Artikel top billede

Amerikanske Apple's aktie oplever i disse måneder en decideret optur. Siden præsidentvalget i november er aktien steget med 50 procent. (Foto: Dan Jensen)

Apple slår sin egen alle tiders rekord som mest værdifulde selskab: Er nu mere end 5.400 milliarder kroner værd

Gigantiske Apple's aktie fortsætter sin himmelkurs. Den amerikanske mastodont er nu mere end 5.400 milliarder kroner værd.

I mange lommer rundt om i verden gemmer sig en iPhone, ligesom der i mange tasker på vej til arbejde i disse timer ligger en iPad eller en MacBook.

Værdien på det verdenskendte firma er da også voldsomt stigende.

Senest har Apple som det første amerikanske selskab rundet en markedsværdi på 800 millarder dollar. Det er en stigning på 100 millarder dollar på to år. 

"I betragtning af, at Apple har et begrænset antal produkter, har selskabet virkelig domineret markedet på en måde, som kun få virksomheder har, og det har været i stand til at fastholde margen på trods af mange konkurrenter," pointerer Rick Meckler fra LibertyView Capital Management i New Jersey til Reuters.

Aktie på himmelflugt

De seneste måneder har amerikanske Apple oplevet en vild aktieoptur.

Siden præsidentvalget i november sidste år, hvor amerikanerne valgte Donald Trump til præsident, har Apple oplevet en værdimæssig stigning på 50 procent. 

Hvis aktien forsætter sin nuværende optur, så vil Apple i løbet af i år runde en markedsværdi på 1.000 milliarder dollar. Det svarer til mere end 6.800 milliarder kroner.

Vi fortalte fornylig, at Apple også er det selskab i verden, der har flest kontanter stående på bankbogen. Faktisk har Apple så mange penge på opsparingskontoen, at selskabet kan købe et par af verdens største selskaber kontant og stadig have nogle milliarder stående.

Det kan du læse mere om her: Vild rekord: Apple har 1,7 billioner kroner kontant på bankbogen - hvad skal der ske med alle de penge?

Læs også:

Fem vigtige detaljer fra Apple kvartalsregnskab, som er værd at vide
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere