Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Datacenter-forening: Afgifter forhindrer os i at forære overskudsvarmen væk / 500 klinikere ville have en anden leverandør end Epic til Sundhedsplatformen / B&O fyrer 59 funktionærer - vil istedet bruge LG og andre partnere

Datacenter-forening: Afgifter forhindrer os i at forære overskudsvarmen væk. 500 klinikere vil have en anden leverandør end Epic til Sundhedsplatformen. B&O fyrer 59 - skal samarbejde mere med LG og andre. Senere i dag på Computerworld

Computerworld ønsker godmorgen. Her kommer overblikket over it-nyhederne onsdag morgen.

Datacenter-forening: Afgifter forhindrer os i at forære overskudsvarmen væk

Den nystiftede brancheforening Datacenter Industrien samt Dansk Fjernvarme vil have lov til at bruge de anseelige mængder overskudsvarme, som datacentrene producerer, til fjernvarme.

Det forhindres i dag af det danske afgiftsssystem, der pålægger dem at betale afgift, da de regnes som varmeproducenter.

"Vi står med en masse overskudsvarme, som vi sågar er parate til at forære væk. Det er bare ikke økonomisk bæredygtugt på grund af afgiftsssystemet," siger Christian Holm Christensen, direktør i GlobalConnect i en pressemeddelelse.

Ifølge ham kan det bedre betale sig at lukke varmen ud i luften end at genudnytte den.

"Som reglerne er nu, er der ingen motivation for at udnytte varmen. Vi er jo ikke ude på at udnytte nogen regler eller slippe for skat - vi vil bare gerne udnytte varmen uden ekstra udgifter for os," siger han.

Dansk Fjernvarme afholder i dag en mini-konference om emnet. Computerworld er med på konferencen, som du kan læse mere om senere på dagen.

500 klinikere ville have en anden leverandør end Epic til Sundhedsplatformen

De 500 klinikere - altså klinisk ansatte - der blev inddraget i valget af leverandør af Region Hovedstadens store Sundhedsplatformen, foretrak faktisk en anden leverandør end amerikanske Epic, der vandt udbuddet.

Ifølge Dagens Medicin foretrak de leverandøren Cerner istedet.

"Det er ikke bare dårlig forvaltning. Det grænser jo til manipulerende forvaltning på patienternes, sundhedspersonalets og skatteborgernes bekostning," siger proefessor i sundhedsøkonomi, Jes Søgaard, Syddansk Universitet, til Dagens Medicin.

Det er ham, der har indsamlet tallene.

B&O fyrer 59 - skal samarbejde mere med LG og andre

B&O i Struer fyrer 59 funktionærer. 

De mister deres job, fordi B&O ifølge HR-chef Christian Iversen fremover i højere grad skal arbejde sammen med partnere som LG for at ‘få adgang til de teknologier og kompetencer, som disse partnere har,' som han siger TV Midtvest.

Senere i dag på Computerworld

Hvilket it-selskab vil de danske studerende helst arbejde for?

Det er et vigtigt spørgsmål i en tid med mangel på høj-kompetent it-arbejdskraft, og om et par timer får du svaret her på cw.dk.

Her bringer vi nemlig resultatet af en stor undersøgelse, som Universum har udarbejdet.

Du vil også kunne læse et opråb om EU-persondataforordningen, som mange organisationer for tiden tumler med at blive klar til. Men måske ligger de bare, som de selv har redt. Så stay tuned.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere


Forbered dig effektivt på cyber katastrofen

Da det ikke længere er et spørgsmål om, om man bliver ramt men et spørgsmål om hvornår, er det essentielt at analysere angrebsflader og designe en effektiv sikkerhedsinfrastruktur, som afvejer sikring af centrale data og systemer mod hensynet til brugervenlighed og medarbejdernes produktivitet.

30. maj 2024 | Læs mere