Microsoft udgiver Visual Studio for Mac og ny verdensomspændende database

Microsoft udgiver en færdig version af specialtudviklede Visual Studio for Mac, som er meget forskellig fra sin Windows-orienterede fætter.

Microsoft lancerer en version af Visual Studio til  Mac-computere.

Lanceringen sker i forbindelse med den første dag på selskabets årlige udviklerkonference, Build 2017 i Seattle.

Visual Studio for Mac er dog langt fra bare en klon af Visual Studio, som du finder den til Windows 10-computere. I stedet er det en rebranded version af Microsofts Xamarin-software, som vil virke på Mac-computere.

Xamarin er et udviklingsmiljø, som Microsoft opkøbte i februar 2016, og som kan benyttes til at udvikle apps og programmer på en række forskellige platforme, heriblandt Microsofts egen UWP (Universal Windows Platform), .net eller iOS og Android.

Det kan du læse mere om her: Microsoft giver kodeplatform Xamarin gratis væk for at fange iOS og Android-udviklere

Microsoft lancerede i samme omgang det første preview af sin .net Core 2.0 run-time platform, hvilket burde udkomme engang i løbet af tredje kvartal, 2017.

I samme omgang udgav Microsoft også den seneste udgave af selskabets Windows-version af Visual Studio, 15,2, samt et preview af den næste version 15,3.

Nye Azure-funktioner
Sammen med de nye Visual Studio-funktioner har Microsoft også lanceret en række nye Azure-nyheder.

Blandt andet lancerede Microsoft Azure cloud Shell, en Shell-terminal direkte i dit browser-vindue. Andre nyheder er en tjeneste for lettere at integrere tredjepart og SQL-databaser i Azures SQL-database med næsten ingen responstid.

Du kan læse om flere af de nye Azure-funktioner her hos Microsoft.

Mest interessant er måske Microsoft nye Cosmos DB-database. En database rettet mod de største globale virksomheder, der kræver millisekundkort responstid over hele verden via en verdensomspændende database fordelt på selskabets 34 Azure-datacentre.

Du kan læse mere om Cosmos DB i Computerworlds amerikanske søstermedie her eller læse om Cosmos DB hos Microsoft.
IT-JOB
Se flere it-job hos
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI og machine learning i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Vi kender til kunstig intelligens og machine learning, men hvordan udnytter vi dem i praksis? Hør om de aktuelle erfaringer med AI og machine learning, og bliv endnu klogere på fremtidens mulige tendenser, når det kommer til AI og machine learning.

02. marts 2021 | Læs mere


It-sikkerhedskontroller og -processer (How to)

Flere organisationer end nogensinde før bliver udsat for cyberangreb af hackere, der hele tiden finder nye veje og metoder, som de kan udnytte til at trænge ind i virksomhedernes systemer. På dette event kigger vi nærmere på, hvordan man opsætter de nødvendige it-sikkerhedskontroller og gør god brug af eksempelvis incident response, log management, penetrationstesting, awareness-træning, sikkerhedsopsætning og meget andet.

03. marts 2021 | Læs mere


Roundtable: Start opgøret med kompleksitet og det manglende overblik: Få styr på mulighederne og planen

Overblik og kompleksitet er derfor i fokus på dette digitale roundtable, hvor vi deler erfaringer fra digitale ledere i danske virksomheder. Her kan du blandt andet kan høre om, hvordan du bedst muligt sikrer dig overblik og reducerer kompleksiteten af dine it-systemer.

09. marts 2021 | Læs mere


Computerworld
Trump bønfalder Helle Thorning: Giv mig min Facebook-konto tilbage
Facebooks tilsynsråd, der har Helle Thorning-Schmidt i spidsen, har modtaget en erklæring fra Donald Trump, som ønsker at få genoprettet adgangen til sin Facebook og Instagram-konto.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
Job & Karriere
IBM Danmark trækker tilbud om frivillige fratrædelser tilbage for stort antal ansatte: "IBM har taget røven på sine ansatte"
Som led i IBM Danmarks store fyringsrunde fik 130 ansatte grønt lys til at forlade selskabet på en frivillig fratrædelsesordning. Men nu har IBM Danmark trukket det oprindelige tilbud tilbage for størstedelen af de ansatte.
White paper
Ryk SAP-workloads i skyen – og tag alle de kendte fordele med
SAP-kunder verden over har gennem de seneste 15 år draget fordel af løsninger baseret på NetApps ONTAP-data management-platform. Herunder en mere sikker og stabil drift samt forenklet administration, hvilket er afgørende for at gennemføre projekter effektivt og for at reducere deres risikoprofil. Gennem de seneste år er det i høj grad også blevet muligt at rykke SAP-workloads i skyen, og det ønsker mange virksomheder rimeligvis at drage fordel af – men uden at sige farvel til mulighederne med NetApp ONTAP. I dette whitepaper stiller vi skarpt på mulighederne for at indarbejde NetApp Cloud Volumes ONTAP and Azure NetApp Files som del af en SAP-strategi baseret på Microsoft Azure.