Artikel top billede

(Foto: Mads Elkær)

Vestager kan sende Google på sommerferie med rekordstor bøde

Den danske konkurrencekommissær Margrethe Vestager kan være på trapperne med en rekordstor bøde til Google, der er under mistanke for misbrug af sin dominerende markedsposition.

EU's konkurrencekommissær Margrethe Vestager (R) har Google i sigtekornet, og hun kan meget vel skyde sommeren i gang ved at trykke på aftrykkeren og udløse en rekordstor bøde til søgegiganten.

Det skriver det amerikanske erhvervsmedie Bloomberg.

Google er i EU-Kommissionens søgelys, fordi virksomheden mistænkes for at misbruge sin dominerende position på søgemaskinemarkedet til at promovere shopping- og prissammenlignings-tjenesterne Google Shooping og Google Product Search.

Læs også: Apple endte med gigantisk skatteregning: Derfor gik Tim Cooks møde med Margrethe Vestager helt galt

Bøde kan blive rekordstor

Amerikanske Intel fik i 2009 historiens største bøde fra EU på 1,2 milliarder dollar. En bøde der svarede til knap 3 procent af Intels omsætning året før.

Men EU-Kommisionen har mulighed for at udstede bøder, der svarer til hele 10 procent af virksomheders årsomsætning, og meget tyder ifølge Bloomberg på, at Google derfor kan imødese en større bøde.

"Hvis der bliver udstedt en bøde, bør der være tale om den største bøde nogensinde. EU-Kommisionen har sendt stærke signaler om, at hvis der bliver udstedt en bøde, så skal den være på et niveau, hvor den har en afskrækkende effekt," siger Stephen Kinsella, advokat hos advokathuset Sidley Austin, til Bloomberg.

Ifølge Bloomberg vælger EU-kommissionen ofte at udstede denne type bøder umiddelbart før sommerferien, hvor agurketiden kan sikre maksimal medie-opmærksomhed.


Lang række af sager venter

Udover den aktuelle sag undersøger EU også Googles brug af annonce-værktøjet AdSense og det mobilestyresystem Android.

Den sidstnævnte sag handler om, hvorvidt Google stiller for skrappe til telefon-producenter og App-producenter, der gør brug af Android-styresystemet.

Derudover har Margrethe Vestager også for nylig iværksat en undersøgelse af Amazons skatteforhold i Luxembourg. 

Den mest bemærkelsesværdige sag af dem alle er dog Margrethe Vestagers (R) opgør med Apple.

Her kræver EU, at Apple skal tilbagetale intet mindre end 13 milliarder euro eller lige knap 100 milliarder danske kroner til Irland, der ifølge kommisionen har givet "uberettigede skattefordele" til Apple.

Læs også: Facebook får gigantbøde af EU for løftebrud: Oplyste ikke om mulig sammenlægning af millioner af brugeres data
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere