Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: NNIT køber danske Scales Group for 122 millioner kroner / Snart vil du kunne betale regninger via e-Boks / Cisco nedjusterer og fyrer 1.100 mand

NNIT køber danske Scales Group for 122 millioner kroner. Snart vil du kunne betale regninger via e-Boks. ATP bliver aktionær i Boozt.com. Cisco nedjusterer og fyrer 1.100 mand. Fremgang til Simcorp over hele linien.

Godmorgen fra Computerworld. Her har du det hurtige overblik over it-nyhederne torsdag morgen.

NNIT køber danske Scales Group for 122 millioner kroner

NNIT køber det danske it-selskab Scales Group, der holder til huse i Søborg uden for København og som er specialiseret i Dynamics-løsninger.

NNIT betaler 122 millioner kroner for selskabet, der for tiden har 113 medarbejdere i Danmark og Norge fordelt i København, Aarhus, Odense, Aalborg og Oslo. Scales omsatte i fjor for 116 millioner kroner og landede et drriftsoverskud på 15 millioner kroner.

"Scales og NNIT imødekommer tilsammen den fulde ERP-værdikæde - lige fra outsourcing over applikations-management, drift og videreudvikling af vores kunders ERP-løsning, Dynamics AX," lyder det fra Per Kogut, CEO i NNIT i denne fondsbørsmeddelelse.

Snart vil du kunne betale regninger via e-Boks

E-boks skal udvikle sig i den kommende tid, så den bliver langt mere end en postkasse, som man kan lægge digitale breve i.

Sådan lyder det fra selskabets nye topchef, Ulrik Falkner Thagesen, der tiltrådte ved årsskiftet.

Han siger til Business, at E-boks ‘helt sikkert' vil blive ‘mere levende' fremover.

"Vi kan opbevare informationer og oven på lægge interaktioner, som forstår og kan bruge. Hvis vi kan skabe tovejskommunikation, så man kan svare, betale, signere dokumenter og lave handlinger, så højnes værdien af e-Boks," siger han til avisen.

ATP bliver aktionær i Boozt.com

ATP bliver en af investorerne i Boozt.com, når selskabet bliver børsnoteret. Boozt-com meddeler, at ATP har givet tilsagn om at købe seks procent af aktierne i selskabet.

Ifølge selskabet kommer en aktie til at koste mellem 54 kroner og 63 svenske kroner, når selskabets introduceres om et par uger.

Cisco nedjusterer og fyrer 1.100 mand

Cisco nedjusterer forventningerne til næste kvartal med fire-seks procent.

Selskabet er verdens største leverandør af netværks-udstyr, men er i gang med en stor tilpasning, som er drevet af, at markedet i meget stort omfang er ved at dreje over mod software-services.

Sammen med nedjusteringen meddeler selskabet, at det vil fyre yderligere 1.100 medarbejdere. Cisco er i forvejen i gang med at skære medarbejderstaben ned med 5.500 medarbejdere.

Cisco har fremadrettet især fokus på højvækst-områder som it-sikkerhed, IoT og cloud. Hovedkonkurrenterne er selskaber som Huawei og Juniper Networks.

Fremgang til Simcorp over hele linien

Simcorps omsætning er i årets første kvartal vokset med 19,3 procent i forhold til det tilsvarende kvartal i fjor til 73,1 millioner euro.

Driftsoverskudet er steget fra 5,8 millioner euro til 7,5 millioner euro for selskabet, der desuden har landet en ny kunde. Simcorp håndterer relativt få meget store kunder, og det er derfor ikke hverdagskost, at selskabet lander nye kunder.

"Første kvartal var et solidt kvartal for Simcorp, og vi er glade for at kunne byde en ny kunde velkommen i det vigtige nordamerikanske marked," lyder det fra direktør Klaus Holse i en meddelelse
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere