Artikel top billede

(Foto: Mads Elkær)

Vestager kan sende Google på sommerferie med rekordstor bøde

Den danske konkurrencekommissær Margrethe Vestager kan være på trapperne med en rekordstor bøde til Google, der er under mistanke for misbrug af sin dominerende markedsposition.

EU's konkurrencekommissær Margrethe Vestager (R) har Google i sigtekornet, og hun kan meget vel skyde sommeren i gang ved at trykke på aftrykkeren og udløse en rekordstor bøde til søgegiganten.

Det skriver det amerikanske erhvervsmedie Bloomberg.

Google er i EU-Kommissionens søgelys, fordi virksomheden mistænkes for at misbruge sin dominerende position på søgemaskinemarkedet til at promovere shopping- og prissammenlignings-tjenesterne Google Shooping og Google Product Search.

Læs også: Apple endte med gigantisk skatteregning: Derfor gik Tim Cooks møde med Margrethe Vestager helt galt

Bøde kan blive rekordstor

Amerikanske Intel fik i 2009 historiens største bøde fra EU på 1,2 milliarder dollar. En bøde der svarede til knap 3 procent af Intels omsætning året før.

Men EU-Kommisionen har mulighed for at udstede bøder, der svarer til hele 10 procent af virksomheders årsomsætning, og meget tyder ifølge Bloomberg på, at Google derfor kan imødese en større bøde.

"Hvis der bliver udstedt en bøde, bør der være tale om den største bøde nogensinde. EU-Kommisionen har sendt stærke signaler om, at hvis der bliver udstedt en bøde, så skal den være på et niveau, hvor den har en afskrækkende effekt," siger Stephen Kinsella, advokat hos advokathuset Sidley Austin, til Bloomberg.

Ifølge Bloomberg vælger EU-kommissionen ofte at udstede denne type bøder umiddelbart før sommerferien, hvor agurketiden kan sikre maksimal medie-opmærksomhed.


Lang række af sager venter

Udover den aktuelle sag undersøger EU også Googles brug af annonce-værktøjet AdSense og det mobilestyresystem Android.

Den sidstnævnte sag handler om, hvorvidt Google stiller for skrappe til telefon-producenter og App-producenter, der gør brug af Android-styresystemet.

Derudover har Margrethe Vestager også for nylig iværksat en undersøgelse af Amazons skatteforhold i Luxembourg. 

Den mest bemærkelsesværdige sag af dem alle er dog Margrethe Vestagers (R) opgør med Apple.

Her kræver EU, at Apple skal tilbagetale intet mindre end 13 milliarder euro eller lige knap 100 milliarder danske kroner til Irland, der ifølge kommisionen har givet "uberettigede skattefordele" til Apple.

Læs også: Facebook får gigantbøde af EU for løftebrud: Oplyste ikke om mulig sammenlægning af millioner af brugeres data
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere