Top 100:Visma-koncernen brager frem: Fire af selskaberne blandt de 100 dygtigste i Danmark

Artikel top billede

Foto: Svensk Politi (Foto: RIKSPOLISSTYRELSEN / LARS HEDELIN)

Politi arbejder med brug af kunstig intelligens: Store muligheder i automatisk ansigtsgenkendelse

Et nyt forskningsprojekt fra Sverige stiller skarpt på, hvordan kunstig intelligens kan lette arbejdet for det svenske politi. Et af de redskaber, der kan blive en del af politiets værktøjskasse er ansigtsgenkendelse.

Kling og Klang kan indenfor de næste par år få et nyt værkøj i hverdagen.

Det svenske politi undersøger i øjeblikket, hvordan redskaber som angsigtsgenkendelse kan lette politiarbejdet. Det skriver vores kolleger på ComputerSweden.  

I disse dage fremlægges resultaterne af forskningsprojektet Deep Visual Biometrics, der er et samarbejde mellem det svenske politi, Nationalt Retsmedicinsk Centrum, Linköpings Universitet, Totalforsvarets forskningsinstitut og virksomheden Visage Technologies. 

Et af hovedformålene med projektet har været at undersøge mulighederne for at benytte ansigtsgenkendelse i politiet.

Det kan være muligheden for at gennemse billeder fra to lokationer for at se, om den samme person har befundet sig begge steder.

Det er en opgave, som i dag tager enormt meget tid. 

Teknikken lægger op til en del etiske overvejelser, men leder af forskningsprojektet Björn Hessmo understreger, at det ikke drejer sig om totalovervågning, som man kender det fra George Orwells klassiker 1984. 

"Der findes masser af etiske spørgsmål, men det er ikke et politiets interesse at bruge ansigtsgenkendelse på enhver person, der går på gågaden eller sætter sig ind i en bus," siger Björn Hessmo til ComputerSweden.

Noget vej endnu

Inden det svenske politi for alvor kan gøre brug af teknologien, er der nogle tekniske forhindringer, der skal overvindes.

Det kan foreksempel dreje sig om, at det kan være svært at bruge billederne fra en hæveautomat, da kameret fanger folk i et vidvinkelsperspektiv.

Læs mere om ansigtsgenkendelse:

Biometrien på vej til din telefon og computer: Disse tre løsninger skal afløse 1234 og password1

Sikkerhedsrevolution under opsejling: Kan sætte en stopper for vores adgangskode-kaos
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Om SAP Excellence Day 2022

På SAP Excellence Day 2022 får du et kondenseret og prioriteret overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

05. oktober 2022 | Læs mere


Sådan får du effektiv drift og udnytter de nye muligheder med Microsoft Dynamics 365

På denne konference kan du derfor få indblik i nyhederne i Microsoft Dynamics 365, erfaringer med udrulning af systemerne samt nyttig viden fra en række centrale leverandører om valgmulighederne i det omfattende system og erfaringerne ind til nu.

06. oktober 2022 | Læs mere


Cyber Security Strategy Trends 2022

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

11. oktober 2022 | Læs mere


CIO
Stort CIO-interview: Lemvigh-Müllers milliard-omsætning er blevet digital