Artikel top billede

Microsoft genopbygger Skype fra bunden med nyt design: Sådan kommer Skype til at se ud

Microsoft er på vej med en støre make-over til selskabets kommunikationstjeneste Skype med masser af farver og ung energi

Microsoft er på vej med en stor relancering af Skype til privatbrugere.

Den nye Skype-app ser ud til at være inspireret af sociale medier som Snapchat og Instagram med dertilhørende hurtigere klip og katte-GIF's, men Microsoft har også krydret den nye Skype-app med bots og kunstig intelligens.

Skype får også forbedrede muligheder for videochat med et live kamera-feed og muligheden for hurtigt at sende klip og beskeder rundt i, hvad der tilsyneladende skal være et socialt netværk.

Ligesom i apps som Snapchat og Instagram kan du hurtigt dele små klip fra virkeligheden med dine nærmeste venner, og du kan hente information fra services og bots direkte fra appen.

Det fungerer lidt på samme måde som Google forsøger sig med i sin Allo-app eller Google Assistant, hvor du kan skrive til bots for at få hjælp.

Du kan for eksempel søge direkte i en oversigt over koncerter i lokalområdet, eller du kan søge direkte i YouTube, uden at du behøver forlade Skype-appen.

Et kæmpe sats

Den nye Skype-app er et kæmpe sats for Microsoft.

Skype er en af selskabets mest populære tjenester, men samtidig også ved at blive udkonkurreret af tjenester som Facebook Messenger, iMessage, Snapchat og WhatsApp, og angrebsplanen fra Microsofts ser ud til at forynge sin app med regnbue-farver og bots.

"Hightligts"-funktionen er et direkte skud mod Snapchat- og Instagram-stories, hvor dine følgere og kontakter kan reagere med animationer og smileys til videoen.

Du kan også kaste med smileys og lignende under en almindelig videosamtale.

Den nye Skype-app er blot det seneste redesign af appen, der siden Microsofts opkøb af tjenesten i 2011 har haft et omskifteligt liv med skiftende udseende og funktioner, eller mangel på samme.

I hvert fald har Skype oplevet et fald de seneste år i kvalitet i sin almindelige forbruger-app: Engang var Skype et fantastisk stykke software - men noget er gået helt galt i de senere år

Det lader ikke til at den nye Skype-app kommer til at påvirke Skype for Business.

Appen kommer først til Android (allerede udsendt til amerikanske brugere i dag) og til iOS inden for en måned.

Først senere kommer den til Windows og Mac. 

Læs også: Prøvekørt: Amazon klar med Skype For Business-konkurrent - er der overhovedet noget nyt under solen?
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
iPaaS-webinar: Take advantage of key trends in a billion dollar-market

According to Gartner, by 2023, the iPaaS market is expected to grow well above $6 billion in revenue, thus becoming the largest segment in the integration platform technology market. To illustrate what iPaaS can do for your business, Flügger will outline how to overcome their integration challenges. Do not miss the opportunity to learn how a successful iPaaS implementation can improve your business outcomes.

07. maj 2021 | Læs mere


Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Premium
Test: Derfor vil jeg gerne have Google ind i min næste bil - og det er dårligt nyt for nogle bilproducenter
Googles Android Automotive er et vellykket styresystem til bilen, der vender op og ned på magtbalancen i bilbranchen. Computerworld har prøvekørt softwaren og har dommen klar.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Så ofte rammer din sikkerhedsleverandør plet – eller helt ved siden af
Denne uafhængige evaluering fra MITRE ATT&CK giver et billede af styrker og svagheder hos førende udbydere af cybersikkerhedsydelser. Rapporten vurderer bl.a. reaktion og træfsikkerhed på simulerede angreb og af, hvor hurtigt der slås alarm.