Artikel top billede

Morgen-briefing: Robotter i gang med arbejdet i Odense Kommune / Accenture har stor succes med mindfullness / USA sagsøger Fiat Chrysler for snyde-software i 100.000 biler

Robotter i gang med arbejdet i Odense Kommune. Accenture har stor succes med mindfullness. USA sagsøger Fiat Chrysler for snyde-software i 100.000 biler.

Godmorgen fra Computerworld. Her har du det hurtige overblik over it-nyhederne onsdag morgen.

Robotter i gang med arbejdet i Odense Kommune

Odense Kommune har på syv uger høstet gode erfaringer i et pilotprojekt med software-robotten Tyra, som kommunen har sat til at håndtere lægeerklærings-fakturaer og digitale underretninger for Beskæftigelses- og Sundhedsforvaltningen.

Kommunen modtager årligt henholdsvis 12.000 og knap 36.000 af disse dokumenter, som hidtil har skullet håndteres manuelt.

"I arbejdet med Tyra har vi mødt stor interesse for ny teknologi og løsninger af rutineprægede opgaver. Det har været et nyt skridt for os alle, men tanken om at bruge robotter er nu blevet langt mere konkret. Når vi automatiserer rutineprægede opgaver, er det med til at aflaste medarbejdere og frigøre ressourcer til andre opgaver, " lyder det fra kommunens IT- og Digitaliseringschef Jørgen Brolykke Rasmussen, i en udsendt meddelelse.

Accenture har stor succes med mindfullness

It-konsulenthuset Accenture har succes med kurser i mindfullness, hvor medarbejderne via bestemte øvelser bliver bedre i stand til at fokusere og prioritere opgaverne fremfor hele tiden at lade sig presse af mailstrøm og mobiltelefon.

Programmet er udviklet i samarbejde med Potential Project.

"Jeg har lært at slutte fred med det, jeg ikke når, fordi jeg i stedet går helhjertet ind i de opgaver og projekter, som jeg prioriterer. Jeg var dybt skeptisk, da jeg startede på programmet, men stod alligevel tidligt op hver anden fredag fem gange for at deltage i kurset, der varer halvanden time. Til kurset hører en app, som jeg bruger til at holde mine færdigheder ved lige i hverdagen," siger direktør Birgitte Ludvigsen til Børsen.

USA sagsøger Fiat Chrysler for snyde-software i 100.000 biler

Den amerikanske stat sagsøger bil-koncernen Fiat Chrysler med beskyldninger om, at bil-firmaet har udstyret 104.000 biler solgt på det amerikanske marked med snyde-software, der har registreret fejlagtige emissions-tal på bilerne.

Det drejer sig om biler af mærket Dodge Ram 1500 og Jeppe Grand Cherokee fra 2014, 2015 og 2016.

Søgsmålet kommer efter, at Fiat Chrysler har meddelt, at selskabet vil opdatere al softwaren.

Bil-firmaet afviser alle anklager og bedyrer, at det ‘forsvare sig indædt - især mod alle beskyldninger om, at selskabet har været involveret i nogen som helst bevidst plan om at installere snyde-devices for at narre emissions-test", lyder det.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere