Stort nedbrud:KMD arbejder på højtryk for at klarlægge omfanget og årsagen - rammer flere af selskabets kunder

Artikel top billede

(Foto: scyther5 / scyther5)

Plastikkirurgisk klinik hacket: 1.600 danskeres personlige oplysninger i fare

En af Litauens største plastikkirurgiske klinikker er blevet hacket, og tusindevis af journaler er blevet stjålet. Nu afpresser russiske hackere de danske patienter.

Mere end 1.000 danskere risikerer at få offentliggjort intime billeder og persondata på internettet, efter at hackere har stjålet patientjournaler fra en plastikkirurgisk klinik i Litauen.

Det skriver Ekstra Bladet.

Det er angiveligt russiske hackere, der står bag angrebet på klinikken, og hackerne er i den sidste måned begyndt at afpresse danskere, der frygter at få lækket følsomme oplysninger.

Journalerne omfatter både klassiske patientdata og cpr-numre, ligesom hackerne også har fået fingre i billeder af patienter, der for eksempel har fået foretaget indgreb i brysterne.

NC3: Meld det til politiet
Hos politiets enhed for it-kriminalitet, NC3, er centerchef Kim Aarenstrup opmærksom på problemet.

Han anbefaler, at man melder sagen til det lokale politi, hvis man bliver forsøgt afpresset.

"Såfremt der er nogen, som bliver kontaktet eller truet, vil vi anbefale, at de anmelder det til politiet. Det kan man gøre i egen politikreds eller via politi.dk. Vi har instrueret politikredsene om, at der kan komme henvendelser om disse sager. Så samler vi det nationale overblik," siger han.

Michael Dalgaard er ejer og direktør i virksomheden Luxuskirurgi, der henviser danske patienter til den hackede klinik i Litauen.

Han fortæller, at man ikke har offentliggjort hackerangrebet før nu af frygt for negativ opmærksomhed - eventuelt fra andre hackere.

"Vi har forsøgt at holde det tæt ind til kroppen, for når det omtales, kommer opmærksomheden, og så begynder folk først at lede. Derfor har vi forsøgt at holde det mest muligt internt, mens der bliver efterforsket."

Læs også: Forlanger 24 millioner: Hospitals it-systemer er taget som gidsel med ransomware
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere