Artikel top billede

Microsoft udgiver Visual Studio for Mac og ny verdensomspændende database

Microsoft udgiver en færdig version af specialtudviklede Visual Studio for Mac, som er meget forskellig fra sin Windows-orienterede fætter.

Microsoft lancerer en version af Visual Studio til  Mac-computere.

Lanceringen sker i forbindelse med den første dag på selskabets årlige udviklerkonference, Build 2017 i Seattle.

Visual Studio for Mac er dog langt fra bare en klon af Visual Studio, som du finder den til Windows 10-computere. I stedet er det en rebranded version af Microsofts Xamarin-software, som vil virke på Mac-computere.

Xamarin er et udviklingsmiljø, som Microsoft opkøbte i februar 2016, og som kan benyttes til at udvikle apps og programmer på en række forskellige platforme, heriblandt Microsofts egen UWP (Universal Windows Platform), .net eller iOS og Android.

Det kan du læse mere om her: Microsoft giver kodeplatform Xamarin gratis væk for at fange iOS og Android-udviklere

Microsoft lancerede i samme omgang det første preview af sin .net Core 2.0 run-time platform, hvilket burde udkomme engang i løbet af tredje kvartal, 2017.

I samme omgang udgav Microsoft også den seneste udgave af selskabets Windows-version af Visual Studio, 15,2, samt et preview af den næste version 15,3.

Nye Azure-funktioner

Sammen med de nye Visual Studio-funktioner har Microsoft også lanceret en række nye Azure-nyheder.

Blandt andet lancerede Microsoft Azure cloud Shell, en Shell-terminal direkte i dit browser-vindue. Andre nyheder er en tjeneste for lettere at integrere tredjepart og SQL-databaser i Azures SQL-database med næsten ingen responstid.

Du kan læse om flere af de nye Azure-funktioner her hos Microsoft.

Mest interessant er måske Microsoft nye Cosmos DB-database. En database rettet mod de største globale virksomheder, der kræver millisekundkort responstid over hele verden via en verdensomspændende database fordelt på selskabets 34 Azure-datacentre.

Du kan læse mere om Cosmos DB i Computerworlds amerikanske søstermedie her eller læse om Cosmos DB hos Microsoft.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan vil AI-assistenten Microsoft Copilot transformere processer og dit arbejdsliv

Med Microsoft Copilot får du for første gang en intelligent, personlig assistent ved hånden, som kan løse opgaver og lette hverdagen. Få inspiration til, hvordan Copilot kan automatisere rutineopgaver og transformere din hverdag.

18. juni 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere