Vinderen er fundet:Her er Danmarks bedste CIO: Susanne Schustin fra Blue Water Shipping er Årets CIO 2023

Artikel top billede

Microsoft genopbygger Skype fra bunden med nyt design: Sådan kommer Skype til at se ud

Microsoft er på vej med en støre make-over til selskabets kommunikationstjeneste Skype med masser af farver og ung energi

Microsoft er på vej med en stor relancering af Skype til privatbrugere.

Den nye Skype-app ser ud til at være inspireret af sociale medier som Snapchat og Instagram med dertilhørende hurtigere klip og katte-GIF's, men Microsoft har også krydret den nye Skype-app med bots og kunstig intelligens.

Skype får også forbedrede muligheder for videochat med et live kamera-feed og muligheden for hurtigt at sende klip og beskeder rundt i, hvad der tilsyneladende skal være et socialt netværk.

Ligesom i apps som Snapchat og Instagram kan du hurtigt dele små klip fra virkeligheden med dine nærmeste venner, og du kan hente information fra services og bots direkte fra appen.

Det fungerer lidt på samme måde som Google forsøger sig med i sin Allo-app eller Google Assistant, hvor du kan skrive til bots for at få hjælp.

Du kan for eksempel søge direkte i en oversigt over koncerter i lokalområdet, eller du kan søge direkte i YouTube, uden at du behøver forlade Skype-appen.

Et kæmpe sats

Den nye Skype-app er et kæmpe sats for Microsoft.

Skype er en af selskabets mest populære tjenester, men samtidig også ved at blive udkonkurreret af tjenester som Facebook Messenger, iMessage, Snapchat og WhatsApp, og angrebsplanen fra Microsofts ser ud til at forynge sin app med regnbue-farver og bots.

"Hightligts"-funktionen er et direkte skud mod Snapchat- og Instagram-stories, hvor dine følgere og kontakter kan reagere med animationer og smileys til videoen.

Du kan også kaste med smileys og lignende under en almindelig videosamtale.

Den nye Skype-app er blot det seneste redesign af appen, der siden Microsofts opkøb af tjenesten i 2011 har haft et omskifteligt liv med skiftende udseende og funktioner, eller mangel på samme.

I hvert fald har Skype oplevet et fald de seneste år i kvalitet i sin almindelige forbruger-app: Engang var Skype et fantastisk stykke software - men noget er gået helt galt i de senere år

Det lader ikke til at den nye Skype-app kommer til at påvirke Skype for Business.

Appen kommer først til Android (allerede udsendt til amerikanske brugere i dag) og til iOS inden for en måned.

Først senere kommer den til Windows og Mac. 

Læs også: Prøvekørt: Amazon klar med Skype For Business-konkurrent - er der overhovedet noget nyt under solen?
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere


NIS2 - Når ansvaret for cyberforsvaret lægges i hænderne på danske produktionsvirksomheder

I takt med at cybertruslen stiger og kravene til cybersikkerheden skærpes, når det nye NIS2-direktiv træder i kraft den 17. oktober 2024 bliver en endnu større del af det officielle ansvar for at beskytte den kritiske infrastruktur i Danmark lagt i hænderne på direktionen og bestyrelserne i private produktionsvirksomheder og ledelsen i offentlige organisationer og myndigheder.

14. juni 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Skab og dokumentér værdien af virksomhedens enterprise arkitektur

Vi går i dybden med, hvordan du kan optimerer driften af dit it-landskab præget af et godt mix af egne datacentre, hostede løsninger, API-integrationer og middleware – alt tilsat et stigende antal cloud-løsninger, som binder løsningerne sammen. Programmet for dagen afspejler den situation, virksomheder møder i bestræbelserne på at håndtere et it-landskab i forandring, hvor man skal have virksomhedens egen infrastruktur til at spille sammen med integration til cloudbaserede elementer.

15. juni 2023 | Læs mere