Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Robotter i gang med arbejdet i Odense Kommune / Accenture har stor succes med mindfullness / USA sagsøger Fiat Chrysler for snyde-software i 100.000 biler

Robotter i gang med arbejdet i Odense Kommune. Accenture har stor succes med mindfullness. USA sagsøger Fiat Chrysler for snyde-software i 100.000 biler.

Godmorgen fra Computerworld. Her har du det hurtige overblik over it-nyhederne onsdag morgen.

Robotter i gang med arbejdet i Odense Kommune

Odense Kommune har på syv uger høstet gode erfaringer i et pilotprojekt med software-robotten Tyra, som kommunen har sat til at håndtere lægeerklærings-fakturaer og digitale underretninger for Beskæftigelses- og Sundhedsforvaltningen.

Kommunen modtager årligt henholdsvis 12.000 og knap 36.000 af disse dokumenter, som hidtil har skullet håndteres manuelt.

"I arbejdet med Tyra har vi mødt stor interesse for ny teknologi og løsninger af rutineprægede opgaver. Det har været et nyt skridt for os alle, men tanken om at bruge robotter er nu blevet langt mere konkret. Når vi automatiserer rutineprægede opgaver, er det med til at aflaste medarbejdere og frigøre ressourcer til andre opgaver, " lyder det fra kommunens IT- og Digitaliseringschef Jørgen Brolykke Rasmussen, i en udsendt meddelelse.

Accenture har stor succes med mindfullness

It-konsulenthuset Accenture har succes med kurser i mindfullness, hvor medarbejderne via bestemte øvelser bliver bedre i stand til at fokusere og prioritere opgaverne fremfor hele tiden at lade sig presse af mailstrøm og mobiltelefon.

Programmet er udviklet i samarbejde med Potential Project.

"Jeg har lært at slutte fred med det, jeg ikke når, fordi jeg i stedet går helhjertet ind i de opgaver og projekter, som jeg prioriterer. Jeg var dybt skeptisk, da jeg startede på programmet, men stod alligevel tidligt op hver anden fredag fem gange for at deltage i kurset, der varer halvanden time. Til kurset hører en app, som jeg bruger til at holde mine færdigheder ved lige i hverdagen," siger direktør Birgitte Ludvigsen til Børsen.

USA sagsøger Fiat Chrysler for snyde-software i 100.000 biler

Den amerikanske stat sagsøger bil-koncernen Fiat Chrysler med beskyldninger om, at bil-firmaet har udstyret 104.000 biler solgt på det amerikanske marked med snyde-software, der har registreret fejlagtige emissions-tal på bilerne.

Det drejer sig om biler af mærket Dodge Ram 1500 og Jeppe Grand Cherokee fra 2014, 2015 og 2016.

Søgsmålet kommer efter, at Fiat Chrysler har meddelt, at selskabet vil opdatere al softwaren.

Bil-firmaet afviser alle anklager og bedyrer, at det ‘forsvare sig indædt - især mod alle beskyldninger om, at selskabet har været involveret i nogen som helst bevidst plan om at installere snyde-devices for at narre emissions-test", lyder det.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere