Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Barsk besked til softwaretesterne: Jeres dage er talte - I har satset på det forkerte job

Snart vil rigtig mange softwaretestere stå uden arbejde, lyder den barske besked fra en ekspert.

Det er efterhånden ikke nogen hemmelig, at mange af os vil få et ganske andet arbejdsliv, når softwarerobotter, automatisering, machine learning og kunstig intelligens for alvor slår igennem.

Udviklingen vil gå stærkt i de kommende år, og også mange it-jobs vil blive forandret eller ligefrem overflødiggjort med maskinernes indtog.

Læs mere om det her: Stor rapport slår fast: Så mange af dine arbejdsopgaver overtages nu af smarte it-løsninger

Det gælder ikke mindst softwaretesterne, der i årtier har sikret, at der ikke er (for mange) fejl i den software, virksomheder og forbrugere anvender.

For især softwaretesterne bliver nødt til at erkende, hvilken vej udviklingen går.

"Lad mig briste jeres boble: I har satset på den forkerte hest," skriver Capgemini-rådgiver og softwaretest-ekspert Nathalie van Delft i et blogindlæg.

"Om ikke ret lang tid vil udvikling foretaget af programmører - og det vil sige test, som vi kender det - ikke længere eksistere."

"Kode vil blive genereret langt mere effektivt af maskiner, og denne genererede kode vil det ikke ikke være nødvendigt at teste i traditionel forstand."

"Softwaretesterens dage er talte," lyder den barske besked fra Nathalie van Delft fra Capgemini.

Tager kun sekunder at rette i softwaren

Hun uddyber videre sit budskab:

"Ja, jeg tror, at et stort antal softwaretestere vil være uden arbejde inden længe."

"Når udvikling er blevet en ikke-menneskelig aktivitet, og justeringer foretages på sekunder uden omkostninger, vil der ikke være et behov for at hyre et menneske til at lære, teste og mestre et system."

Skal fokusere på nye områder

Capgemini-rådgiveren vurderer, at det antal testere, der vil være behov for i fremtiden, kun vil være et meget beskedent antal i forhold til det nuværende niveau.

Hvis man er tester, og man stadig har mange år tilbage på arbejdsmarkedet, skal man derfor hurtigst muligt begynde at tilegne sig nye kompetencer.

Eksempelvis er der behov for folk, der kan indsamle information om, hvordan software og systemer påvirker vores samfund, ligesom også brugervenlighed stadig er afgørende, mener Nathalie van Delft.

Den etiske side af brugen af software og data er også et område, hvor maskiner ikke kan erstatte mennesker (endnu), og compliance og lovgivning er også værd at overveje som en karrierevej

Derudover kan man med fordel også kigge i retning af test inden for data og indsigt, områder mange virksomheder satser på i disse år.

"Der vil stadig være behov for at teste og for testere, men de vil skifte til andre områder."

"En ting er sikkert: Det vil være enden på softwaretest-verdenen, som vi kender den, og softwaretestere vil være nødt til at ændre sig, hvis de vil forblive relevante," lyder det fra Capgemini-rådgiveren.

Læs også:

Stor rapport slår fast: Så mange af dine arbejdsopgaver overtages nu af smarte it-løsninger

Danske it-eksperter: Sådan kommer du i gang kunstig intelligens og machine learning - og får succes med dine projekter

Kunstig intelligens vil gøre dig 40 procent mere effektiv: Se alle gevinsterne her

Den vigtigste pointe om kunstig intelligens: Sådan kommer du i gang




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere