Artikel top billede

Endelig viser trådløs strøm tænder: Nu kommer trådløs opladning buldrende til alle dine it-enheder

Smartphones, smartwatches, tablets og bærbare computere får alle trådløs opladning. Antallet af nye løsninger og produkter stiger hastigt.

Trådløs strøm er ikke længere det tech-fatamorgana, det var for ganske få år siden.

I dag er trådløs opladning og trådløs strøm en integreret del af mange af de nye produkter, it-industrien spytter ud på markedet.

Det ses også tydeligt i markedsopgørelserne, hvor der for alvor begynder at være kød på vækstprognoserne.

IHS Markit skriver i en ny analyse, at markedet for trådløs strøm voksede med 40 procent i 2016, og at der alene i år vil blive sendt 325 millioner enheder (receivere) på markedet for trådløs strøm.

Det er produkter som mobiltelefoner, bærbare computere og wearables  som smartwatches, der driver væksten.

Blandt andet fremhæver IHS Markit, at Samsung i 2016 i dén grad var med til at sætte fart på udviklingen, da selskabet integrerede trådløs opladning i Galaxy S7, ligesom LG også valgte at satse på det med sin G6-telefon.

"Det ventes, at Apple vil følge efter senere i år med den næste iPhone, hvilket vil booste receiver-forsendelserne endnu mere," lyder det i analysen.

Vi er klar til det store ryk

IHS Markit skriver samtidig, at forbrugernes bevidsthed om trådløs strøm er forbedret markant, og at vi nu går fra, at det er teknologi, de få taler om, til en standardteknologi til massemarkedet.

Læs også: Test afslører masser af fup med batteritider på de bærbare computere

På markedet for bærbare computere fremhæver analysefirmaet en løsning som Dell Latitude 7285, der er en to-i-en-tablet, hvor det adskilte tastatur får strøm via en magnetisk teknologi.

Det ventes at være starten på en bølge af lignende produkter fra andre producenter på markedet for tablets og bærbare computere.

Derudover er det interessant, at IHS Markit forventer, at der snart vil opstå et marked for trådløse opladere, der kan oplade mange forskellige enheder, fordi forbrugerne pludselig har både et smartwatch, en smartphone og en hybrid-tablet/computer, der kan oplades trådløst.

Det betyder også, at vi vil begynde at se denne type oplader-løsninger i det offentlige rum, eksempelvis på cafeéer og restauranter.

"Efterhånden som flere løsninger på forbruger-området, i industrien og i sundhedssektoren tager trådløs strøm i brug, forventer IHS Markit, at markedet vil vokse hastigt."

Læs også:

Så langt er den trådløse strøm kommet til dit hjem og din bil

Gennembrud for trådløs strøm: Din mobiltelefon oplader automatisk hvis den medbringes i dette rum

Test afslører masser af fup med batteritider på de bærbare computere




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere