Artikel top billede

(Foto: Uffe WengFotojournalist Uffe WengPhotojournalist Uffe Wengwww.uffeweng.dkGunløgsgade 33, 2. tv.2300 København S.Danmark / Uffe Weng)

Ny topdirektør i TDC - skal stå i spidsen for TDC Operations og 3.000 medarbejdere

Opdateret: TDC har ansat en ny direktør for TDC Operations, efter at stillingen blev ledig tidligere i år.

TDC meddeler, at bestyrelsen har besluttet at fastansætte Andreas Pfisterer som koncerndirektør for TDC Operations og Chief Technology and Information Officer (CTIO).

Andreas Pfisterer har været konstitueret koncerndirektør for TDC Operations og CTIO siden begyndelsen af februar i år.

Han bliver nu samtidig medlem af koncerndirektionen med virkning fra 1. juli 2017. 

TDC Operations er en af de største afdelinger i TDC-koncernen med omkring 3.000 medarbejdere. 

Peter Schleidt sagde op i TDC
Det var i februar, at det blev meddelt, at daværende koncerndirektør i TDC Operations, Peter Schleidt, havde besluttet sig for at forlade selskabet.

Allerede samme dag meldte telekoncernen ud, at Andreas Pfisterer var udnævnt til konstitueret koncerndirektør for TDC Operations og Chief Technology and Information Officer (CTIO) samt medlem af TDC's Corporate Management Team.

Computerworld kunne i sidste uge fortælle, at Peter Schleidt sagde op i TDC, fordi han havde fået en stilling som bankdirektør i Jyske Bank, hvor han kommer til blandt andet at få it- og digitaliserings-ansvaret.

Læs mere om det her: Nyt topjob til tidligere it-direktør i TDC og Danske Bank: "Da jeg fik tilbuddet, kunne jeg ikke sige nej"

Koncernchef Pernille Erenbjerg udtaler i en pressemeddelelse, at den permanente løsning for TDC Operations nu er fundet, og at det sker efter en omfattende proces, hvor en række kandidater fra både ind- og udland - og på lige fod med Andreas Pfisterer - har været i spil.

"Jeg er utroligt glad for, at vi efter en grundig proces er nået frem til, at Andreas er det bedste match til jobbet. Vi har en klar strategi om at blive de bedste i branchen, og det kræver, at vi har de bedste folk på alle poster. Det er netop, hvad vi får med Andreas," udtaler Pernille Erenbjerg.

"De seneste måneder har vist, at Andreas med sin internationale profil, solide erfaringer og stærke telco-kompetencer kan skabe markante resultater gennem et tydeligt lederskab, hvor fokus er på at sikre de bedste forhold for kunderne."

International baggrund

Andreas Pfisterer selv fortæller, at han glæder sig meget over at fortsætte med at sætte kursen for TDC Operations og den transformationsproces, der er i gang.

"Operations' godt 3.000 dygtige medarbejdere er en vigtig del af succesen for fremtidens TDC Group."

"Jeg har blandt andet prioriteret at få styrket vores lederteam, som skal give medarbejderne mulighed for at yde deres bedste, så vi sammen kan blive de bedste for kunderne," siger han.

45-årige Andreas Pfisterer er fra Tyskland. Han har en Master in Economics and Business Administration samt en Master in Computer Science.

Andreas Pfisterer har tidligere haft ledende stillinger hos selskaber som spanske Telefonica, tyske E-Plus, hollandske KPN og det tidligere TDC-ejede schweiziske Sunrise Communications.

Læs også:

TDC i krise: Indtjening faldet med en milliard kroner på blot et år

TDC afslører: Her er vores tre nye it-topchefer - skal styrke netværket og driften
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere


Forbered dig effektivt på cyber katastrofen

Da det ikke længere er et spørgsmål om, om man bliver ramt men et spørgsmål om hvornår, er det essentielt at analysere angrebsflader og designe en effektiv sikkerhedsinfrastruktur, som afvejer sikring af centrale data og systemer mod hensynet til brugervenlighed og medarbejdernes produktivitet.

30. maj 2024 | Læs mere