Artikel top billede

Rygtet om it-chefens skrumpende budget er stærkt overdrevet: Har stadig langt det største it-budget

It-chefen er ikke længere ene om at have budget til at investere i it-løsninger, men myten om, at magten (og pengene) i dag ligger et andet sted, holder slet ikke.

Flere afdelinger og chefer i virksomhederne investerer i it og digitale løsninger - men it-chefen har langt stadig det største it-budget.

Både HR-direktører, salgschefer og finans-topfolk tænker i dag også i it-investeringer, fordi det er de digitale løsninger, der for alvor kan løfte deres afdelinger og forretningsområder.

Det er dog fortsat it-cheferne og it-organisationerne, der dominerer, når det kommer til it-investeringer. Det konkluderer rådgivningsfirmaet Forrester i en ny analyse.

Dermed hamres der også en pæl igennem myten om, at it-cheferne efterhånden er blevet kørt helt ud på et sidespor. 

"Forresters analyse viser, at skiftet fra CIO'en til forretningslederne som it-indkøbere er langt mindre dramatisk, hvor blot fem procent af alle nye tech-indkøb vil styres af forretningen i 2018,", skriver Forrester-analytiker Andrew Bartels i et blogindlæg.

Læs også: It-chefen er under pres - formår du at kæmpe dig til fremtidens CIO-stilling?

Forrester konkluderer også, at der er meget stor forskel på, hvor mange it-kroner, der er i spil hos de forskellige chefer og ledere i virksomhederne.

Marketingchefer og webshop-cheferne har det største digitale budget at gøre godt med, mens eksempelvis finansdirektører, driftschefer, supply chain-chefer og kundeservice-chefer i mindre grad investerer i it.

Forrester konkluderer samtidig i analysen, der er baseret på tal fra USA, at kun 30 procent af investeringerne i it går til nye projekter, mens 70 procent kommer i spil, når løsninger og systemer skal vedligeholdes, i forbindelse med outsourcing og lignende.

Det er dog også tydeligt, at de nye projekter, der sættes i gang, oftest har en meget tæt kobling til forretningen.

"60 procent af de nye projekt-investeringer går til projekter, der direkte understøtter forretningen. Resten er fokuseret på CIO-projekter som sikkerhed, cloud, medarbejdersamarbejde og ny it-infrastruktur," skriver Forrester.

Læs også:

It-chefen er under pres - formår du at kæmpe dig til fremtidens CIO-stilling?

Kun tre ud af Danmarks 10 bedste it-direktører har beholdt deres job
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere