Artikel top billede

Ny milepæl: Så mange mennesker verden over bruger Windows 10, Office 365 og Cortana

Mængden af Windows 10-computere på markedet stiger, og ved årets Build-konference blev de seneste brugertal afsløret

Godt og vel en halv milliard computere verden over har Windows 10 installeret på harddisken.

Det fortalte Microsoft i forbindelse med sin udviklerkonference, Build, der i sidste uge blev afviklet i selskabets hjemby, Seattle.

Det er godt 100 millioner flere siden september 2016, hvor Microsoft sidste gang talte om antallet af Windows 10-enheder.

Læs: Der er langt til en milliard: Windows 10 ligger nu på 400 millioner maskiner

Windows 10 findes i dag på pc'er, Xbox One-konsoller, HoloLens og Windows 10-smartphones.

Microsoft udpensler ikke de forskellige procentsatser på sine enheder, men eftersom hverken HoloLens og Windows 10-telefoner just er hvermandseje, giver det sig selv, at Windows 10 hovedsageligt er at finde på pc'er.

Microsoft fortæller dog ikke, hvor mange der har tilknyttet en Windows 10-account eller hvor mange, der rent faktisk benytter de ofte glemte Windows 10 UWP-apps fra Windows Store.

Dog viser Microsoft, at over 141 millioner mennesker verden over benytter Microsofts digitale assistent, Cortana hver eneste måned, ligesom at over 100 millioner mennesker hver eneste måned benytter sig af Office 365 - og her medregner Microsoft kun forbrugerlicenser.

Derfor er tallene vigtige:
Ud over fascinationen og nyhedsværdien i de store brugertal, har Microsoft brug for at vise udviklerne, at der er tilstrømning til Microsofts platform.

Mens der stadig er en stor udviklerinteresse i Windows-platformen, er interessen hovedsageligt placeret i de aldrende .net/win32-platforme, der udgør de aldrende legacy-programmer til Windows-platformen.

Microsoft vil langt hellere have udviklere til at vælge selskabets nyere UWP-platform til firmaers app, og jo større brugerskare, Microsoft kan fremvise, jo lettere bliver det at lokke udviklere til.

Det var også grunden til, at Microsoft det første år gav Windows 10 gratis væk til forbrugere med Windows 7- og 8-computere.

Til sammenligning var der over en milliard aktive iOS-enheder i verden tilbage i starten af 2016.

Microsofts argumenter for UWP-platformen er en højere sikkerhed på grund af sandboxing af apps, lettere udvikling samt at en app kan udvikles en gang og derefter udsendes til pc'er, Windows-telefoner, HoloLens og MR-headset og Xbox One. 

500 millioner brugere lyder måske af meget, men det er kun cirka halvdelen af Microsofts mål om en milliard brugere ved udgangen af 2018. Et mål som Microsoft gentagne gange har meldt ud ikke vil kunne nås.

Læs også: Massiv bølge af Windows 10-opgraderinger i virksomhederne: Derfor opgraderer næsten alle nu til Windows 10
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere