Artikel top billede

Rygtet om it-chefens skrumpende budget er stærkt overdrevet: Har stadig langt det største it-budget

It-chefen er ikke længere ene om at have budget til at investere i it-løsninger, men myten om, at magten (og pengene) i dag ligger et andet sted, holder slet ikke.

Flere afdelinger og chefer i virksomhederne investerer i it og digitale løsninger - men it-chefen har langt stadig det største it-budget.

Både HR-direktører, salgschefer og finans-topfolk tænker i dag også i it-investeringer, fordi det er de digitale løsninger, der for alvor kan løfte deres afdelinger og forretningsområder.

Det er dog fortsat it-cheferne og it-organisationerne, der dominerer, når det kommer til it-investeringer. Det konkluderer rådgivningsfirmaet Forrester i en ny analyse.

Dermed hamres der også en pæl igennem myten om, at it-cheferne efterhånden er blevet kørt helt ud på et sidespor. 

"Forresters analyse viser, at skiftet fra CIO'en til forretningslederne som it-indkøbere er langt mindre dramatisk, hvor blot fem procent af alle nye tech-indkøb vil styres af forretningen i 2018,", skriver Forrester-analytiker Andrew Bartels i et blogindlæg.

Læs også: It-chefen er under pres - formår du at kæmpe dig til fremtidens CIO-stilling?

Forrester konkluderer også, at der er meget stor forskel på, hvor mange it-kroner, der er i spil hos de forskellige chefer og ledere i virksomhederne.

Marketingchefer og webshop-cheferne har det største digitale budget at gøre godt med, mens eksempelvis finansdirektører, driftschefer, supply chain-chefer og kundeservice-chefer i mindre grad investerer i it.

Forrester konkluderer samtidig i analysen, der er baseret på tal fra USA, at kun 30 procent af investeringerne i it går til nye projekter, mens 70 procent kommer i spil, når løsninger og systemer skal vedligeholdes, i forbindelse med outsourcing og lignende.

Det er dog også tydeligt, at de nye projekter, der sættes i gang, oftest har en meget tæt kobling til forretningen.

"60 procent af de nye projekt-investeringer går til projekter, der direkte understøtter forretningen. Resten er fokuseret på CIO-projekter som sikkerhed, cloud, medarbejdersamarbejde og ny it-infrastruktur," skriver Forrester.

Læs også:

It-chefen er under pres - formår du at kæmpe dig til fremtidens CIO-stilling?

Kun tre ud af Danmarks 10 bedste it-direktører har beholdt deres job
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere


Årets CIO 2023

Vi skal finde Årets CIO 2023 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO og løfte arven efter Årets CIO 2022 Ann Fogelgren fra GN og de 16 andre, der løb med prisen før hende.

08. juni 2023 | Læs mere


B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere