Artikel top billede

CBB får kritik for nye abonnementer: Går til kanten af nye roamingregler ved at tage 80 kroner ekstra for data

CBB går til kanten af EU's nye roamingregler, når selskabet med nye abonnementer tager 80 kroner mere om måneden for abonnement, der dækker brug uden for de danske grænser.

Det er på kanten af reglerne, når CBB med lanceringen med to nye abonnementer tager 80 kroner ekstra for at brugeren kan få mobilbrug i europæiske lande uden for Danmark med i købet.

Det mener Forbrugerrådet Tænk, der ifølge IT Watch overvejer at melde CBB til Energistyrelsen for overtrædelse af de nye regler.

Forbrugerrådet mener, at det ‘ i hvert fald' er på kant med reglerne, at CBB lancerer to ens abonnementer, hvor det ene med adgang til data i Europa er 80 kroner dyrere.

Du kan læse mere her: EU-Kommissionen løfter pegefingeren: Roaming må ikke bruges som undskyldning for prisstigninger på danskernes mobilabonnementer

"Vi vil overveje at melde CBB's og lignende produkter til Energistyrelsen til den tid [15. juni, red]. Det er ikke acceptabelt, at CBB kommer med produkter, som har et stort ekstragebyr og nærmest ikke har anden forskel end mængden af data i EU," lyder det fra politisk konsulent, Ilyas Dogru, til sitet.

EU fjerner fra 15. juni de gamle roamingafgifter, som mange teleselskaber har tjent styrtende på.

De har gjort det muligt for mobilselskaberne at sende store regninger til udenlandske forbrugere, der har koblet sig på deres mobilnet.

Fra 15. juni fjerner EU imidlertid teleselskabernes mulighed for at opkræve roaming-afgifter direkte fra forbrugerne. Istedet skal teleselskaberne afregne direkte med hinanden for forbruget, mens de ikke må sende regningen videre til forbrugerne.

Det har fået mange teleselskaber til at slå alarm, da de frygter, at deres regning vil blive større end de beløb, som deres kunder betaler i abonnement.

En hel stribe mobilselskaber har i denne forbindelse hæve priserne og sætte nye abonnementer i søen.

CBB Mobil meddeler ifølge IT Watch, at selskabet ‘naturligvis' overholder lovgivningen.

Læs også:

Også Telenor varsler prisstigninger: Din telefonregning stiger med 10-20 kroner om måneden

EU kan ikke stoppe prisstigninger hos teleudbyderne efter roaming-aftale

Telia holder fast i udlandstelefoni trods nye roamingregler: "Næsten 90 procent af vores kunder rammer et udenlandsk mobilnet hvert år"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere