Artikel top billede

(Foto: scyther5 / scyther5)

Plastikkirurgisk klinik hacket: 1.600 danskeres personlige oplysninger i fare

En af Litauens største plastikkirurgiske klinikker er blevet hacket, og tusindevis af journaler er blevet stjålet. Nu afpresser russiske hackere de danske patienter.

Mere end 1.000 danskere risikerer at få offentliggjort intime billeder og persondata på internettet, efter at hackere har stjålet patientjournaler fra en plastikkirurgisk klinik i Litauen.

Det skriver Ekstra Bladet.

Det er angiveligt russiske hackere, der står bag angrebet på klinikken, og hackerne er i den sidste måned begyndt at afpresse danskere, der frygter at få lækket følsomme oplysninger.

Journalerne omfatter både klassiske patientdata og cpr-numre, ligesom hackerne også har fået fingre i billeder af patienter, der for eksempel har fået foretaget indgreb i brysterne.

NC3: Meld det til politiet
Hos politiets enhed for it-kriminalitet, NC3, er centerchef Kim Aarenstrup opmærksom på problemet.

Han anbefaler, at man melder sagen til det lokale politi, hvis man bliver forsøgt afpresset.

"Såfremt der er nogen, som bliver kontaktet eller truet, vil vi anbefale, at de anmelder det til politiet. Det kan man gøre i egen politikreds eller via politi.dk. Vi har instrueret politikredsene om, at der kan komme henvendelser om disse sager. Så samler vi det nationale overblik," siger han.

Michael Dalgaard er ejer og direktør i virksomheden Luxuskirurgi, der henviser danske patienter til den hackede klinik i Litauen.

Han fortæller, at man ikke har offentliggjort hackerangrebet før nu af frygt for negativ opmærksomhed - eventuelt fra andre hackere.

"Vi har forsøgt at holde det tæt ind til kroppen, for når det omtales, kommer opmærksomheden, og så begynder folk først at lede. Derfor har vi forsøgt at holde det mest muligt internt, mens der bliver efterforsket."

Læs også: Forlanger 24 millioner: Hospitals it-systemer er taget som gidsel med ransomware




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere