Inde i maskinen podcast:Microsoft har store planer for Windows 10 efter sommeren

Artikel top billede

Plastikkirurgisk klinik hacket: 1.600 danskeres personlige oplysninger i fare

En af Litauens største plastikkirurgiske klinikker er blevet hacket, og tusindevis af journaler er blevet stjålet. Nu afpresser russiske hackere de danske patienter.

Mere end 1.000 danskere risikerer at få offentliggjort intime billeder og persondata på internettet, efter at hackere har stjålet patientjournaler fra en plastikkirurgisk klinik i Litauen.

Det skriver Ekstra Bladet.

Det er angiveligt russiske hackere, der står bag angrebet på klinikken, og hackerne er i den sidste måned begyndt at afpresse danskere, der frygter at få lækket følsomme oplysninger.

Journalerne omfatter både klassiske patientdata og cpr-numre, ligesom hackerne også har fået fingre i billeder af patienter, der for eksempel har fået foretaget indgreb i brysterne.

NC3: Meld det til politiet
Hos politiets enhed for it-kriminalitet, NC3, er centerchef Kim Aarenstrup opmærksom på problemet.

Han anbefaler, at man melder sagen til det lokale politi, hvis man bliver forsøgt afpresset.

"Såfremt der er nogen, som bliver kontaktet eller truet, vil vi anbefale, at de anmelder det til politiet. Det kan man gøre i egen politikreds eller via politi.dk. Vi har instrueret politikredsene om, at der kan komme henvendelser om disse sager. Så samler vi det nationale overblik," siger han.

Michael Dalgaard er ejer og direktør i virksomheden Luxuskirurgi, der henviser danske patienter til den hackede klinik i Litauen.

Han fortæller, at man ikke har offentliggjort hackerangrebet før nu af frygt for negativ opmærksomhed - eventuelt fra andre hackere.

"Vi har forsøgt at holde det tæt ind til kroppen, for når det omtales, kommer opmærksomheden, og så begynder folk først at lede. Derfor har vi forsøgt at holde det mest muligt internt, mens der bliver efterforsket."

Læs også: Forlanger 24 millioner: Hospitals it-systemer er taget som gidsel med ransomware
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
17 punkter med plads til forbedring: Sådan øger du din lønsomhed
Mange projektorienterede virksomheder hæmmes af ikke-optimale løsninger og besværlige, manuelle processer, som forringer effektivitet, overblik og lønsomhed. Her præsenterer vi 17 typiske udfordringer – og bud på, hvordan du kan afhjælpe situationen.