Artikel top billede

Microsoft udgiver Visual Studio for Mac og ny verdensomspændende database

Microsoft udgiver en færdig version af specialtudviklede Visual Studio for Mac, som er meget forskellig fra sin Windows-orienterede fætter.

Microsoft lancerer en version af Visual Studio til  Mac-computere.

Lanceringen sker i forbindelse med den første dag på selskabets årlige udviklerkonference, Build 2017 i Seattle.

Visual Studio for Mac er dog langt fra bare en klon af Visual Studio, som du finder den til Windows 10-computere. I stedet er det en rebranded version af Microsofts Xamarin-software, som vil virke på Mac-computere.

Xamarin er et udviklingsmiljø, som Microsoft opkøbte i februar 2016, og som kan benyttes til at udvikle apps og programmer på en række forskellige platforme, heriblandt Microsofts egen UWP (Universal Windows Platform), .net eller iOS og Android.

Det kan du læse mere om her: Microsoft giver kodeplatform Xamarin gratis væk for at fange iOS og Android-udviklere

Microsoft lancerede i samme omgang det første preview af sin .net Core 2.0 run-time platform, hvilket burde udkomme engang i løbet af tredje kvartal, 2017.

I samme omgang udgav Microsoft også den seneste udgave af selskabets Windows-version af Visual Studio, 15,2, samt et preview af den næste version 15,3.

Nye Azure-funktioner

Sammen med de nye Visual Studio-funktioner har Microsoft også lanceret en række nye Azure-nyheder.

Blandt andet lancerede Microsoft Azure cloud Shell, en Shell-terminal direkte i dit browser-vindue. Andre nyheder er en tjeneste for lettere at integrere tredjepart og SQL-databaser i Azures SQL-database med næsten ingen responstid.

Du kan læse om flere af de nye Azure-funktioner her hos Microsoft.

Mest interessant er måske Microsoft nye Cosmos DB-database. En database rettet mod de største globale virksomheder, der kræver millisekundkort responstid over hele verden via en verdensomspændende database fordelt på selskabets 34 Azure-datacentre.

Du kan læse mere om Cosmos DB i Computerworlds amerikanske søstermedie her eller læse om Cosmos DB hos Microsoft.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere