Artikel top billede

Amerikanske Apple's aktie oplever i disse måneder en decideret optur. Siden præsidentvalget i november er aktien steget med 50 procent.

Apple slår sin egen alle tiders rekord som mest værdifulde selskab: Er nu mere end 5.400 milliarder kroner værd

Gigantiske Apple's aktie fortsætter sin himmelkurs. Den amerikanske mastodont er nu mere end 5.400 milliarder kroner værd.

I mange lommer rundt om i verden gemmer sig en iPhone, ligesom der i mange tasker på vej til arbejde i disse timer ligger en iPad eller en MacBook.

Værdien på det verdenskendte firma er da også voldsomt stigende.

Senest har Apple som det første amerikanske selskab rundet en markedsværdi på 800 millarder dollar. Det er en stigning på 100 millarder dollar på to år. 

"I betragtning af, at Apple har et begrænset antal produkter, har selskabet virkelig domineret markedet på en måde, som kun få virksomheder har, og det har været i stand til at fastholde margen på trods af mange konkurrenter," pointerer Rick Meckler fra LibertyView Capital Management i New Jersey til Reuters.

Aktie på himmelflugt

De seneste måneder har amerikanske Apple oplevet en vild aktieoptur.

Siden præsidentvalget i november sidste år, hvor amerikanerne valgte Donald Trump til præsident, har Apple oplevet en værdimæssig stigning på 50 procent. 

Hvis aktien forsætter sin nuværende optur, så vil Apple i løbet af i år runde en markedsværdi på 1.000 milliarder dollar. Det svarer til mere end 6.800 milliarder kroner.

Vi fortalte fornylig, at Apple også er det selskab i verden, der har flest kontanter stående på bankbogen. Faktisk har Apple så mange penge på opsparingskontoen, at selskabet kan købe et par af verdens største selskaber kontant og stadig have nogle milliarder stående.

Det kan du læse mere om her: Vild rekord: Apple har 1,7 billioner kroner kontant på bankbogen - hvad skal der ske med alle de penge?

Læs også:

Fem vigtige detaljer fra Apple kvartalsregnskab, som er værd at vide
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere