Artikel top billede

Foto: Svensk Politi

Politi arbejder med brug af kunstig intelligens: Store muligheder i automatisk ansigtsgenkendelse

Et nyt forskningsprojekt fra Sverige stiller skarpt på, hvordan kunstig intelligens kan lette arbejdet for det svenske politi. Et af de redskaber, der kan blive en del af politiets værktøjskasse er ansigtsgenkendelse.

Kling og Klang kan indenfor de næste par år få et nyt værkøj i hverdagen.

Det svenske politi undersøger i øjeblikket, hvordan redskaber som angsigtsgenkendelse kan lette politiarbejdet. Det skriver vores kolleger på ComputerSweden.  

I disse dage fremlægges resultaterne af forskningsprojektet Deep Visual Biometrics, der er et samarbejde mellem det svenske politi, Nationalt Retsmedicinsk Centrum, Linköpings Universitet, Totalforsvarets forskningsinstitut og virksomheden Visage Technologies. 

Et af hovedformålene med projektet har været at undersøge mulighederne for at benytte ansigtsgenkendelse i politiet.

Det kan være muligheden for at gennemse billeder fra to lokationer for at se, om den samme person har befundet sig begge steder.

Det er en opgave, som i dag tager enormt meget tid. 

Teknikken lægger op til en del etiske overvejelser, men leder af forskningsprojektet Björn Hessmo understreger, at det ikke drejer sig om totalovervågning, som man kender det fra George Orwells klassiker 1984. 

"Der findes masser af etiske spørgsmål, men det er ikke et politiets interesse at bruge ansigtsgenkendelse på enhver person, der går på gågaden eller sætter sig ind i en bus," siger Björn Hessmo til ComputerSweden.

Noget vej endnu

Inden det svenske politi for alvor kan gøre brug af teknologien, er der nogle tekniske forhindringer, der skal overvindes.

Det kan foreksempel dreje sig om, at det kan være svært at bruge billederne fra en hæveautomat, da kameret fanger folk i et vidvinkelsperspektiv.

Læs mere om ansigtsgenkendelse:

Biometrien på vej til din telefon og computer: Disse tre løsninger skal afløse 1234 og password1

Sikkerhedsrevolution under opsejling: Kan sætte en stopper for vores adgangskode-kaos
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere