Artikel top billede

CBB får kritik for nye abonnementer: Går til kanten af nye roamingregler ved at tage 80 kroner ekstra for data

CBB går til kanten af EU's nye roamingregler, når selskabet med nye abonnementer tager 80 kroner mere om måneden for abonnement, der dækker brug uden for de danske grænser.

Det er på kanten af reglerne, når CBB med lanceringen med to nye abonnementer tager 80 kroner ekstra for at brugeren kan få mobilbrug i europæiske lande uden for Danmark med i købet.

Det mener Forbrugerrådet Tænk, der ifølge IT Watch overvejer at melde CBB til Energistyrelsen for overtrædelse af de nye regler.

Forbrugerrådet mener, at det ‘ i hvert fald' er på kant med reglerne, at CBB lancerer to ens abonnementer, hvor det ene med adgang til data i Europa er 80 kroner dyrere.

Du kan læse mere her: EU-Kommissionen løfter pegefingeren: Roaming må ikke bruges som undskyldning for prisstigninger på danskernes mobilabonnementer

"Vi vil overveje at melde CBB's og lignende produkter til Energistyrelsen til den tid [15. juni, red]. Det er ikke acceptabelt, at CBB kommer med produkter, som har et stort ekstragebyr og nærmest ikke har anden forskel end mængden af data i EU," lyder det fra politisk konsulent, Ilyas Dogru, til sitet.

EU fjerner fra 15. juni de gamle roamingafgifter, som mange teleselskaber har tjent styrtende på.

De har gjort det muligt for mobilselskaberne at sende store regninger til udenlandske forbrugere, der har koblet sig på deres mobilnet.

Fra 15. juni fjerner EU imidlertid teleselskabernes mulighed for at opkræve roaming-afgifter direkte fra forbrugerne. Istedet skal teleselskaberne afregne direkte med hinanden for forbruget, mens de ikke må sende regningen videre til forbrugerne.

Det har fået mange teleselskaber til at slå alarm, da de frygter, at deres regning vil blive større end de beløb, som deres kunder betaler i abonnement.

En hel stribe mobilselskaber har i denne forbindelse hæve priserne og sætte nye abonnementer i søen.

CBB Mobil meddeler ifølge IT Watch, at selskabet ‘naturligvis' overholder lovgivningen.

Læs også:

Også Telenor varsler prisstigninger: Din telefonregning stiger med 10-20 kroner om måneden

EU kan ikke stoppe prisstigninger hos teleudbyderne efter roaming-aftale

Telia holder fast i udlandstelefoni trods nye roamingregler: "Næsten 90 procent af vores kunder rammer et udenlandsk mobilnet hvert år"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan vil AI-assistenten Microsoft Copilot transformere processer og dit arbejdsliv

Med Microsoft Copilot får du for første gang en intelligent, personlig assistent ved hånden, som kan løse opgaver og lette hverdagen. Få inspiration til, hvordan Copilot kan automatisere rutineopgaver og transformere din hverdag.

18. juni 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere