Artikel top billede

Apple vil ikke godkende Spar Nords nye abonnements-app: "Vi er klar til at gå til EU med sagen"

Spar Nords ambitiøse planer om sin Subhub-app med "MobilePay-potentiale" bremses af Apple, der ikke vil godkende bankens app.

Spar Nord satser stort på sin nye app, Subhub, der skal give forbrugere bedre overblik over deres abonnementsordninger og som banken mener har "MobilePay-potentiale."

Men nu møder banken modstand fra Apple, der ikke vil give appen en fuld tilladelse i sin App-butik.

Det skriver Børsen.

"Vi er uforstående over for, at appen ikke kan godkendes, efter at den i første gang var blevet godkendt," siger direktør for forretningsudvikling i Spar Nord, Ole Madsen, til avisen.

Apple har ikke givet yderligere forklaring til banken om, hvorfor den ikke vil godkende appen, der blandt andet kan bruges til lettere at opsige abonnementer.

"Det er en slemt frustrerende situation at befinde sig i, når man ikke kan få af vide hvorfor, og at man bliver obstrueret i at realisere sine forretningsmæssige planer," siger Ole Madsen til Børsen.

Læs også: Apple siger nej til opdatering af Spotify-app: Forlanger at Spotify bruger Apples betalingssystem

Har skrevet appel til Apple

Efter en appel til Apple har kodegiganten tilladt Subhub igen at blive indsendt til Apple for at blive godkendt til app-butikken, men den vil kun kunne blive godkendt til det danske marked, hvilket er utilfredsstillende, siger Ole Madsen.

Subhub er langt fra den eneste app til håndering af abonnementer, og derfor føler Spar Nord-direktøren, at afvisningen fra Apple er problematisk.

Derfor overvejer banken at tage sagen til EU's konkurrencekommisær, Margrethe Vestager.

Læs også: Google Play versus Apple App Store: Her hentes der flest apps - og her tjenes flest penge
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

28. marts 2023 | Læs mere


Nye muligheder - ny værdi. Få mere ud af Microsoft Dynamics 365 CE - med særligt fokus på kunstig intelligens (AI)

Kunstig intelligens, stemmegenkendelse, Open AIs meget omtalte ChatGPT, integrationer til Outlook, Teams og meget mere. Microsoft Dynamics 365-platformen byder på masser af muligheder for at øge produktiviteten, forbedre kundeservicen, få bedre indsigt i forretningen og i det hele taget rykke fra konkurrenterne.

29. marts 2023 | Læs mere