Inde i maskinen podcast:Microsoft har store planer for Windows 10 efter sommeren

Artikel top billede

Morgen-briefing: Ny bestyrelse til Dansk IT / Waao-kunder får YouTube direkte på skærmen / Boozt.com kom flot fra land i børsnotering

Ny bestyrelse til Dansk IT. Waao-kunder får YouTube direkte på skærmen. Boozt.com kom flot fra land i børsnotering. Ubers finansdirektør ude af vagten: Underskud falder. IBM og Cisco går sammen om it-sikkerhed.

Godmorgen fra Computerworld. Her kommer overblikket over de hurtige it-nyheder torsdag morgen.

Ny bestyrelse til Dansk IT

Dansk IT har valgt ny bestyrelse på organisationens generalforsamling, der blev afviklet onsdag. 

Nyvalgt til bestyrelsen er:

Pernille Geneser, it-direktør, Bestseller.
Tine Tuxen Løvstrand, it security manager, NNE.
Per Ahlmann Andersen, it-direktør, Dagrofa.
Henrik Brix, it- og digitaliseringchef, Favrskov Kommune.
Jacob Hallager, direktør, SDC.

Per Tejs Knudsen, cBrain, samt formand Carsten Nørgaard fortsætter på posterne.

Waao-kunder får YouTube direkte på skærmen

I løbet af sommeren får Waao-kunder direkte adgang til YouTube på fjernsynet via deres lille Waao-boks.

"Grænserne mellem tv og internet bliver langsomt, men sikkert, nedbrudt. Næsten en tredjedel af verdens internetbrugere benytter YouTube, og tjenesten når ud til flere i aldersgrupperne 18-34 og 18-49 år end nogen kabel tv-leverandør i USA. Det er et vigtigt og ultra populært medie, så derfor har vi valgt at give vores kunder en YouTube-app som en integreret del af vores tv-boks," lyder det fra Waao-direktær Jørgen Stensgaard i en udsendt meddelelse.

YouTube er gratis på internettet, så det bliver tjenesten også via Waao, der peger på, at fordelen er, at man ikke behøver ‘skifte fjernbetjening, ledninger osv, når man vil springe melelm live tv og indhold fra YouTube.'

Boozt.com kom flot fra land i børsnotering

Den svenske onlinebutik Boozt.com kom flot fra land, da den onsdag blev introduceret på børsen i Stockholm.

Boozt.com-aktien blev introduceret til 62 kroner onsdag morgen, og da handelsdagen nåede sin afslutning, var den steget til 77,5 kroner - en stigning på omkring 25 procent.

Boozt.com omsatte i fjor for 1,4 milliarder kroner.

Ubers finansdirektør ude af vagten: Underskud falder

Ubers finansdirektør, Gautam Gupta, forlader selskabet. Han bliver dermed den seneste i den lange række af topchefer, der har forladt selskabet i de seneste måneder.

Samtidig melder Uber, at selskabets underskud i det seneste kvartal er blevet markant mindre end tidligere. Uber har ‘kun' tabt 708 millioner dollar. I det forrige kvartal var underskudet 991 millioner dollar.

Samtidig er omsætningen steget med 18 procent til 3,4 milliarder dollar i forhold til kvartalet før, meddeler selskabet.

Det er dog værd at bemærke, at Uber ikke som normalt sammenligner resultatet for første med det tilsvarende kvartal et år tidligere, men med kvartalet lige før.

IBM og Cisco går sammen om it-sikkerhed

IBM Security og Cisco Security går sammen i et partnerskab på it-sikkerhedsområdet. De to selskaber omsætter i dag hver for mere end to milliarder dollar om året på sikkerhedsområdet, hvilket gør dem til nogle af verdens største på området.

Med partnerskabet giver de to selskaber blandt andet hinanden adgang til deres data om trusler, ligesom de samarbejde om services, produkter og efterretninger.

Ifølge selskaberne er et af de alvorlige problemer i it-afdelingerne, at sikkerhedsværktøjer fra forskellige leverandører ofte ikke kan integrere ordentligt med hinanden, og det er noget, som it-afdelingerne bruger meget tid på, hedder det.

"Cisco og IBM's tætte samarbejde vil gøre det muligt at fokusere på at stoppe trusler fremfor at fokusere på at få disconnectede systemer til at samarbejde med hinanden," lyder det fra de to selskaber.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Sådan prioriterer IT-sikkerhedschefernes indsatsen i 2021
I denne undersøgelse fra F-Secure giver knap 2.000 ledende personer på tværs af hele Europa deres bud på, hvor de vil prioritere indsatsen i år – og hvad de opfatter som virksomhedernes mest presserende udfordringer på cybersikkerhedsfronten.