Artikel top billede

Apple vil ikke godkende Spar Nords nye abonnements-app: "Vi er klar til at gå til EU med sagen"

Spar Nords ambitiøse planer om sin Subhub-app med "MobilePay-potentiale" bremses af Apple, der ikke vil godkende bankens app.

Spar Nord satser stort på sin nye app, Subhub, der skal give forbrugere bedre overblik over deres abonnementsordninger og som banken mener har "MobilePay-potentiale."

Men nu møder banken modstand fra Apple, der ikke vil give appen en fuld tilladelse i sin App-butik.

Det skriver Børsen.

"Vi er uforstående over for, at appen ikke kan godkendes, efter at den i første gang var blevet godkendt," siger direktør for forretningsudvikling i Spar Nord, Ole Madsen, til avisen.

Apple har ikke givet yderligere forklaring til banken om, hvorfor den ikke vil godkende appen, der blandt andet kan bruges til lettere at opsige abonnementer.

"Det er en slemt frustrerende situation at befinde sig i, når man ikke kan få af vide hvorfor, og at man bliver obstrueret i at realisere sine forretningsmæssige planer," siger Ole Madsen til Børsen.

Læs også: Apple siger nej til opdatering af Spotify-app: Forlanger at Spotify bruger Apples betalingssystem

Har skrevet appel til Apple

Efter en appel til Apple har kodegiganten tilladt Subhub igen at blive indsendt til Apple for at blive godkendt til app-butikken, men den vil kun kunne blive godkendt til det danske marked, hvilket er utilfredsstillende, siger Ole Madsen.

Subhub er langt fra den eneste app til håndering af abonnementer, og derfor føler Spar Nord-direktøren, at afvisningen fra Apple er problematisk.

Derfor overvejer banken at tage sagen til EU's konkurrencekommisær, Margrethe Vestager.

Læs også: Google Play versus Apple App Store: Her hentes der flest apps - og her tjenes flest penge
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere