Artikel top billede

Rigspolitiet nyder godt af hot it-sikkerhed: "Folk er villige til at gå ned i løn for at komme herind"

Interview. It-sikkerhed og cyberkriminalitet er blevet forsidestof, som alle taler om. Det kan Rigspolitiet mærke, når der skal findes it-kompetent arbejdskraft.

"Vi er måske lidt forkælede, fordi vi jo tilbyder et arbejde, der både er spændende og tjener et højere formål."

Kim Aarenstrup har siden 2014 stået i spidsen for Nationalt Cyber Crime Center (NC3), der er rigspolitiets enhed for it-kriminalitet, og han kan godt mærke at it-sikkerhed er hot, når der skal rekrutteres kompetente it-folk til at bekæmpe digital kriminalitet.

Danske virksomheder hungrer efter kvalificeret it-arbejdskraft, og folk med analytiske it-kompetencer kan da også tjene betydeligt flere penge i den private sektor end hos Politiet.

Men alligevel er der rift om pladserne ved siden af Kim Aarenstrup i NC3.

"Vi har set flere tilfælde, hvor folk faktisk har været villige til at gå lidt ned i løn for at komme herind. Der er ingen tvivl om, at it-sikkerhed er blevet noget, alle taler om, og jeg tror da bestemt, at det spiller ind", siger Kim Aarenstrup til Computerworld.

Ser godt ud på CVet

Med lanceringen af NC3 har Rigspolitiet ændret strategi i forhold til, hvordan man tilegner sig it-kompetencer.

Tidligere oplærte politiet egne folk internt så godt som muligt, men it-kriminalitetens rivende udvikling har gjort det nødvendigt at rekruttere it-eksperter udefra.

"Historisk har Politiet løst så mange opgaver som muligt med politifolk. Den tilgang har vi for længst gjort op med, og i stedet for at prøve at tage en politimand fra 0 til 100 på it, så går vi nu ud på markedet og finder de helt rigtige kompetencer, der kan supplere de it-skarpe politifolk, vi allerede har", siger Kim Aarenstrup.

Han tilføjer dog, at selvom de nye it-kompetencer er ivrige efter at få job hos NC3, så udviser de ikke samme livslange engagement i Rigspolitiet, som traditionelle politifolk typisk gør.

It-folkene bliver typisk en lille håndfuld år, inden de rykker videre til sikkerhedsarbejde i private virksomheder.

"Hvis man gerne vil ud i en stor virksomhed og bekæmpe svindel og it-kriminalitet, så ser det jo godt ud på CVet, at man har været hos NC3. Sådan ville jeg da også selv tænke, og vi har bestemt ikke noget imod, at nogen bruger os som springbræt, hvis vi kan få 3-5 gode år med en høj it-teknisk kompetence."

Læs også: Politi om støvsugning af it-sikkerhedsfolk: Kritikerne har en pointe
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere