Artikel top billede

Foto: Svensk Politi (Foto: RIKSPOLISSTYRELSEN / LARS HEDELIN)

Politi arbejder med brug af kunstig intelligens: Store muligheder i automatisk ansigtsgenkendelse

Et nyt forskningsprojekt fra Sverige stiller skarpt på, hvordan kunstig intelligens kan lette arbejdet for det svenske politi. Et af de redskaber, der kan blive en del af politiets værktøjskasse er ansigtsgenkendelse.

Kling og Klang kan indenfor de næste par år få et nyt værkøj i hverdagen.

Det svenske politi undersøger i øjeblikket, hvordan redskaber som angsigtsgenkendelse kan lette politiarbejdet. Det skriver vores kolleger på ComputerSweden.  

I disse dage fremlægges resultaterne af forskningsprojektet Deep Visual Biometrics, der er et samarbejde mellem det svenske politi, Nationalt Retsmedicinsk Centrum, Linköpings Universitet, Totalforsvarets forskningsinstitut og virksomheden Visage Technologies. 

Et af hovedformålene med projektet har været at undersøge mulighederne for at benytte ansigtsgenkendelse i politiet.

Det kan være muligheden for at gennemse billeder fra to lokationer for at se, om den samme person har befundet sig begge steder.

Det er en opgave, som i dag tager enormt meget tid. 

Teknikken lægger op til en del etiske overvejelser, men leder af forskningsprojektet Björn Hessmo understreger, at det ikke drejer sig om totalovervågning, som man kender det fra George Orwells klassiker 1984. 

"Der findes masser af etiske spørgsmål, men det er ikke et politiets interesse at bruge ansigtsgenkendelse på enhver person, der går på gågaden eller sætter sig ind i en bus," siger Björn Hessmo til ComputerSweden.

Noget vej endnu

Inden det svenske politi for alvor kan gøre brug af teknologien, er der nogle tekniske forhindringer, der skal overvindes.

Det kan foreksempel dreje sig om, at det kan være svært at bruge billederne fra en hæveautomat, da kameret fanger folk i et vidvinkelsperspektiv.

Læs mere om ansigtsgenkendelse:

Biometrien på vej til din telefon og computer: Disse tre løsninger skal afløse 1234 og password1

Sikkerhedsrevolution under opsejling: Kan sætte en stopper for vores adgangskode-kaos
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


Hvor kommer cybertruslerne fra i OT-miljøer?

Sammen med en række eksperter vil du blive indviet, hvilke udfordringer virksomheder typisk skal forholde sig til, for at sikre OT-miljøet mod udefrakommende trusler og cyberangreb.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere