Artikel top billede

Rygtet om it-chefens skrumpende budget er stærkt overdrevet: Har stadig langt det største it-budget

It-chefen er ikke længere ene om at have budget til at investere i it-løsninger, men myten om, at magten (og pengene) i dag ligger et andet sted, holder slet ikke.

Flere afdelinger og chefer i virksomhederne investerer i it og digitale løsninger - men it-chefen har langt stadig det største it-budget.

Både HR-direktører, salgschefer og finans-topfolk tænker i dag også i it-investeringer, fordi det er de digitale løsninger, der for alvor kan løfte deres afdelinger og forretningsområder.

Det er dog fortsat it-cheferne og it-organisationerne, der dominerer, når det kommer til it-investeringer. Det konkluderer rådgivningsfirmaet Forrester i en ny analyse.

Dermed hamres der også en pæl igennem myten om, at it-cheferne efterhånden er blevet kørt helt ud på et sidespor. 

"Forresters analyse viser, at skiftet fra CIO'en til forretningslederne som it-indkøbere er langt mindre dramatisk, hvor blot fem procent af alle nye tech-indkøb vil styres af forretningen i 2018,", skriver Forrester-analytiker Andrew Bartels i et blogindlæg.

Læs også: It-chefen er under pres - formår du at kæmpe dig til fremtidens CIO-stilling?

Forrester konkluderer også, at der er meget stor forskel på, hvor mange it-kroner, der er i spil hos de forskellige chefer og ledere i virksomhederne.

Marketingchefer og webshop-cheferne har det største digitale budget at gøre godt med, mens eksempelvis finansdirektører, driftschefer, supply chain-chefer og kundeservice-chefer i mindre grad investerer i it.

Forrester konkluderer samtidig i analysen, der er baseret på tal fra USA, at kun 30 procent af investeringerne i it går til nye projekter, mens 70 procent kommer i spil, når løsninger og systemer skal vedligeholdes, i forbindelse med outsourcing og lignende.

Det er dog også tydeligt, at de nye projekter, der sættes i gang, oftest har en meget tæt kobling til forretningen.

"60 procent af de nye projekt-investeringer går til projekter, der direkte understøtter forretningen. Resten er fokuseret på CIO-projekter som sikkerhed, cloud, medarbejdersamarbejde og ny it-infrastruktur," skriver Forrester.

Læs også:

It-chefen er under pres - formår du at kæmpe dig til fremtidens CIO-stilling?

Kun tre ud af Danmarks 10 bedste it-direktører har beholdt deres job
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Internationale dataoverførsler: Bananrepublikker og spionage

Det er nu lovpligtigt at dokumentere beskyttelsesniveauet af persondata, når de overføres til tredjelande. Vi sætter derfor fokus på, hvordan virksomhederne styrer deres internationale dataoverførsler fri af tredjelandes overvågning. Vi dykker samtidig ned i hele det spegede kompleks omkring Schrems II, FISA 702 og EO 12.333, og hvordan det spiller sammen med dansk fortolkning og praksis.

25. maj 2021 | Læs mere


Empower your SAP

In this inspiring webinar you can get more information on how you can accelerate your cloud transformation and migration to SAP S/4HANA. We will present typical challenges of migrating to the cloud and transforming your SAP environments, while giving you insights on how to tackle the obstacles, including how T-Systems can help define and accelerate a digital roadmap for your SAP journey.

26. maj 2021 | Læs mere


Premium
Deloitte køber dansk SAP-specialist: "Opkøbet manifesterer vores ambitioner om at stå stærkt på SAP-agendaen"
Konsulentvirksomheden Deloitte køber den danske SAP-virksomhed Syncronic. Opkøbet er en del af en større strategi for Deloitte om at sætte sig massivt på det nordiske SAP-marked.
Computerworld
Bombe under Amazon og Wish-shopping: Millioner af danskere risikerer ekstra gebyr
Nye toldregler fjerner snart bagatelgrænse for handel udenfor EU – en skærpelse, der gør at over tre millioner danske nethandlende kan se frem til en ekstraregning.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Ét klik kan lægge din virksomhed ned: Sådan bekæmper du mailtrusler
Mailbårne angreb er blandt de mest udbredte og ofte mest alvorlige cybertrusler. Dette whitepaper fra F-Secure giver overblik over, hvordan de mest udbredte mailbårne trusler fungerer, hvordan de detekteres – og hvordan du beskytter din organisation.