Artikel top billede

Amerikanske Apple's aktie oplever i disse måneder en decideret optur. Siden præsidentvalget i november er aktien steget med 50 procent. (Foto: Dan Jensen)

Apple slår sin egen alle tiders rekord som mest værdifulde selskab: Er nu mere end 5.400 milliarder kroner værd

Gigantiske Apple's aktie fortsætter sin himmelkurs. Den amerikanske mastodont er nu mere end 5.400 milliarder kroner værd.

I mange lommer rundt om i verden gemmer sig en iPhone, ligesom der i mange tasker på vej til arbejde i disse timer ligger en iPad eller en MacBook.

Værdien på det verdenskendte firma er da også voldsomt stigende.

Senest har Apple som det første amerikanske selskab rundet en markedsværdi på 800 millarder dollar. Det er en stigning på 100 millarder dollar på to år. 

"I betragtning af, at Apple har et begrænset antal produkter, har selskabet virkelig domineret markedet på en måde, som kun få virksomheder har, og det har været i stand til at fastholde margen på trods af mange konkurrenter," pointerer Rick Meckler fra LibertyView Capital Management i New Jersey til Reuters.

Aktie på himmelflugt

De seneste måneder har amerikanske Apple oplevet en vild aktieoptur.

Siden præsidentvalget i november sidste år, hvor amerikanerne valgte Donald Trump til præsident, har Apple oplevet en værdimæssig stigning på 50 procent. 

Hvis aktien forsætter sin nuværende optur, så vil Apple i løbet af i år runde en markedsværdi på 1.000 milliarder dollar. Det svarer til mere end 6.800 milliarder kroner.

Vi fortalte fornylig, at Apple også er det selskab i verden, der har flest kontanter stående på bankbogen. Faktisk har Apple så mange penge på opsparingskontoen, at selskabet kan købe et par af verdens største selskaber kontant og stadig have nogle milliarder stående.

Det kan du læse mere om her: Vild rekord: Apple har 1,7 billioner kroner kontant på bankbogen - hvad skal der ske med alle de penge?

Læs også:

Fem vigtige detaljer fra Apple kvartalsregnskab, som er værd at vide
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CFO'ens hverdag med Dynamics 365 FO: Nye muligheder - mere værdi

Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er meget mere end debet/kredit. Indbyggede værktøjer til at automatisere processer og bruge kunstig intelligens skaber nye muligheder og mere værdi.

29. november 2022 | Læs mere


AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere