Artikel top billede

Robot analyserer hele CVR-registeret hvert andet minut: Nu kan du slå alt og alle op

Ikke en eneste ændring i en bestyrelse eller et regnskab går Lasso-robottens næse forbi. Senest har robotten været på skrivekursus, så nu kan man slå alle personer eller firmaer med CVR-nummer op og læse om deres erhvervsaktiviteter. Prøv selv her.

I november sidste år skrev de danske medier om, at norske Visma købte serieiværksætteren Martin Thorborgs regnskabsvirksomhed Dinero.

Det kan du læse mere om her: Visma køber Martin Thorborgs regnskabsvirksomhed Dinero
Men det var ikke en nyhed for Lasso-robotten, siger direktør for Lasso, Jakob Benediktson.

"Vi opdagede at Dinero, som Martin Thorborg havde, blev solgt til Visma, før medierne gjorde."

Årsagen er Lassos robot. Hvert andet minut trækker den hele CVR-registeret ned og sammenligner det med, hvordan det så ud for to minutter siden.

Alle ændringer registreres og senest har robotten lært at formulere sig relativt klart. Det betyder, at man nu kan slå enhver op, der er registreret i CVR-registret.

"Hver andet minut trækker den informationerne ud om hele registeret. Så kan den se, at der er blevet lavet en bestyrelsesændring i eksempelvis 10 firmaer. Så formulerer den så 10 artikler, der kommer til at ligge under de relevante firmaer og personer," siger Jakob Benediktson

Prøv selv her:

Nemmere dagligdag

Lasso leverer markedsdata til en kundeskare, der blandt andre tæller AP Pension og flere store revisionsvirksomheder.

De får meget hurtigere adgang til de data, de skal bruge. Det hjælper foreksempel erhvervsrådgivere og revisorer i dagligdagen, forklarer Jakob Benediktson.

"Erhvervsrådgivere skal ekspedere flere og flere firmaer på kortere tid. Det betyder, at de har sværere ved at danne sig et hurtigt indblik. Her gør vi det muligt at lave en erhvervsrådgiverrapport, hvor man kan få fuld indsigt i firmaet og personens historik og aktiviteter bare ved et enkelt klik."

Vision om gennemsigtighed

Alle de data der ligger i CVR-registret er offentligt tilgængelige.

Derfor skal man heller ikke se tjenesten som en form for overvågning af personer og firmaer. Overvågning og gennemsigtighed er ikke det samme, mener man hos Lasso.

"Vores vision er at skabe transparens i dansk erhvervsliv. Det er egentlig en vision om, at man skal have mulighed for at vide så meget som muligt om ens samarbejdspartnere konkurrenter og netværk. "

Indtil videre arbejder Lasso og robotten kun i Danmark, men på sigt har virksomheden, der i dag omsætter for to millioner kroner årligt, en vision om at give robotten kolleger rundt om i verden.

"Vores fokus er dansk erhvervsdata. Vi har taget en strategisk beslutning om, at vi først skal have styr på hjemmemarkedet, før vi kan bevæge os videre. Men vores platform kan sagtens håndtere andre datakilder, hvad end de er engelske, amerikanske eller svenske."
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere