Artikel top billede

Virksomhederne giver kold skulder til smarte wearables - og det er med god grund

Det vælter ud med nye smartwatches på markedet, men produkterne mangler helt basale funktioner for at være egnet til brug i virksomhederne.

Det er smart at have en lille computer på håndleddet, så man hurtigt og nemt kan få adgang til vigtige informationer og se beskeder og kalenderaftaler.

Men selvom man får masser af muligheder med den bølge af smartwatches, der er væltet ud på markedet i de senere år, mangler produkterne ofte helt basale funktioner for at kunne fungere i et professionelt it-miljø.

Mange smartwatches er ganske enkelt ikke velegnede til brug i virksomhederne. Det er en af konklusionerne i en ny rapport fra ABI Research.

Holder igen med investeringerne

Analysefirmaet forventer, at der i år vil blive solgt omkring to millioner smartwatches til virksomheder, og at det vil være steget til 14 millioner i 2022.

Det er i en global sammenhæng ikke et specielt højt antal, og en del af forklaringen på det er da også, at smartwatches endnu lader meget tilbage at ønske i forhold til brug i virksomheder.

"For at disse enheder kan vinde indpas på arbejdspladserne, er leverandørerne nødt til at tage hånd om sikkerhed og device management og compliance på design-niveau," skriver ABI Research i rapporten.

"I dag har meget få bærbare enheder, inklusiv smartwatches, autentificering i virksomheds-klassen integreret fra starten, hvilket gør dem enormt modtagelige for sikkerhedsbrud"

"Det bringer følsomme informationer som individuelle sundhedsdata eller finansinformationer i risikozonen," lyder det fra ABI Research.

Få det maksimale udbytte

Selvom nogle producenter har sikkerhedsløsninger på området, er udfordringen større end som så, fordi mange medarbejdere bringer egne smartwatches og lignende med på arbejde.

Jo flere forskellige enheder, der er i brug, jo sværere bliver det at sikre dem og de data, der er i spil.

På den måde er det det langt hen ad vejen den samme problemstilling som med smartphones og tablets, men hvor sikkerhed på den type mobile platforme i dag er velkendt land for de fleste virksomheder, kræver smartwatches, at man skal tage stilling til nye risici. 

"Virksomheder, der er interesserede i at tage smartwatches i brug hos medarbejderne, bør være opmærksomme på potentielle sikkerhedsproblemer for effektivt at kunne håndtere dem," lyder det fra ABI Research.

"Den strategiske implementering af sikkerheds-platforme vil gøre det muligt for arbejdsgivere at få det maksimale udbytte af en smartwatch-investering i virksomheden uden at skulle bekymre sig om, at følsomme data havner i de forkerte hænder."

Læs også:

Endelig viser trådløs strøm tænder: Nu kommer trådløs opladning buldrende til alle dine it-enheder

Ingen vil have smartwatches: Salget for wearables styrtdykker og producenterne flygter
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
GDPR: De bedste værktøjer til forankring og automatisering

GDPR er forlængst blevet en del af hverdagen i alle organisationer, og vi kan ikke komme uden om, at det koster dyrt at negligere vigtigheden af det. Det kan være en stor mundfuld at skulle holde styr på regler, håndtering og vedligeholdelse. Derfor sætter vi fokus på forankring og automatisering på denne konference.

02. december 2021 | Læs mere


Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere