Artikel top billede

Morgen-briefing: Pas på mystiske mail og links i dag - kæmpe hackerangreb stadig i gang / Danske Uber-chauffører præsenterer ny kørselstjeneste mandag / Dit NemID-papkort bliver snart suppleret med en app

Pas på mystiske mail i dag - kæmpe hackerangreb stadig i gang. Danske Uber-chauffører præsenterer ny kørselstjeneste mandag. Delebilsappen Drivr gået konkurs. Dit NemID-papkort bliver snart suppleret med en app. Computerworld senere i dag.

Computerworld ønsker godmorgen. Her kommer mandagens overblik over it-nyhederne.

Pas på mystiske mail i dag - kæmpe hackerangreb stadig i gang

Efter weekendens meget omfattende cyberangreb, advarer både danske politi, Europol og andre mod at klikke på mystiske mail eller links mandag morgen.

Fredag blev en ransomware-kode udløst i flere end 200.000 mennesker verden over, hvor filer blev låst og krypteret på vigtige systemer.

Organisationer i blandt andet Tyskland, Spanien, Kina, Rusland og Indien er blevet ramt.

Det fik blandt andet Renault til at lukke ned for en række fabrikker for at forhindre, at virussen spredte sig til andre dele af organisationen.

Ifølge Europol har kun få valgt at betale de opkrævede løsepenge, og Europol er ifølge Washington Post faktisk usikker på, hvad motivet har været.

"Normalt er ransomware-angreb designet til at være omsætnings-kilder, men i dette tilfælde er løsepengenes størrelse ret lav," lyder det undrende fra Europol-talsmand Jan Op Gen Oorth.

Danske Uber-chauffører præsenterer kørselstjeneste mandag

En række tidligere Uber-chauffører præsenterer i dag deres egen version af kørselstjenesten i København.

Ifølge Business vil den nye kørselstjeneste fungere gennem den oprindelige internationale app, som dog muligvis skal opdateres.

Uber lukkede i april i Danmark, og selskabet afviser, at Uber formelt genopstår i Danmark med initiativet. De københavnske chauffører holder pressemøde 11:30.

Delebilsappen Drivr gået konkurs

Delebils-appen Drivr - der blev sat i verden for at udfordre Uber - er gået konkurs og drejer nøgle om for hele butikken med et samlet underskud over selskabets fem års levetid på 34 millioner kroner.

Ifølge selskabet blev app'en ellers anvendt i 5.000 byer i 50 lande.

"Driften har aldrig været overskudsgivende i Drivr, og selskabet har været afhængig af midler fra investorer. Men da ingen investorer længere har villet kaste penge i selskabet, har ledelsen i samarbejde med investorerne set sig nødsaget til at trække stikket til selskabet," siger kurator og advokat Nicolai Dyhr til Finans.dk

Dit NemID-papkort bliver snart suppleret med en app

Finansdanmark er på vej med en app, der skal kunne erstatte papkortet med NemID-koder, som alle voksne danskere slæber rundt på.

Ifølge Ritzau bliver den digitale mobilløsning dog ikke en fuld erstatning, da de offentlige myndigheder indtil videre fortsat vil sværge til papkortet. Det betyder, at det digitale kode-kort i første omgang ikke vil kunne anvendes, når man skal logge ind på offentlige myndigheders websites.

Det digitale kodekort vil være klar til lancering om et års tid. Det vil fulgt af af en navneændring, i det NemID inden 2020 vil skifte navn til MitID.

Computerworld senere i dag

Computerworld er netop kommet hjem fra Microsofts store udviklerkonference Build 2017, der i den forgangne uge blev afholdt i Seattle, USA.

Senere i dag samlet vi op på konferencen og fortæller om nogle af de spændende nyheder, som Microsoft løftede sløret for.

Vi kigger også på Intels splinternye division, som får til opgave kun at arbejde med kunstig intelligens, ligesom du vil kunne læse mere om weekendens store hackerangreb.

Så stay tuned.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Sikkerhedsekspert: Derfor har Colonial været nødt til at betale hackere ransomware på 30 millioner kroner - vil sagtens kunne ske i Danmark
Interview: Hvorfor har mægtige Colonial Pipeline valgt at betale ransomware til hackere trods anbefalinger fra myndigheder og sikkerhedsmiljøet? "Det er ikke helt sort og hvidt," siger sikkerheds-ekspert Leif Jensen fra Eset.
Computerworld
Nye informationer om det største iPhone-hack nogensinde ser dagens lys: 128 millioner brugere blev ramt
Hidtil hemmeligholdte detaljer om verdens største iPhone-hack er kommet frem under retssagen mellem Apple og Epic Games. 128 millioner brugere blev ramt, og mere end 4.000 apps blev inficeret. Se detaljerne her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Er de cyberkriminelle allerede trængt ind – uden at du har opdaget det?
Optimér din sikkerhed ved at kombinere indsatsen for at holde IT-kriminelle ude med en konstant antagelse om, at de muligvis allerede er trængt ind på dit netværk.