Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Uber-bestyrelse overvejer at sende boss på orlov / Jobskifte-nyheder på sociale nyheder kan koste dyrt / Rapport: 34.500 danskere arbejder med apps i dag

Uber-bestyrelse overvejer at sende boss på orlov. Jobskifte-nyheder på sociale nyheder kan koste dyrt. Rapport: 34.500 danskere arbejder med apps i dag. EU undersøger Qualcomms overtagelse af rival. Danske Omnicar på vej mod børsen

Godmorgen fra Computerworld. Her kommer overblikket over de hurtige it-nyheder mandag morgen.

Uber-bestyrelse overvejer at sende boss på orlov

Ubers bestyrelse overvejer at sende selskabets topchef, Travis Kalaick, på tvungen orlov på ubestemt tid, ligesom bestyrelsen overvejer at igangsætte en række organisatoriske ændringer.

Blandt årsagerne er beskyldninger om, at Travis Kalanicks ledelse har været grundlaget for udviklingen af en arbejdskultur, der har givet plads til grov sex-chikane og sexisme, skriver Wall Street Journal.

Jobskifte-nyheder på sociale nyheder kan koste dyrt

Det kan blive en dyr omgang, hvis du melder nyt job ud på de sociale medier på det forkerte tidspunkt. Det kan i værste fald medføre bortvisning, tab af løn eller erstatningskrav, skriver Finans.

"Loyalitetspligten betyder, at du ikke må gøre noget, som kan skade din arbejdsgiver. Sådan kan en opdatering på sociale medier godt blive opfattet. Risikoen er klart størst, hvis du har et kundevendt job eller på anden måde kan påvirke forretningens resultater. Her kan annoncering af et jobskifte fortolkes som om, du gøder jorden for et fortsat samarbejde med tidligere kunder i dit næste job," lyder det fra fagforbundet Business Danmark i denne meddelelse.

Rapport: 34.500 danskere arbejder med apps i dag

34.500 danskere er i dag beskæftiget i selskaber, der arbejder med apps, lyder det i en rapport fra Copenhagen Economics, der har kigget bredt på app-selskaber.

"De nordiske lande har haft succes med at ændre deres digitale førerposition til førerposition i app-økonomien. I forhold til deres størrelse har de nordiske lande erobret en forholdsmæssig stor del af markedet," hedder det fra Copenhagen Economics i rapporten, som du kan læse her.

EU undersøger Qualcomms overtagelse af rival

EU's konkurrencemyndigheder indleder undersøgelse af amerikanske Qualcomms overtagelse af rivalen NXP Semiconductors. 

EU-kommissionen med konkurrencekommissær Margrethe Vestager i spidsen er bekymret for, om overtagelsen kan have negative konsekvenser for konkurrencesituationen på markedet for halvledere.

Microsoft klar med ny Xbox

Microsoft præsenterede søndag sin ny Xbox, der har fået navnet Xbox One X, der ikke mindst skal udfordre ærkerivalen på området, Sony, der gar Playstation 4 som hovedprodukt.

Microsoft bedyrer, at Xbox One X er den vildeste spilkonsol, der nogensinde er blevet produceret.

I første omgang er selskabet klar med 42 forskellige spil.

Du kan læse mere om spilkonsollen senere på cw.dk.

Danske Omnicar på vej mod børsen

Det danske softwareselskab Omnicar bliver børsnoteret. Selskabet står bag en it-løsning til bil-forhandlere, der kan effektivisere deres workflows ganske betragteligt.

Ifølge Børsen bliver Omnicar noteret på Aktietorget i Stockholm. Grunden til at valget ikke er faldet på den danske pendant, First North, er ifølge selskabet manglende liv på den danske minibørs.

Håbet er, at noteringen kan rejse 10-17 millioner svenske kroner.

"Grunden er, at Danmark ikke har en velfungerende vækstbørs. First North i Danmark er mere eller mindre gået i stå, der er ingen noteringer eller likviditet i aktierne," siger storaktionær Claus Troels Hansen, til Børsen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere