Artikel top billede

KMD har haft 172.117 fejl på 10 måneder i kontanthjælps-system

KMD har haft så store problemer med implementeringen af kontanthjælpsloftet og 225-timers reglen, at det har ført til hundredetusindvis af fejl for kontanthjælpsmodtagere

I 172.117 tilfælde har der været fejl i udsendte breve eller udbetalinger i forbindelse med kontanthjælpsloftet eller 225-timers reglen siden juni 2016.

Det viser et svar fra beskæftigelsesministeren, Troels Lund Poulsen (V), til Folketingets beskæftigelsesudvalg, som avisen.dk har fået indsigt i.

Det er KMD, der varetager kommunernes kommunikation med borgerne, og det har givet gentagne problemer for både borgere og kommuner.

Troels Lund Poulsen finder det store antal fejl problematisk.

"Særligt fordi der er tale om borgernes forsørgelsesgrundlag, finder jeg disse fejl helt uaccaptable og stærkt bekymrende," skriver han til Folketingets beskæftigelsesudvalg ifølge avisen.dk.

Fejl på fejl på fejl

I juni 2016 udsendte KMD varslingsbreve til alle borgere berørt af 225-timers reglen, hvilket svarer til 50.000 breve.

Der var dog fejl i samtlige breve, og der gik en uge, før de korrekte breve efterfølgende blev sendt ud.

Et par måneder senere modtager 43.000 fejl i vurderingen af, hvilken loftsats de bliver placeret på, og i oktober samme år begår KMD syv alvorlige fejl.

Blandt andet betyder en datafejl, at omkring 2.000 borgere ikke får udbetalt særlig støtte.

En fejl som gentager sig allerede i november.

Ligeledes rammes 1.500 borgere i midten af november på samleverstatus, hvor de fejlagtigt blev trukket i boligstøtten på grund af samboendes kontakthjælpsloft, selvom de boede alene. Fejlen blev rettet ugen efter.

Du kan læse om flere fejl hos avisen.dk.

KMD er i øjeblikket i problemer med blandt andet ATP, der kræver en giganterstatning på 881 millioner kroner efter den kulsejlede Social Pension-platform.

Det kan du læse mere om her: ATP forlanger 881 millioner kroner i erstatning af KMD for kuldsejlet it-projekt

Læs også: Professor: Vi kan undgå flere offentlige it-skandaler ved at fjerne it-udviklingen fra det offentlige
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere