Artikel top billede

CBB får kritik for nye abonnementer: Går til kanten af nye roamingregler ved at tage 80 kroner ekstra for data

CBB går til kanten af EU's nye roamingregler, når selskabet med nye abonnementer tager 80 kroner mere om måneden for abonnement, der dækker brug uden for de danske grænser.

Det er på kanten af reglerne, når CBB med lanceringen med to nye abonnementer tager 80 kroner ekstra for at brugeren kan få mobilbrug i europæiske lande uden for Danmark med i købet.

Det mener Forbrugerrådet Tænk, der ifølge IT Watch overvejer at melde CBB til Energistyrelsen for overtrædelse af de nye regler.

Forbrugerrådet mener, at det ‘ i hvert fald' er på kant med reglerne, at CBB lancerer to ens abonnementer, hvor det ene med adgang til data i Europa er 80 kroner dyrere.

Du kan læse mere her: EU-Kommissionen løfter pegefingeren: Roaming må ikke bruges som undskyldning for prisstigninger på danskernes mobilabonnementer

"Vi vil overveje at melde CBB's og lignende produkter til Energistyrelsen til den tid [15. juni, red]. Det er ikke acceptabelt, at CBB kommer med produkter, som har et stort ekstragebyr og nærmest ikke har anden forskel end mængden af data i EU," lyder det fra politisk konsulent, Ilyas Dogru, til sitet.

EU fjerner fra 15. juni de gamle roamingafgifter, som mange teleselskaber har tjent styrtende på.

De har gjort det muligt for mobilselskaberne at sende store regninger til udenlandske forbrugere, der har koblet sig på deres mobilnet.

Fra 15. juni fjerner EU imidlertid teleselskabernes mulighed for at opkræve roaming-afgifter direkte fra forbrugerne. Istedet skal teleselskaberne afregne direkte med hinanden for forbruget, mens de ikke må sende regningen videre til forbrugerne.

Det har fået mange teleselskaber til at slå alarm, da de frygter, at deres regning vil blive større end de beløb, som deres kunder betaler i abonnement.

En hel stribe mobilselskaber har i denne forbindelse hæve priserne og sætte nye abonnementer i søen.

CBB Mobil meddeler ifølge IT Watch, at selskabet ‘naturligvis' overholder lovgivningen.

Læs også:

Også Telenor varsler prisstigninger: Din telefonregning stiger med 10-20 kroner om måneden

EU kan ikke stoppe prisstigninger hos teleudbyderne efter roaming-aftale

Telia holder fast i udlandstelefoni trods nye roamingregler: "Næsten 90 procent af vores kunder rammer et udenlandsk mobilnet hvert år"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Atomic Software ApS
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
iPaaS-webinar: Take advantage of key trends in a billion dollar-market

According to Gartner, by 2023, the iPaaS market is expected to grow well above $6 billion in revenue, thus becoming the largest segment in the integration platform technology market. To illustrate what iPaaS can do for your business, Flügger will outline how to overcome their integration challenges. Do not miss the opportunity to learn how a successful iPaaS implementation can improve your business outcomes.

07. maj 2021 | Læs mere


Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Premium
Microsoft: Slut med at overføre data til USA - garanterer at al data fra EU-kunder fra næste år kan blive i Europa
Det er slut med at sende data over Atlanten for Microsoft, der nu over for alle sine bekymrede kunder med et nyt 'pledge' garanterer, at al europæisk data kan blive i europæiske datacentre og ikke vil blive sendt til USA. Se Microsofts løfte her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Ét klik kan lægge din virksomhed ned: Sådan bekæmper du mailtrusler
Mailbårne angreb er blandt de mest udbredte og ofte mest alvorlige cybertrusler. Dette whitepaper fra F-Secure giver overblik over, hvordan de mest udbredte mailbårne trusler fungerer, hvordan de detekteres – og hvordan du beskytter din organisation.