Artikel top billede

Morgen-briefing: Digital Vækstpanel fremlægger anbefalinger i dag / Ny lovgivning skal få styr på netauktioner / Egmont køber 40 procent af det digitale bureau S360

Digital Vækstpanel fremlægger anbefalinger i dag. Ny lovgivning skal få styr på netauktioner. Egmont køber 40 procent af det digitale bureau S360. Senere i dag på Computerworld.

Computerworld ønsker godmorgen. Her kommer overblikket over it-nyhederne tirsdag morgen.

Digital Vækstpanel fremlægger anbefalinger i dag

Det Digitale Vækstpanel fremlægger ved middagstid i dag sine 33 anbefalinger til, hvordan politikere og myndigheder kan skabe de bedste rammer for dansk erhvervsliv til at udnytte den store digitale omstilling.

Vækstpanelet er nedsat af regeringen med henblik på at at klarlægge mulighederne for et ‘generelt digitalt løft af virksomhederne, erhvervslivets behov for digitale kompetencer og det offentliges rolle i at understøtte digitale forretningsmodeller," som det hedder i regeringsgrundlaget.

I spidsen for det Digitale Vækstpanel står Danfoss-direktør Niels B. Christiansen.Du kan læse mere om panelet her.

Anbefalingerne præsenteres hos Dansk Metal i København fra klokken 11:00. Både erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) og uddannelses- og forskningsminister Søren Pind vil være tilstede.

Ny lovgivning skal få styr på netauktioner

Justitsminister Søren Pape Poulsen (K) vil have fornyet reglerne for handel via auktioner.

Ifølge en udsendt pressemeddelelse gør de nuværende regler det 'svært at drive virksomhed med handel med bruge genstande på nettet', som det hedder.

Eksempelvis kræver loven for tiden, at man skal handle fra et 'fast forretningssted med særskilte forretningslokaler,' ligesom den såkaldte auktionslederlov slet ikke gælder internethandel. Den stammer fra 1935.

"Internettet fungerer i dag i stor stil som vores fælles handelsplads, men det er reglerne om auktioner og handel med brugte ting slet ikke gearet til. Derfor nedsætter jeg et udvalg, der skal se på, hvordan reglerne kan moderniseres, så de kan følge med samfundets udvikling. På den måde kan vi skabe bedre rammer for de erhvervsdrivende og samtidig styrke indsatsen mod videresalg af blandt andet tyvekoster og falsknerier," lyder det fra Søren Pape Poulsen.

I første omgang nedsættes der er et udvalg, der skal kigge på området. Det ventes klar med en række anbefalinger i sommeren 2019.

Egmont køber 40 procent af det digitale bureau S360

Egmont Publishing køber 40 procent af det digitale bureau S360. Prisen ligger ifølge Børsen på et ‘større tocifret millionbeløb.'

S360 arbejder med digital markedsføring, og direktør i Egmont Publishing Danmark, Klaus Høeg-Hagensen, siger til avisen, at markedet for digital markedsføring er ‘lidt af et rodemarked,'

"Det er et marked med rigtig mange udbydere og kunder, der bliver kapret på kryds og tværs. S360 har vist at være god til at holde på kunderne i lang tid, og det var det, kombineret med et rigtigt stærkt ledelsesteam, som vi faldt for," siger han til avisen.

Senere i dag på Computerworld

Computerworld er i disse dage med på Dell EMC's store partnerkonference, Dell EMC World, i Las Vegas. Du kan senere i dag læse mere om, hvad der sker på den store konference, der for nogle timer siden blev skudt i gang af direktør mm, Michael Dell.

Vi er også med på Microsofts Build-konference i selskabets hjemby, Seattle. Godt nok skydes konferencens først i gang imorgen, men vi har taget et indledende kig på, hvad du kan forvente at høre på den store tech-konference.

Desuden går vi i dybden med, hvad der egentlig sker for tiden på det danske fibermarked, hvor resultaterne mildest talt varierer. Så stay tuned.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Danoffice IT overtager aarhusianske Edgemo med mere end 100 medarbejdere: Samlet omsætning nærmer sig nu to milliarder kroner
Danoffice IT køber det aarhusianske infrastruktur-selskab Edgemo, der omsætter for mere end 600 millioner kroner.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Hvordan ser kundetilfredshed ud i det moderne kontaktcenter?
Det er simpelt: Dine kunder får de svar, som de har brug for, gennem deres fortrukne kanal, med forbløffende hastighed. Gå ikke glip af denne e-bog, hvor vi gennemgår alt hvad du behøver at vide omkring Cisco Webex Contact Center.