Podcast:Her er de nye (dyre) iPads og den nye Surface Laptop - men kan manglen på chips drille?

Virksomhederne giver kold skulder til smarte wearables - og det er med god grund

Det vælter ud med nye smartwatches på markedet, men produkterne mangler helt basale funktioner for at være egnet til brug i virksomhederne.

Det er smart at have en lille computer på håndleddet, så man hurtigt og nemt kan få adgang til vigtige informationer og se beskeder og kalenderaftaler.

Men selvom man får masser af muligheder med den bølge af smartwatches, der er væltet ud på markedet i de senere år, mangler produkterne ofte helt basale funktioner for at kunne fungere i et professionelt it-miljø.

Mange smartwatches er ganske enkelt ikke velegnede til brug i virksomhederne. Det er en af konklusionerne i en ny rapport fra ABI Research.

Holder igen med investeringerne
Analysefirmaet forventer, at der i år vil blive solgt omkring to millioner smartwatches til virksomheder, og at det vil være steget til 14 millioner i 2022.

Det er i en global sammenhæng ikke et specielt højt antal, og en del af forklaringen på det er da også, at smartwatches endnu lader meget tilbage at ønske i forhold til brug i virksomheder.

"For at disse enheder kan vinde indpas på arbejdspladserne, er leverandørerne nødt til at tage hånd om sikkerhed og device management og compliance på design-niveau," skriver ABI Research i rapporten.

"I dag har meget få bærbare enheder, inklusiv smartwatches, autentificering i virksomheds-klassen integreret fra starten, hvilket gør dem enormt modtagelige for sikkerhedsbrud"

"Det bringer følsomme informationer som individuelle sundhedsdata eller finansinformationer i risikozonen," lyder det fra ABI Research.

Få det maksimale udbytte
Selvom nogle producenter har sikkerhedsløsninger på området, er udfordringen større end som så, fordi mange medarbejdere bringer egne smartwatches og lignende med på arbejde.

Jo flere forskellige enheder, der er i brug, jo sværere bliver det at sikre dem og de data, der er i spil.

På den måde er det det langt hen ad vejen den samme problemstilling som med smartphones og tablets, men hvor sikkerhed på den type mobile platforme i dag er velkendt land for de fleste virksomheder, kræver smartwatches, at man skal tage stilling til nye risici. 

"Virksomheder, der er interesserede i at tage smartwatches i brug hos medarbejderne, bør være opmærksomme på potentielle sikkerhedsproblemer for effektivt at kunne håndtere dem," lyder det fra ABI Research.

"Den strategiske implementering af sikkerheds-platforme vil gøre det muligt for arbejdsgivere at få det maksimale udbytte af en smartwatch-investering i virksomheden uden at skulle bekymre sig om, at følsomme data havner i de forkerte hænder."

Læs også:

Endelig viser trådløs strøm tænder: Nu kommer trådløs opladning buldrende til alle dine it-enheder

Ingen vil have smartwatches: Salget for wearables styrtdykker og producenterne flygter

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Atomic Software ApS
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan gør IT bæredygtighed til en god forretning

Presset øges i disse år på virksomheder for at begrænse klimabelastningen. IT og teknologi spiller en nøglerolle i arbejdet, hvilket er emnet for denne konference. Her kan du blive klogere på, hvordan du aktivt arbejder for at kombinere effektiv og lønsom forretningsdrift med en effektiv bæredygtighedsindsats.

20. april 2021 | Læs mere


The Successful Journey to the Cloud

Cloud usage on enterprise level is growing rapidly and for good reason. With the flexibility and scalability offered by cloud, businesses and organizations can harness new technologies, increase resiliency and adapt to changing demands at an unprecedented level. In this webinar we address some of the important issues to consider when embarking on your cloud adoption journey.

21. april 2021 | Læs mere


IT Security 2021

Strategic IT Security 2021 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

22. april 2021 | Læs mere


Premium
Efter vanskeligt år jagter aarhusianske Mjølner nu tocifrede vækstrater: Vil for alvor indtage Sjælland - her er planen
Interview: Efter et corona-plaget år er aarhusianske Mjølner Informatics nu klar til at trykke på speederen. Topchef Brian Gottorp Jeppesen forventer tocifrede vækstrater, der især skal hentes fra det sjællandske marked. Se hans plan for 2021 her.
Computerworld
Næste uge går det løs: Apple inviterer til event på utraditionel vis
Apples store event i næste uge blev afsløret af Siri før tid. Få overblik over, hvad Apple ventes af løfte sløret for.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Salesforce er blevet populær hos IT-kriminelle – luk sikkerhedshullerne før det går galt
Mange bygger en stor del af deres IT-strategi på Salesforce, men glemmer at sikre cloudplatformen. Læs her, hvordan du forebygger ødelæggende angreb og kritiske datatab.