Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Freddy Blak lækkede Atea-rapport: "Den flød overalt' / Dansk politi for dårlig til at hente data fra it-selskaber / Robotbiler kan få egen kørebane på dansk motorvej

Freddy Blak lækkede hemmelig Atea-rapport: "Den flød overalt'. Dansk politi for dårlig til at hente data fra it-selskaber. Robotbiler kan få egen kørebane på danske motorvej. Ny teknologi skaber ikke nogen særlig stor omvæltning på arbejdsmarkedet.

Godmorgen fra Computerworld. Her har du det hurtige overblik over it-nyhederne fredag morgen.

Freddy Blak lækkede Atea-rapport: "Den flød overalt'

Polikeren Freddy Blak (S) er blevet tiltalt for brud på tavshedspligten, fordi han videregav fortrolige oplysninger om en tiltalt i den store Atea-bestikkelsessag til en journalist på Weekendavisen.

Freddy Blak erkender, at han udleverede rapporten, da den alligevel lå ude hos ‘alle andre medier' og derfor efter hans opfattelse ikke længere var fortrolig.

"Hvis jeg bliver dømt for at have udleveret rapporten og ryddet op i det her, så betaler jeg gerne min bøde. Men det tror jeg ikke, at jeg gør," siger han til Ritzau.

Dansk politi for dårlig til at hente data fra it-selskaber

Politi og myndigheder i lande som Tyskland og Frankrig henter data fra it-selskaberne i meget større omfang end dansk politi, skriver Ingeniøren.

De tyske myndigheder anmoder eksempelvis Google om at udlevere om, hvem mistænke har kommunikeret med, 142 gange årligt per million indbyggere. I Danmark er tallet 19 gange årligt per million indbyggere.

Istedet foretrækker danske politi ifølge bladet at gå gennem samme vej, som de altid har gjort: Gennem teleselskaberne.

Robotbiler kan få egen kørebane på dansk motorvej

Vejdirektoratet forbereder sig på at give selvkørende biler deres egen kørebane på udvalgte strækninger på motorvej E45 i myldretiden. Her vil de kunne bruge en smal kørebane, da de vil være i stand til at holde deres kurs meget præcist og derfor ikke behøver meget plads.

I første omgang handler det dog om at gennemgå motorvejene for at se, hvor gode de selvkørende biler egentlig er til at læse vejstriber og skilte.

Afdelingsleder Andreas Egense siger til Ritzau, at han vurderer, at den dedikerede bane kan blive relevant i 2032.

"Tager man udgangspunkt i, at anlægningen af en ny vognbane er samfundsøkonomisk rentabelt med 33 procent selvkørende biler af den samlede vognpark, så kan den løsning være relevant i 2032," siger han.

Ny teknologi skaber ikke nogen særlig stor omvæltning på arbejdsmarkedet

Ny teknologi skaber - måske mod forventning - ikke nogen særlig stor omvæltning på arbejdsmarkedet. Sådan lyder konklusionen i en ny rapport fra den amerikanske tænketank ITIF.

Ifølge rapporten har den såkaldte ‘job churn' - altså tempoet hvormed ny teknologi erstatter job - været i positiv udvikling gennem de senere store omvæltninger. Det betyder med andre ord, at teknologi-forandringerne skaber job, selv om teknologi løbende har erstattet mennesker.

Du finder rapporten her: False Alarmism: Technological Disruption and the U.S. Labor Market.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere