke hvilke tilfælde, det drejer sig om, og hvor han har den statistik fra.

Så var showet ligesom i gang, og herfra gik det over stok og sten for Michael Dell.

På en times tid skulle han redegøre for strategien oven på det 134 milliarder kroner dyre tilbagekøb af den virksomhed, han lægger navn til, og den enorme sammenlægning med EMC.

Den kan du læse mere om her: Dell køber EMC for 440 milliarder kroner: Nu vil selskabet i krig med alle it-giganterne

Og så skulle der af uransagelige grunde også være tid til et længere indslag med en tryllekunstner.

En betragtelig del af strategien går på at sælge servere og storage til virksomheder, der vil køre en del af deres forretning in-house.

I lyset af det faktum, giver cloud-meldingen fra Dell forretningsmæssigt mening - selv der i salen herskede en vis tvivl om dens faktuelle underbygning.

Læs også: Cloud-markedet boomer: Slut med overvejelser for og imod cloud - nu sker det store ryk ud i skyen

Produkt-amok

Hovedbudskabet fra Michael Dell var, at alle virksomheder skal i gang med at være teknologi-virksomheder, og at Dell, der gerne vil se sig selv som løsnings-leverandør, skal facilitere alle dele af den digitale transformation.

"Det er ikke særlig mange ting, man kan gøre særlig godt længere uden teknologi. CEO'er vil gerne have, at deres virksomheder bliver teknologi-virksomheder. Og de leder efter en partner på den rejse," lød det fra Michael Dell.

Herefter fik strategi-fremlæggelsen karakter af en hæsblæsende produkt-gennemgang.

Det var tydeligtvis Dells ærinde at vise, at virksomheden efter sammenlægningen med EMC er fuldt rustet til at blive one-stop-shop for entreprise kunder.

Dell kunne blandt andet fremvise fuld integration med sikkerhedsprodukter fra RSA, ligesom den spritnye PowerEdge server (14. generation), der også blev lanceret fra scenen, skal spille sammen med VmWares virtualiserings-teknologi.

Kort sagt: Dell har købt rigtig mange firmaer og dermed rigtig mange produkter. Og tilsammen dækker de - hvis man skal tro den begejstrede CEO - ethvert tænkeligt it-behov, en moderne virksomhed kan have. Fra hardware over cloud-strategi til databeskyttelse og sikkerhed.

PC er stadig kernen

Traditionen tro forsikrede Michael Dell også fra scenen, at pc'er stadig en essentiel del af hans enorme virksomhed.

"Det er fortsat en central del af kerneforretningen. Pc'en er platform for det arbejde, alle vores andre tjenester gør muligt."

Herefter blev pc dog ikke nævnt yderligere bortset fra annonceringen af, at Dell er på vej med en pc-as-a-service-løsning, hvor virksomheder kan abonnere på hardware og support.

Floskler og ubesvarede spørgsmål

Dell-EMC-sammenlægningen har uden tvivl resulteret i en række produkter, der hver for sig er imponerende.

Men de tilhørere, der forventede konkrete svar på, hvordan det så rent faktisk går med at få dem alle til at spille sammen, måtte gå skuffede fra Michael Dells keynote.

Store dele af talen gik med velformulerede almindeligheder om at bruge "teknologi, der ligner magi" til at "skabe infrastrukturen til den næste industrielle revolution", og at "arbejde ikke længere er et sted - men noget vi gør".

Det mest konkrete svar på, om Dell allerede er i mål som fuldbyrdet leverandør af entreprise-løsninger lød i en efterfølgende Q/A noget vagt fra Dell:

"Vi bevæger os derhen, og vores kunder ændrer sig sammen med os."

Ikke det mest præcise eller forpligtende svar. Tiden må vise, om verdens største privat-kontrollerede it-forretning får held med at blive virksomhedernes foretrukne end-to-end-leverandør.

Læs også: Michael Dells nye verden: En blanding af humor og dødsens alvor
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere