Artikel top billede

Apple og Nokia stopper årelang strid: Slutter fred om patentkrænkelser

En strid omkring patenter mellem Apple og Nokia slutter med en fælles aftale.

En årelang strid mellem Nokia og Apple om patentrettigheder og krænkelser er nu forbi.

Siden 2009 har Apple og Nokia kæmpet om patentkrænkelser, hvor først Nokia mente, at Apple brød Nokias patenter, hvorefter Apple sagsøgte Nokia for brud på Apples patenter.


Den krig fortsatte igennem flere år, hvor Nokia senest i 2016 sagsøgte Apple for flere patentkrænkelser på 32 af finnernes patenter.

Læs mere her: Nokia i stor-offensiv mod Apple: Sagsøger Apple for massivt misbrug af Nokias teknologier

Men nu er patentkrigen overstået mellem de to selskaber. Det skriver Apple og Nokia i en fælles pressemeddelse.

Enigheden betyder, at Nokia nu supplerer Apple med netværksservices, mens Apple igen i sine butikker skal sælge Nokias sundheds-enheder, Withing-smartwatches.

I 2016 stoppede Apple salget af urene dagen efter, at Nokia sagsøgte Apple for patentbrud.

De yderligere finansielle detaljer er fortrolige, men Nokia skriver i meddelelsen, at det finske netværkselskab modtager en engangsbetaling fra Apple samt yderligere licensering fra Apple, som vil være at se i de kommende kvartalsregnskaber fra Nokia.

Ligeledes skriver begge selskaber, at de sammen vil udforske muligheden for samarbejde på "digitale sundhedsinitiativer." Både Apple og Nokia udvikler som bekendt wearables med diverse sundhedssensorer.

Apple kæmper lignende patentsager med blandt andet Samsung, der først førte til en milliard-erstatning til Apple, men som sidenhen blev annulleret. 

Læs også: Kæmpe-nederlag til Apple: Samsung vinder stort i retssag om iPhone-patenter

Læs også: Microsoft og Google slutter fred: Dropper bølge af sagsanlæg mod hinanden
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere