Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

KMD har haft 172.117 fejl på 10 måneder i kontanthjælps-system

KMD har haft så store problemer med implementeringen af kontanthjælpsloftet og 225-timers reglen, at det har ført til hundredetusindvis af fejl for kontanthjælpsmodtagere

I 172.117 tilfælde har der været fejl i udsendte breve eller udbetalinger i forbindelse med kontanthjælpsloftet eller 225-timers reglen siden juni 2016.

Det viser et svar fra beskæftigelsesministeren, Troels Lund Poulsen (V), til Folketingets beskæftigelsesudvalg, som avisen.dk har fået indsigt i.

Det er KMD, der varetager kommunernes kommunikation med borgerne, og det har givet gentagne problemer for både borgere og kommuner.

Troels Lund Poulsen finder det store antal fejl problematisk.

"Særligt fordi der er tale om borgernes forsørgelsesgrundlag, finder jeg disse fejl helt uaccaptable og stærkt bekymrende," skriver han til Folketingets beskæftigelsesudvalg ifølge avisen.dk.

Fejl på fejl på fejl

I juni 2016 udsendte KMD varslingsbreve til alle borgere berørt af 225-timers reglen, hvilket svarer til 50.000 breve.

Der var dog fejl i samtlige breve, og der gik en uge, før de korrekte breve efterfølgende blev sendt ud.

Et par måneder senere modtager 43.000 fejl i vurderingen af, hvilken loftsats de bliver placeret på, og i oktober samme år begår KMD syv alvorlige fejl.

Blandt andet betyder en datafejl, at omkring 2.000 borgere ikke får udbetalt særlig støtte.

En fejl som gentager sig allerede i november.

Ligeledes rammes 1.500 borgere i midten af november på samleverstatus, hvor de fejlagtigt blev trukket i boligstøtten på grund af samboendes kontakthjælpsloft, selvom de boede alene. Fejlen blev rettet ugen efter.

Du kan læse om flere fejl hos avisen.dk.

KMD er i øjeblikket i problemer med blandt andet ATP, der kræver en giganterstatning på 881 millioner kroner efter den kulsejlede Social Pension-platform.

Det kan du læse mere om her: ATP forlanger 881 millioner kroner i erstatning af KMD for kuldsejlet it-projekt

Læs også: Professor: Vi kan undgå flere offentlige it-skandaler ved at fjerne it-udviklingen fra det offentlige
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan vil AI-assistenten Microsoft Copilot transformere processer og dit arbejdsliv

Med Microsoft Copilot får du for første gang en intelligent, personlig assistent ved hånden, som kan løse opgaver og lette hverdagen. Få inspiration til, hvordan Copilot kan automatisere rutineopgaver og transformere din hverdag.

18. juni 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere