Artikel top billede

Morgen-briefing: Bortvist for penis-joke på Facebook / Teleselskaber vil stoppe udlevering af kunde-navne / Fagforbund: Afskedigelser årsag til kæmpe it-nedbrud

Bortvist for penis-joke på Facebook. Teleselskaber vil stoppe udlevering af kunde-navne. Fagforbund: Afskedigelser årsag til kæmpe it-nedbrud. Aktionærer godkender gigant-overtagelse af HP's softwareforretning. Sharp har ny plan: Overskud skal 2,5-dobles i de kommende tre år

Godmorgen fra Computerworld. Her har du det hurtige overblik over it-nyhederne tirsdag morgen.

Bortvist for penis-joke på Facebook

Det var ok, at et dansk rejsebureau bortvist en mellemleder fra arbejdspladsen på grund af en kommentar på Facebook, lyder en afgørelse fra Vestre Landsret, skriver Finans.dk

Lederen havde svaret på et Facebook-opslag skrevet af en tidligere kollega, der linkede til en massage-annonce på eb.dk.

"Jeg har de sidste tre år haft et privat tæskehold til at tage sig af disse modbydelige episoder! Det har virket. Så rejs med [rejsebureauet] til Tyrkiet og ingen tør lave dette nummer med vores gæster!!!," svarede den nu bortviste leder.

Det faldt rejsebureauet for brystet, at den pågældende leder fik det til at fremstå som om, at bureauet samarbejdede med tæskehold.

Teleselskaber vil stoppe udlevering af kunde-navne

Teleselskaberne siger nej til flere udleveringer af danskernes navne og adresser til advokatfirmaer, der er på jagt efter erstatninger for piratkopieringer, skriver Berlingske Business.

Ifølge Business er antallet af krav om denne type udleveringer steget med 250 procent i det seneste år. Telenor har to gange uden held forsøgt at gøre indsigelse ved byretten mod udlevering af kundeoplysninger. Nu venter en ny sag.

"Vi synes, at der er et principielt retssikkerhedsmæssigt problem i, at domstolene reelt ikke tager stilling til, hvad der er vigtigst: Borgernes retssikkerhed eller advokatfirmaernes kommercielle interesser," siger juridisk direktør i Teleonor, Mette Eistrøm Krüger, til Business.

Fagforbund: Afskedigelser årsag til kæmpe it-nedbrud

Årsagen til et stort it-nedbrud i weekenden hos British Airways skal findes i outsourcingen af selskabets it-systemer i 2016 til Indien, mener det britiske fagforbund GMB.

Outsourcingen førte til afskedigelsen af 800 it-medarbejdere i British Airways. Allerede dengang advarede GMB mod outsourcingen.

It-nedbruddet ramte en stor del af British Airways' funktioner, herunder bookingsystemer, bagagesystemer, apps, skranker og lignende og påvirkede mere end 1.000 afgange, der enten blev aflyst eller forsinket.

Aktionærer godkender gigant-overtagelse af HP's softwareforretning

Britiske Micro Focus har på et investormøde godkendt selskabets gigant-overtagelse af Hewlett-Packard Enterprises softwareforretning, som Micro Focus står til at købe for 58 milliarder kroner.

Ifølge Financial Times deltog der faktisk kun en enkelt aktionær på mødet, der godkendte overtagelsen på under 10 minutter.

Micro Focus står i forvejen bag Linux-selskabet SUSE, og med opkøbet står det britiske selskab til at blive en af de største såkaldte pure play-softwareselskaber i markedet.

HPE's softwaredivison omsatte i fjor for 24 milliarder kroner, men omsætningen har været faldende i et stykke tid, og HPE har længe gerne ville af med divisionen, der ikke er kerneområde for selskabet.

Det kan du læse mere om her: HPE sælger sin mægtige software-division for 58 milliarder kroner.

Sharp har ny plan: Overskud skal 2,5-dobles i de kommende tre år

Japanske Sharp er klar med en aggressiv plan, der skal øge selskabets bundlinie med 250 procent over de kommende tre år.

Kernen i planen er stærkt øget satsning på nye områder som biler, Internet of Things og teknologi til hjemmet - altså produktområder, der skal fjerne Sharp fra selskabets hidtidige fokus på fjernsyn, smartphones og lignende.

Sharp har haft meget store underskud i de senere år.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
De virker skræmmende godt: Med Apples nye Airtags kunne jeg spore mine chefer (og mine ting) med mobilen
Apples Airtags er uhyre effektive og lette at anvende - og det giver grund til bekymring.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Sådan sikrer du hovednøglen til jeres data
80% af alle ransomwareangreb skyldes misbrug af privilegerede brugeradgange. Ved at begrænse og overvåge adfærden på de privilegerede konti samt kontrollere mængden af tildelte rettigheder kan du mindske skaden ved hackerangreb mod din virksomhed og i visse tilfælde helt blokere dem. Internt kan du bruge kontrollen med brugeradgange til at dokumentere, hvem der bevæger sig i hvilke systemer, og hvad der foregår derinde. Privilegeret brugerstyring har de seneste to år stået øverst på Gartners Top10-liste over it-sikkerhedsprojekter, der bør få højeste prioritet. Alligevel er teknologien kun så småt ved at finde fodfæste i Danmark. Det kan viden om åbenlyse gevinster, relativ kort implementeringstid og yderst rimeligt budget være med til at ændre på. I dette whitepaper folder vi temaet privilegeret brugerstyring ud og placerer teknologien i det væld af prioriteringer, som CISO’en hver dag skal foretage.