Artikel top billede

Microsoft udgiver Visual Studio for Mac og ny verdensomspændende database

Microsoft udgiver en færdig version af specialtudviklede Visual Studio for Mac, som er meget forskellig fra sin Windows-orienterede fætter.

Microsoft lancerer en version af Visual Studio til  Mac-computere.

Lanceringen sker i forbindelse med den første dag på selskabets årlige udviklerkonference, Build 2017 i Seattle.

Visual Studio for Mac er dog langt fra bare en klon af Visual Studio, som du finder den til Windows 10-computere. I stedet er det en rebranded version af Microsofts Xamarin-software, som vil virke på Mac-computere.

Xamarin er et udviklingsmiljø, som Microsoft opkøbte i februar 2016, og som kan benyttes til at udvikle apps og programmer på en række forskellige platforme, heriblandt Microsofts egen UWP (Universal Windows Platform), .net eller iOS og Android.

Det kan du læse mere om her: Microsoft giver kodeplatform Xamarin gratis væk for at fange iOS og Android-udviklere

Microsoft lancerede i samme omgang det første preview af sin .net Core 2.0 run-time platform, hvilket burde udkomme engang i løbet af tredje kvartal, 2017.

I samme omgang udgav Microsoft også den seneste udgave af selskabets Windows-version af Visual Studio, 15,2, samt et preview af den næste version 15,3.

Nye Azure-funktioner

Sammen med de nye Visual Studio-funktioner har Microsoft også lanceret en række nye Azure-nyheder.

Blandt andet lancerede Microsoft Azure cloud Shell, en Shell-terminal direkte i dit browser-vindue. Andre nyheder er en tjeneste for lettere at integrere tredjepart og SQL-databaser i Azures SQL-database med næsten ingen responstid.

Du kan læse om flere af de nye Azure-funktioner her hos Microsoft.

Mest interessant er måske Microsoft nye Cosmos DB-database. En database rettet mod de største globale virksomheder, der kræver millisekundkort responstid over hele verden via en verdensomspændende database fordelt på selskabets 34 Azure-datacentre.

Du kan læse mere om Cosmos DB i Computerworlds amerikanske søstermedie her eller læse om Cosmos DB hos Microsoft.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere