Artikel top billede

Flere hackere end markedet kan bære: Kamp om DDoS-ressourcer får angrebene til at blive mindre

Hacker-grupperne strømmer til markedet i så stort omfang, at der er ved at være mangel på DDoS-angrebsressourcer.

Det har længe været kendt, at cyber-kriminalitet kan være en meget lukrativ forretning med lille risiko og meget stor indtjening.

Det har fået hackere til at strømme ind på markedet i så stort omfang, at markedet nu begynder at være mættet.

Der er kort og godt ikke noget hackede enheder derude til at det kan dække hackernes behov for DDoS-angrebsressourcer.

Sådan lyder en af konklusionerne i rapporten ‘State of the Internet,' som det globale internetselskab Akamai står bag.

DDoS - eller Distributed Denial of Service-angreb - fungerer ved, at mange hackede enheder henvender sig til en bestemt kilde på nøjagtigt samme tid.

Ifølge Computerworlds amerikanske nyhedsbureau betyder manglen på hackede enheder, at angrebsstørrelsen kort og godt bliver mindre.

Ifølge Akamai-chef Martin McKeay er den gennemsnitlige angrebsstørrelse således faldet ganske markant. Den måles i gigabit per sekund, som er udtryk for hvor meget båndbredde et angreb lægger beslag på.

Ifølge Akamai anvende mange virksomheder internet uplinks på op til 10 gigabit i sekundet. Det betyder, at DDoS-angreb på mere end 10 gigabit i sekundet kan lægge organisationens internet ned.

I begyndelsen af 2015 var et gennemsnitligt angreb på fire gigabit per sekund - altså 4.000 megabit. I dag er den på blot 500 megabit i sekundet.

Samtidig er antallet af rigtigt store angreb faldet. I første kvartal i fjor blev der gennemført 19 angreb på mere end 100 gigabit sekundet. I første kvartal i år blev der gennemført blot to på mere end 100 gigabit i sekundet, lyder det fra Akamai.

Selskabet peger dog på, at en række af de helt store DDoS-crews blev anholdt i efteråret 2016, hvilket givet kan have indflydelse på antallet af store angreb.

Martin McKeay siger til Computerworlds amerikanske nyhedsbureau, at hackergruppernes kamp om adgang til DDoS-ressourcer ikke betyder, at vi vil se et fald i antallet af ransomware-angreb, som er blandt de mest populære og økonomisk lukrative hackermetoder for tiden.

"Ransomware-grupperne anvender andre ressourcer," siger han.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere