Artikel top billede

Barsk besked til softwaretesterne: Jeres dage er talte - I har satset på det forkerte job

Snart vil rigtig mange softwaretestere stå uden arbejde, lyder den barske besked fra en ekspert.

Det er efterhånden ikke nogen hemmelig, at mange af os vil få et ganske andet arbejdsliv, når softwarerobotter, automatisering, machine learning og kunstig intelligens for alvor slår igennem.

Udviklingen vil gå stærkt i de kommende år, og også mange it-jobs vil blive forandret eller ligefrem overflødiggjort med maskinernes indtog.

Læs mere om det her: Stor rapport slår fast: Så mange af dine arbejdsopgaver overtages nu af smarte it-løsninger

Det gælder ikke mindst softwaretesterne, der i årtier har sikret, at der ikke er (for mange) fejl i den software, virksomheder og forbrugere anvender.

For især softwaretesterne bliver nødt til at erkende, hvilken vej udviklingen går.

"Lad mig briste jeres boble: I har satset på den forkerte hest," skriver Capgemini-rådgiver og softwaretest-ekspert Nathalie van Delft i et blogindlæg.

"Om ikke ret lang tid vil udvikling foretaget af programmører - og det vil sige test, som vi kender det - ikke længere eksistere."

"Kode vil blive genereret langt mere effektivt af maskiner, og denne genererede kode vil det ikke ikke være nødvendigt at teste i traditionel forstand."

"Softwaretesterens dage er talte," lyder den barske besked fra Nathalie van Delft fra Capgemini.

Tager kun sekunder at rette i softwaren

Hun uddyber videre sit budskab:

"Ja, jeg tror, at et stort antal softwaretestere vil være uden arbejde inden længe."

"Når udvikling er blevet en ikke-menneskelig aktivitet, og justeringer foretages på sekunder uden omkostninger, vil der ikke være et behov for at hyre et menneske til at lære, teste og mestre et system."

Skal fokusere på nye områder

Capgemini-rådgiveren vurderer, at det antal testere, der vil være behov for i fremtiden, kun vil være et meget beskedent antal i forhold til det nuværende niveau.

Hvis man er tester, og man stadig har mange år tilbage på arbejdsmarkedet, skal man derfor hurtigst muligt begynde at tilegne sig nye kompetencer.

Eksempelvis er der behov for folk, der kan indsamle information om, hvordan software og systemer påvirker vores samfund, ligesom også brugervenlighed stadig er afgørende, mener Nathalie van Delft.

Den etiske side af brugen af software og data er også et område, hvor maskiner ikke kan erstatte mennesker (endnu), og compliance og lovgivning er også værd at overveje som en karrierevej

Derudover kan man med fordel også kigge i retning af test inden for data og indsigt, områder mange virksomheder satser på i disse år.

"Der vil stadig være behov for at teste og for testere, men de vil skifte til andre områder."

"En ting er sikkert: Det vil være enden på softwaretest-verdenen, som vi kender den, og softwaretestere vil være nødt til at ændre sig, hvis de vil forblive relevante," lyder det fra Capgemini-rådgiveren.

Læs også:

Stor rapport slår fast: Så mange af dine arbejdsopgaver overtages nu af smarte it-løsninger

Danske it-eksperter: Sådan kommer du i gang kunstig intelligens og machine learning - og får succes med dine projekter

Kunstig intelligens vil gøre dig 40 procent mere effektiv: Se alle gevinsterne her

Den vigtigste pointe om kunstig intelligens: Sådan kommer du i gang
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere


Identity & Access Management - sådan holder du din virksomhed sikker

God styring af brugerrettigheder er en af de mest effektive måder til at højne it-sikkerheden. For det kan hurtigt gå galt, hvis system-rettigheder, system-adgang og lignende ikke hele tiden opdateres. Kom og hør om erfaringer og muligheder til hurtigt og nemt hele tiden at sikre, at der er styr på brugerrettighederne i hele din organisation- også uden at genere brugerne.

08. december 2022 | Læs mere