Artikel top billede

55 procents vækst på et år: Så mange danskere har turbo-bredbånd

Udbredelsen af lynhurtige internetforbindelser buldrer frem. Hver sjette bredbåndskunde har nu download-hastighed på 100 megabit pr sekund - og langt flere kan vælge det til.

Lynhurtige internetforbindelser spreder sig hastigt i Danmark, og hver sjette danske bredbåndskunde har nu en downloadhastighed på minimum 100 megabit per sekund.

Det viser den halvårlige telestatistik, som Energistyrelsen udgiver i dag.

Dermed er antallet af bredbåndskunder med højhastigheds-forbindelser vokset med 55 procent i løbet af 2016, og samtidig er antallet af brugere med tilsvarende upload-hastighed vokset 155 procent til 191.000 abonnenter.

Flere har muligheden

Udbredelsen af hurtige forbindelser skal dog ses i sammenhæng med, at langt flere bredbånds-kunder rent faktisk har mulighed for at vælge en hurtig forbindelse.

Hele 88 procent kunne således runde de magiske 100 megabit pr sekund, hvis de ønskede det, og energi- og forsyningsminister Lars Christian Lilleholt (V) håber, at endnu flere danske vil tage imod tilbuddet.

"Det er selvfølgelig forbrugernes eget valg, hvilken internetløsning og hastighed, de vælger, men det er mit håb som teleminister, at endnu flere vil vælge de højere hastigheder," siger han til Ritzau.

Læs også: Danskerne går data-amok på mobilnettet: Voldsom stigning i datatrafikken
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere