Artikel top billede

Apple vil ikke godkende Spar Nords nye abonnements-app: "Vi er klar til at gå til EU med sagen"

Spar Nords ambitiøse planer om sin Subhub-app med "MobilePay-potentiale" bremses af Apple, der ikke vil godkende bankens app.

Spar Nord satser stort på sin nye app, Subhub, der skal give forbrugere bedre overblik over deres abonnementsordninger og som banken mener har "MobilePay-potentiale."

Men nu møder banken modstand fra Apple, der ikke vil give appen en fuld tilladelse i sin App-butik.

Det skriver Børsen.

"Vi er uforstående over for, at appen ikke kan godkendes, efter at den i første gang var blevet godkendt," siger direktør for forretningsudvikling i Spar Nord, Ole Madsen, til avisen.

Apple har ikke givet yderligere forklaring til banken om, hvorfor den ikke vil godkende appen, der blandt andet kan bruges til lettere at opsige abonnementer.

"Det er en slemt frustrerende situation at befinde sig i, når man ikke kan få af vide hvorfor, og at man bliver obstrueret i at realisere sine forretningsmæssige planer," siger Ole Madsen til Børsen.

Læs også: Apple siger nej til opdatering af Spotify-app: Forlanger at Spotify bruger Apples betalingssystem

Har skrevet appel til Apple

Efter en appel til Apple har kodegiganten tilladt Subhub igen at blive indsendt til Apple for at blive godkendt til app-butikken, men den vil kun kunne blive godkendt til det danske marked, hvilket er utilfredsstillende, siger Ole Madsen.

Subhub er langt fra den eneste app til håndering af abonnementer, og derfor føler Spar Nord-direktøren, at afvisningen fra Apple er problematisk.

Derfor overvejer banken at tage sagen til EU's konkurrencekommisær, Margrethe Vestager.

Læs også: Google Play versus Apple App Store: Her hentes der flest apps - og her tjenes flest penge
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere


Forbered dig effektivt på cyber katastrofen

Da det ikke længere er et spørgsmål om, om man bliver ramt men et spørgsmål om hvornår, er det essentielt at analysere angrebsflader og designe en effektiv sikkerhedsinfrastruktur, som afvejer sikring af centrale data og systemer mod hensynet til brugervenlighed og medarbejdernes produktivitet.

30. maj 2024 | Læs mere