Artikel top billede

Også Telenor varsler prisstigninger: Din telefonregning stiger med 10-20 kroner om måneden

EU's nye roamingregler betyder, at mobilkunder hos Telenor kan forvente prisstigninger.

Kunder hos teleselskabet Telenor kan forvente, at deres telefonregning i den kommende vil stige med 10 til 20 kroner om måneden, skriver Berlingske Business.

Telenors beslutning om at hæve priserne er en konsekvens af EU's nye roaming-regler, der betyder, at teleselskaberne ikke længere må opkræve højere takster, når kunderne bruger telefoner i et andet EU-land.

"Konkret betyder dette, at en del af vores privatkunder vil stige mellem 10 og 20 kroner, afhængigt af hvilket abonnement kunden har. Det er ikke alle vores privatkunder, som vil blive berørt af disse ændringer," siger Lars Thomsen, kommerciel direktør i Telenor, i et skrifteligt svar til Berlingske Business.

Stribe af teleselskaber hæver priserne

Telenor er dog langt fra det eneste teleselskab, der nu vælger at hæve priserne.

Danmarks største teleselskab TDC har også valgt at hæve priserne, mens lavprisselskabet Plenti har valgt at fjerne roaming-muligheden fra selskabets billigste abonnementer og samtidig introducere to nye dyrere abonnementer, der indeholder roaming.

Læs også: Plenti klar med plan mod nye roaming-regler: Standard-abonnement skal kun gælde i Danmark

Ligesom Plenti har teleselskabet 3 også valgt at fjerne roaming-muligheden i alle selskabet moblilpakker undtagen det såkaldte 3LikeHome-abonnement.

Ændringer blev varslet sidste år

Denne udvikling blev allerede sidste år varslet af Jakob Willer, der er direktør for teleelskaberne brancheorganisation Teleindustrien, da EU-reglerne blev vedtaget: 

"Det betyder, at det kun bliver nogle ganske få abonnementer med en højere abonnementspriser, der tillader roaming. Jeg kan godt forestille mig en situation, hvor en del danskere til næste år tager på ferie i Europa og forventer at kunne bruge deres mobil og iPad, men opdager at deres abonnement slet ikke understøtter roaming," sagde Jakob Willer til Computerworld.

Læs også: Dansk telebranche advarer efter EU-møde: I fremtiden kan roaming-muligheden blive helt fjernet fra danske mobilabonnementer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere