Artikel top billede

Rasmus Theede stopper som sikkerhedschef i CSC - har fået ny topstilling

Rasmus Theede, der har stået for it-sikkerheden hos både Maersk, KMD og senest CSC har fået en ny international topstilling og stopper derfor hos CSC.

Rasmus Theede stopper som sikkerhedsansvarlig hos CSC.

"Nu har jeg været i det tunge, corporate it-miljø i mere end 10 år, og det er vigtigt hele tiden at lære nye ting. Det kommer jeg til nu."

Rasmus Theede har i mere end et årti formet it-sikkerheden hos både private virksomheder og den offentlige sektor gennem stillinger hos Maersk, NNIT, KMD og CSC.

Efter kun lidt mere end et år som nordisk sikkerhedsansvarlig hos sidstnævnte rykker han nu til Bruxelles.

Nærmere bestemt brancheorganisationen Digitaleurope, hvor han skal repræsentere virksomheder som Apple, Microsoft og Google, når der skal lægges digitale strategier i Europa.

Læs også: KMD's sikkerhedschef stopper - har fået topjob hos konkurrent

Et tilbud man ikke kan sige nej til

Rasmus Theede har været hos CSC i Danmark - der siden har skiftet navn til DXC Technology som led i en sammenlægning mellem CSC og HPE - i mindre end halvandet år.

Og selvom CSC må betegnes som værende i økonomiske vanskeligheder efter at sidste års regnskab viste et tab på knap en milliard kroner, mener Rasmus Theede, at sikkerhedsarbejdet har været en succes.

"Hvis man ser på det, der har været min opgave, så vil jeg sige, at missionen er fuldført. Jeg har nydt det år, jeg har været her," siger han og understreger, at hans forestående jobskifte ikke bunder i nogen form for utilfredshed med CSC/DXC:

"Det er simpelthen bare for spændende en mulighed til, at jeg kan sige nej. Det er jo meget af det samme, jeg har siddet med i Rådet for Digital Sikkerhed. Bare på EU-niveau."

Det er indtil videre usikkert, om Rasmus Theede fortsætter som formand for netop Rådet for Digital Sikkerhed.

Selv vil han gerne fortsætte arbejdet, men der er en del logistik, der skal gå op, da han fremover skal være i Bruxelles tre dage om ugen.

"Jeg har meldt ud, at jeg gerne fortsætter, hvis vi kan få det til at fungere, men der er en del, der skal på plads. Vi får afklaring på det i løbet af næste uge."

Læs også: Her er CSC Danmarks eneste kommentar til gigant-underskud på næsten en milliard kroner
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere