Artikel top billede

Kaspersky i frontalangreb på Microsoft og Windows Defender: "Microsoft benytter tvivlsomme metoder"

Sikkerhedsleverandøren Kaspersky anklager Microsoft for at benytte ufine metoder til at promovere Windows Defender-softwaren i Windows 10.

Det er langt fra alle, der er lige begejstrede over Microsofts Windows Defender og måden, softwaren er koblet sammen med Windows på.

For nogle måneder siden fremlagde Kaspersky Lab-stifter og -direktør, Eugene Kaspersky, en hård kritik af Microsoft.

"Vi mener, at Microsoft har udnyttet sin dominerende position på markedet for operativsystemer til at skabe konkurrencemæssige fordele for egne produkter," udtalte han.

"Virksomheden forsøger at prakke brugerne Defender på, hvilket ikke er en fordel, når man ser det ud fra at skulle beskytte en bruger mod cyberangreb," lød det fra Eugene Kaspersky, der henviste til, at Windows Defender ofte ikke klarer sig særligt godt i forskellige antivirus-test.

Læs mere om det her: Sikkerhedsproducent raser: Microsoft forvirrer brugerne og skader konkurrencen med Windows Defender

Kaspersky Lab rettede i første omgang henvendelse til myndighederne i Rusland i håbet om på den måde at kunne tvinge Microsoft til at stoppe med, hvad Kaspersky betegner som brud på konkurrencereglerne.

Indgiver officielle klager

Nu intensiveres tvisten mellem Kaspersky og Microsoft. I et nyt blogindlæg meddeler Eugene Kaspersky, at der nu er indgivet officielle klager til Europa-Kommissionen og til de tyske konkurrencemyndigheder.

"Vi ser meget tydeligt - og er klar til at bevise det - at Microsoft bruger sin dominerende position på markedet for operativsystemer voldsomt til at promovere sin egen - underlegne - sikkerhedssoftware (Windows Defender) på bekostning af brugernes eget valg af sikkerhedsløsning."

"Sådan en promovering er forbundet med tvivlsomme metoder, og vi vil gøre konkurrencemyndighederne opmærksomme på disse metoder," lyder det fra Eugene Kaspersky.

Her er Microsofts svar

Microsoft har efter den seneste udmelding fra Kaspersky udsendt en officiel udtalelse til en række medier, heriblandt Techspot. Her skriver Microsoft:

"Microsofts primære mål er at holde kunderne beskyttet, og vi er sikre på, at sikkerhedsfunktionerne i Windows 10 er i overensstemmelse med konkurrencereglerne."

"Vi er altid interesserede i feedback fra andre virksomheder, og vi er dybt engagerede med antimalware-leverandører og har foretaget en række handlinger for at adressere deres feedback."

"Vi kontaktede Kaspersky direkte for nogle måneder siden og tilbød at mødes direkte på topleder-niveau, men mødet er ikke blevet afholdt endnu," lyder det desuden fra Microsoft. 

Læs også:

Sikkerhedsproducent raser: Microsoft forvirrer brugerne og skader konkurrencen med Windows Defender

Browser-producent anklager Microsoft: Windows 10 tvinger igen og igen brugerne til at have Edge som standard-browser
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Keybalance A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere


Sådan styrker du din forsyningskæde gennem digitalisering

I dette webinar bygger CGI's eksperter bro mellem de overordnede, strategiske aspekter af den digitale værdikæde og mere konkret de nye muligheder, Intelligent Order Management til Microsoft Dynamics 365 FO byder på.

09. december 2021 | Læs mere