Artikel top billede

Apple og Nokia stopper årelang strid: Slutter fred om patentkrænkelser

En strid omkring patenter mellem Apple og Nokia slutter med en fælles aftale.

En årelang strid mellem Nokia og Apple om patentrettigheder og krænkelser er nu forbi.

Siden 2009 har Apple og Nokia kæmpet om patentkrænkelser, hvor først Nokia mente, at Apple brød Nokias patenter, hvorefter Apple sagsøgte Nokia for brud på Apples patenter.


Den krig fortsatte igennem flere år, hvor Nokia senest i 2016 sagsøgte Apple for flere patentkrænkelser på 32 af finnernes patenter.

Læs mere her: Nokia i stor-offensiv mod Apple: Sagsøger Apple for massivt misbrug af Nokias teknologier

Men nu er patentkrigen overstået mellem de to selskaber. Det skriver Apple og Nokia i en fælles pressemeddelse.

Enigheden betyder, at Nokia nu supplerer Apple med netværksservices, mens Apple igen i sine butikker skal sælge Nokias sundheds-enheder, Withing-smartwatches.

I 2016 stoppede Apple salget af urene dagen efter, at Nokia sagsøgte Apple for patentbrud.

De yderligere finansielle detaljer er fortrolige, men Nokia skriver i meddelelsen, at det finske netværkselskab modtager en engangsbetaling fra Apple samt yderligere licensering fra Apple, som vil være at se i de kommende kvartalsregnskaber fra Nokia.

Ligeledes skriver begge selskaber, at de sammen vil udforske muligheden for samarbejde på "digitale sundhedsinitiativer." Både Apple og Nokia udvikler som bekendt wearables med diverse sundhedssensorer.

Apple kæmper lignende patentsager med blandt andet Samsung, der først førte til en milliard-erstatning til Apple, men som sidenhen blev annulleret. 

Læs også: Kæmpe-nederlag til Apple: Samsung vinder stort i retssag om iPhone-patenter

Læs også: Microsoft og Google slutter fred: Dropper bølge af sagsanlæg mod hinanden
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Hvor står Danmark i forhold truslen fra DDoS?

22. marts 2023 | Læs mere


Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

28. marts 2023 | Læs mere