Artikel top billede

Intel blæser til kamp på kunstig intelligens: Om fem år vil en håndfuld store aktører dominere hele markedet

De kommende år bliver afgørende i udviklingen af kunstige intelligens, mener Intel. Om fem år vil vi se, hvem der har vundet slaget.

Udviklingen inden for kunstig intelligens bliver aldeles hæsblæsende inden for de kommende fem år, der bliver afgørende for fremtidens teknologiske udvikling.

Om fem år vil kapløbet have fundet sine vindere, som vil komme til at bestå af blot en håndfuld leverandører og teknologier.

Sådan lyder det fra Intel, der for tiden investerer massivt i at blive et af de selskaber, som vil overleve kampen.

Intel etablerede for et par måneder siden en helt ny division med navnet Artificial Intelligence Product Group, som har til opgave at udvikle løsninger, algoritmer og produkter inden kunstige intelligenser. Og der er knald på.

I divisionen samler Intels udviklingsaktiviteter med relation til machine learning, algoritmer og deep learning - både når det gælder software og hardware.

Divisionens nye chef, Naveen Rao, sammenligner over for Computerworlds amerikanske nyhedsbureau markedet for teknologier inden for kunstig intelligens med udviklingen af beton.

Også betonen tog et stykke tid at udvikle og perfektionere. Man da det først var sket, blev det pludselig muligt at bygge alle mulige forskellige former, strukturer og bygninger, som det ellers ikke tidligere var muligt at bygge.

"Det vil rykke vildt hurtigt i de kommende fem eller seks år. Dernæst vil det stå klart, hvordan markedet ser ud og hvilke spillere, der er i det, og udviklingen vil stabilisere sig," mener han.

Intel er mest kendt som et hardware-firma, men den nye division investerer hårdt i software-udvikling.

Udviklingen af særlige software-pakker skal bidrage til, at udviklere skal få nemmere ved at indføje kunstig intelligens i Intet-baseret hardware.

Intel håber kort og godt, at selskabet kan få en position på hardware-markedet ved at gøre det nemmere for udviklerne at bygge AI-løsninger med Intel-software.

Ifølge Naveen Rao er USA førende inden for udviklingen af kunstig intelligens - ikke mindst på grund af Facebook, Microsoft og Google.

Men også Kina er hastigt på vej frem.

"Jeg har lige været i Kina, og her er man virkelig ved at lægge fra land. Kineserne er meget ivrige efter at bygge denne type løsninger, og de bliver hurtigt bedre. Så jeg tror, at Kina bliver en hoved-aktør på området inden for de kommende par år.

Læs også:

Buldrer ind på markedet for selvkørende biler: Intel køber top-producent for enorme 107 milliarder kroner

"Jo mere kunstig intelligens er i stand til, jo mere skal vi være på vagt"

Enden på Moores Lov er nær: Intel tror på kvante- og neurale computere

Vild AI-supercomputer-løsning fra Microsoft bygger på denne lille FPGA-klods: Trækker på Microsoft-servere over hele verden.

På tærsklen til et gigantisk it-spring: Supermarkederne sværmer om kunstig intelligens og it-folk
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere