Barsk besked til softwaretesterne: Jeres dage er talte - I har satset på det forkerte job

Snart vil rigtig mange softwaretestere stå uden arbejde, lyder den barske besked fra en ekspert.

Det er efterhånden ikke nogen hemmelig, at mange af os vil få et ganske andet arbejdsliv, når softwarerobotter, automatisering, machine learning og kunstig intelligens for alvor slår igennem.

Udviklingen vil gå stærkt i de kommende år, og også mange it-jobs vil blive forandret eller ligefrem overflødiggjort med maskinernes indtog.

Læs mere om det her: Stor rapport slår fast: Så mange af dine arbejdsopgaver overtages nu af smarte it-løsninger

Det gælder ikke mindst softwaretesterne, der i årtier har sikret, at der ikke er (for mange) fejl i den software, virksomheder og forbrugere anvender.

For især softwaretesterne bliver nødt til at erkende, hvilken vej udviklingen går.

"Lad mig briste jeres boble: I har satset på den forkerte hest," skriver Capgemini-rådgiver og softwaretest-ekspert Nathalie van Delft i et blogindlæg.

"Om ikke ret lang tid vil udvikling foretaget af programmører - og det vil sige test, som vi kender det - ikke længere eksistere."

"Kode vil blive genereret langt mere effektivt af maskiner, og denne genererede kode vil det ikke ikke være nødvendigt at teste i traditionel forstand."

"Softwaretesterens dage er talte," lyder den barske besked fra Nathalie van Delft fra Capgemini.

Tager kun sekunder at rette i softwaren
Hun uddyber videre sit budskab:

"Ja, jeg tror, at et stort antal softwaretestere vil være uden arbejde inden længe."

"Når udvikling er blevet en ikke-menneskelig aktivitet, og justeringer foretages på sekunder uden omkostninger, vil der ikke være et behov for at hyre et menneske til at lære, teste og mestre et system."

Skal fokusere på nye områder
Capgemini-rådgiveren vurderer, at det antal testere, der vil være behov for i fremtiden, kun vil være et meget beskedent antal i forhold til det nuværende niveau.

Hvis man er tester, og man stadig har mange år tilbage på arbejdsmarkedet, skal man derfor hurtigst muligt begynde at tilegne sig nye kompetencer.

Eksempelvis er der behov for folk, der kan indsamle information om, hvordan software og systemer påvirker vores samfund, ligesom også brugervenlighed stadig er afgørende, mener Nathalie van Delft.

Den etiske side af brugen af software og data er også et område, hvor maskiner ikke kan erstatte mennesker (endnu), og compliance og lovgivning er også værd at overveje som en karrierevej

Derudover kan man med fordel også kigge i retning af test inden for data og indsigt, områder mange virksomheder satser på i disse år.

"Der vil stadig være behov for at teste og for testere, men de vil skifte til andre områder."

"En ting er sikkert: Det vil være enden på softwaretest-verdenen, som vi kender den, og softwaretestere vil være nødt til at ændre sig, hvis de vil forblive relevante," lyder det fra Capgemini-rådgiveren.

Læs også:

Stor rapport slår fast: Så mange af dine arbejdsopgaver overtages nu af smarte it-løsninger

Danske it-eksperter: Sådan kommer du i gang kunstig intelligens og machine learning - og får succes med dine projekter

Kunstig intelligens vil gøre dig 40 procent mere effektiv: Se alle gevinsterne her

Den vigtigste pointe om kunstig intelligens: Sådan kommer du i gang

IT-JOB

RISMA Systems A/S

Product Owner

Dansk Flygtningehjælp

Global Head of IT
Se flere it-job hos
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI og machine learning i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Vi kender til kunstig intelligens og machine learning, men hvordan udnytter vi dem i praksis? Hør om de aktuelle erfaringer med AI og machine learning, og bliv endnu klogere på fremtidens mulige tendenser, når det kommer til AI og machine learning.

02. marts 2021 | Læs mere


It-sikkerhedskontroller og -processer (How to)

Flere organisationer end nogensinde før bliver udsat for cyberangreb af hackere, der hele tiden finder nye veje og metoder, som de kan udnytte til at trænge ind i virksomhedernes systemer. På dette event kigger vi nærmere på, hvordan man opsætter de nødvendige it-sikkerhedskontroller og gør god brug af eksempelvis incident response, log management, penetrationstesting, awareness-træning, sikkerhedsopsætning og meget andet.

03. marts 2021 | Læs mere


Roundtable: Start opgøret med kompleksitet og det manglende overblik: Få styr på mulighederne og planen

Overblik og kompleksitet er derfor i fokus på dette digitale roundtable, hvor vi deler erfaringer fra digitale ledere i danske virksomheder. Her kan du blandt andet kan høre om, hvordan du bedst muligt sikrer dig overblik og reducerer kompleksiteten af dine it-systemer.

09. marts 2021 | Læs mere


Computerworld
Trump bønfalder Helle Thorning: Giv mig min Facebook-konto tilbage
Facebooks tilsynsråd, der har Helle Thorning-Schmidt i spidsen, har modtaget en erklæring fra Donald Trump, som ønsker at få genoprettet adgangen til sin Facebook og Instagram-konto.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
Job & Karriere
IBM Danmark trækker tilbud om frivillige fratrædelser tilbage for stort antal ansatte: "IBM har taget røven på sine ansatte"
Som led i IBM Danmarks store fyringsrunde fik 130 ansatte grønt lys til at forlade selskabet på en frivillig fratrædelsesordning. Men nu har IBM Danmark trukket det oprindelige tilbud tilbage for størstedelen af de ansatte.
White paper
Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi
Evnen til at tilpasse sig en verden i konstant forandring bliver afgørende for virksomhedens mulighed for at vækste i fremtiden. Ét af de finansielle håndtag du kan skrue på, er en hel eller delvis outsourcing af it-driften. I e-bogen ”Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi” får du viden om, hvordan din virksomhed kan bruge tilpasningsøkonomi til at håndtere fremtidens krav til it. Vi spørger blandt andet: - Kan din virksomhed skalere og tilpasse sin digitale kapacitet og økonomi? - Har dine kunder tillid til, at du har de skarpeste it-løsninger? - Ville I kunne styrke forretningen ved at give jeres it mere fokus? - Kan I få øget funktionalitet til samme pris? Vi fokuserer på risiko, økonomi, fokus og valg af it-partner, som er fire opmærksomhedspunkter du skal have styr på for at lykkes med at tilpasse virksomheden til at modstå forandringerne i verden.