Artikel top billede

Rasmus Theede stopper som sikkerhedschef i CSC - har fået ny topstilling

Rasmus Theede, der har stået for it-sikkerheden hos både Maersk, KMD og senest CSC har fået en ny international topstilling og stopper derfor hos CSC.

Rasmus Theede stopper som sikkerhedsansvarlig hos CSC.

"Nu har jeg været i det tunge, corporate it-miljø i mere end 10 år, og det er vigtigt hele tiden at lære nye ting. Det kommer jeg til nu."

Rasmus Theede har i mere end et årti formet it-sikkerheden hos både private virksomheder og den offentlige sektor gennem stillinger hos Maersk, NNIT, KMD og CSC.

Efter kun lidt mere end et år som nordisk sikkerhedsansvarlig hos sidstnævnte rykker han nu til Bruxelles.

Nærmere bestemt brancheorganisationen Digitaleurope, hvor han skal repræsentere virksomheder som Apple, Microsoft og Google, når der skal lægges digitale strategier i Europa.

Læs også: KMD's sikkerhedschef stopper - har fået topjob hos konkurrent

Et tilbud man ikke kan sige nej til

Rasmus Theede har været hos CSC i Danmark - der siden har skiftet navn til DXC Technology som led i en sammenlægning mellem CSC og HPE - i mindre end halvandet år.

Og selvom CSC må betegnes som værende i økonomiske vanskeligheder efter at sidste års regnskab viste et tab på knap en milliard kroner, mener Rasmus Theede, at sikkerhedsarbejdet har været en succes.

"Hvis man ser på det, der har været min opgave, så vil jeg sige, at missionen er fuldført. Jeg har nydt det år, jeg har været her," siger han og understreger, at hans forestående jobskifte ikke bunder i nogen form for utilfredshed med CSC/DXC:

"Det er simpelthen bare for spændende en mulighed til, at jeg kan sige nej. Det er jo meget af det samme, jeg har siddet med i Rådet for Digital Sikkerhed. Bare på EU-niveau."

Det er indtil videre usikkert, om Rasmus Theede fortsætter som formand for netop Rådet for Digital Sikkerhed.

Selv vil han gerne fortsætte arbejdet, men der er en del logistik, der skal gå op, da han fremover skal være i Bruxelles tre dage om ugen.

"Jeg har meldt ud, at jeg gerne fortsætter, hvis vi kan få det til at fungere, men der er en del, der skal på plads. Vi får afklaring på det i løbet af næste uge."

Læs også: Her er CSC Danmarks eneste kommentar til gigant-underskud på næsten en milliard kroner
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Sikkerhedsekspert: Derfor har Colonial været nødt til at betale hackere ransomware på 30 millioner kroner - vil sagtens kunne ske i Danmark
Interview: Hvorfor har mægtige Colonial Pipeline valgt at betale ransomware til hackere trods anbefalinger fra myndigheder og sikkerhedsmiljøet? "Det er ikke helt sort og hvidt," siger sikkerheds-ekspert Leif Jensen fra Eset.
Computerworld
Nye informationer om det største iPhone-hack nogensinde ser dagens lys: 128 millioner brugere blev ramt
Hidtil hemmeligholdte detaljer om verdens største iPhone-hack er kommet frem under retssagen mellem Apple og Epic Games. 128 millioner brugere blev ramt, og mere end 4.000 apps blev inficeret. Se detaljerne her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Sådan: Ryd forhindringerne af vejen på cloudrejsen
IBM Cloud gør det lettere at lægge kritiske applikationer i skyen eller på en hybrid platform samt bevare kontrol og ejerskab – med fuld understøttelse af SAP og VMware.