Artikel top billede

Robot analyserer hele CVR-registeret hvert andet minut: Nu kan du slå alt og alle op

Ikke en eneste ændring i en bestyrelse eller et regnskab går Lasso-robottens næse forbi. Senest har robotten været på skrivekursus, så nu kan man slå alle personer eller firmaer med CVR-nummer op og læse om deres erhvervsaktiviteter. Prøv selv her.

I november sidste år skrev de danske medier om, at norske Visma købte serieiværksætteren Martin Thorborgs regnskabsvirksomhed Dinero.

Det kan du læse mere om her: Visma køber Martin Thorborgs regnskabsvirksomhed Dinero
Men det var ikke en nyhed for Lasso-robotten, siger direktør for Lasso, Jakob Benediktson.

"Vi opdagede at Dinero, som Martin Thorborg havde, blev solgt til Visma, før medierne gjorde."

Årsagen er Lassos robot. Hvert andet minut trækker den hele CVR-registeret ned og sammenligner det med, hvordan det så ud for to minutter siden.

Alle ændringer registreres og senest har robotten lært at formulere sig relativt klart. Det betyder, at man nu kan slå enhver op, der er registreret i CVR-registret.

"Hver andet minut trækker den informationerne ud om hele registeret. Så kan den se, at der er blevet lavet en bestyrelsesændring i eksempelvis 10 firmaer. Så formulerer den så 10 artikler, der kommer til at ligge under de relevante firmaer og personer," siger Jakob Benediktson

Prøv selv her:

Nemmere dagligdag

Lasso leverer markedsdata til en kundeskare, der blandt andre tæller AP Pension og flere store revisionsvirksomheder.

De får meget hurtigere adgang til de data, de skal bruge. Det hjælper foreksempel erhvervsrådgivere og revisorer i dagligdagen, forklarer Jakob Benediktson.

"Erhvervsrådgivere skal ekspedere flere og flere firmaer på kortere tid. Det betyder, at de har sværere ved at danne sig et hurtigt indblik. Her gør vi det muligt at lave en erhvervsrådgiverrapport, hvor man kan få fuld indsigt i firmaet og personens historik og aktiviteter bare ved et enkelt klik."

Vision om gennemsigtighed

Alle de data der ligger i CVR-registret er offentligt tilgængelige.

Derfor skal man heller ikke se tjenesten som en form for overvågning af personer og firmaer. Overvågning og gennemsigtighed er ikke det samme, mener man hos Lasso.

"Vores vision er at skabe transparens i dansk erhvervsliv. Det er egentlig en vision om, at man skal have mulighed for at vide så meget som muligt om ens samarbejdspartnere konkurrenter og netværk. "

Indtil videre arbejder Lasso og robotten kun i Danmark, men på sigt har virksomheden, der i dag omsætter for to millioner kroner årligt, en vision om at give robotten kolleger rundt om i verden.

"Vores fokus er dansk erhvervsdata. Vi har taget en strategisk beslutning om, at vi først skal have styr på hjemmemarkedet, før vi kan bevæge os videre. Men vores platform kan sagtens håndtere andre datakilder, hvad end de er engelske, amerikanske eller svenske."
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere