Artikel top billede

Kaspersky i frontalangreb på Microsoft og Windows Defender: "Microsoft benytter tvivlsomme metoder"

Sikkerhedsleverandøren Kaspersky anklager Microsoft for at benytte ufine metoder til at promovere Windows Defender-softwaren i Windows 10.

Det er langt fra alle, der er lige begejstrede over Microsofts Windows Defender og måden, softwaren er koblet sammen med Windows på.

For nogle måneder siden fremlagde Kaspersky Lab-stifter og -direktør, Eugene Kaspersky, en hård kritik af Microsoft.

"Vi mener, at Microsoft har udnyttet sin dominerende position på markedet for operativsystemer til at skabe konkurrencemæssige fordele for egne produkter," udtalte han.

"Virksomheden forsøger at prakke brugerne Defender på, hvilket ikke er en fordel, når man ser det ud fra at skulle beskytte en bruger mod cyberangreb," lød det fra Eugene Kaspersky, der henviste til, at Windows Defender ofte ikke klarer sig særligt godt i forskellige antivirus-test.

Læs mere om det her: Sikkerhedsproducent raser: Microsoft forvirrer brugerne og skader konkurrencen med Windows Defender

Kaspersky Lab rettede i første omgang henvendelse til myndighederne i Rusland i håbet om på den måde at kunne tvinge Microsoft til at stoppe med, hvad Kaspersky betegner som brud på konkurrencereglerne.

Indgiver officielle klager

Nu intensiveres tvisten mellem Kaspersky og Microsoft. I et nyt blogindlæg meddeler Eugene Kaspersky, at der nu er indgivet officielle klager til Europa-Kommissionen og til de tyske konkurrencemyndigheder.

"Vi ser meget tydeligt - og er klar til at bevise det - at Microsoft bruger sin dominerende position på markedet for operativsystemer voldsomt til at promovere sin egen - underlegne - sikkerhedssoftware (Windows Defender) på bekostning af brugernes eget valg af sikkerhedsløsning."

"Sådan en promovering er forbundet med tvivlsomme metoder, og vi vil gøre konkurrencemyndighederne opmærksomme på disse metoder," lyder det fra Eugene Kaspersky.

Her er Microsofts svar

Microsoft har efter den seneste udmelding fra Kaspersky udsendt en officiel udtalelse til en række medier, heriblandt Techspot. Her skriver Microsoft:

"Microsofts primære mål er at holde kunderne beskyttet, og vi er sikre på, at sikkerhedsfunktionerne i Windows 10 er i overensstemmelse med konkurrencereglerne."

"Vi er altid interesserede i feedback fra andre virksomheder, og vi er dybt engagerede med antimalware-leverandører og har foretaget en række handlinger for at adressere deres feedback."

"Vi kontaktede Kaspersky direkte for nogle måneder siden og tilbød at mødes direkte på topleder-niveau, men mødet er ikke blevet afholdt endnu," lyder det desuden fra Microsoft. 

Læs også:

Sikkerhedsproducent raser: Microsoft forvirrer brugerne og skader konkurrencen med Windows Defender

Browser-producent anklager Microsoft: Windows 10 tvinger igen og igen brugerne til at have Edge som standard-browser
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere