Artikel top billede

(Foto: Mads Elkær)

Vestager kan sende Google på sommerferie med rekordstor bøde

Den danske konkurrencekommissær Margrethe Vestager kan være på trapperne med en rekordstor bøde til Google, der er under mistanke for misbrug af sin dominerende markedsposition.

EU's konkurrencekommissær Margrethe Vestager (R) har Google i sigtekornet, og hun kan meget vel skyde sommeren i gang ved at trykke på aftrykkeren og udløse en rekordstor bøde til søgegiganten.

Det skriver det amerikanske erhvervsmedie Bloomberg.

Google er i EU-Kommissionens søgelys, fordi virksomheden mistænkes for at misbruge sin dominerende position på søgemaskinemarkedet til at promovere shopping- og prissammenlignings-tjenesterne Google Shooping og Google Product Search.

Læs også: Apple endte med gigantisk skatteregning: Derfor gik Tim Cooks møde med Margrethe Vestager helt galt

Bøde kan blive rekordstor

Amerikanske Intel fik i 2009 historiens største bøde fra EU på 1,2 milliarder dollar. En bøde der svarede til knap 3 procent af Intels omsætning året før.

Men EU-Kommisionen har mulighed for at udstede bøder, der svarer til hele 10 procent af virksomheders årsomsætning, og meget tyder ifølge Bloomberg på, at Google derfor kan imødese en større bøde.

"Hvis der bliver udstedt en bøde, bør der være tale om den største bøde nogensinde. EU-Kommisionen har sendt stærke signaler om, at hvis der bliver udstedt en bøde, så skal den være på et niveau, hvor den har en afskrækkende effekt," siger Stephen Kinsella, advokat hos advokathuset Sidley Austin, til Bloomberg.

Ifølge Bloomberg vælger EU-kommissionen ofte at udstede denne type bøder umiddelbart før sommerferien, hvor agurketiden kan sikre maksimal medie-opmærksomhed.


Lang række af sager venter

Udover den aktuelle sag undersøger EU også Googles brug af annonce-værktøjet AdSense og det mobilestyresystem Android.

Den sidstnævnte sag handler om, hvorvidt Google stiller for skrappe til telefon-producenter og App-producenter, der gør brug af Android-styresystemet.

Derudover har Margrethe Vestager også for nylig iværksat en undersøgelse af Amazons skatteforhold i Luxembourg. 

Den mest bemærkelsesværdige sag af dem alle er dog Margrethe Vestagers (R) opgør med Apple.

Her kræver EU, at Apple skal tilbagetale intet mindre end 13 milliarder euro eller lige knap 100 milliarder danske kroner til Irland, der ifølge kommisionen har givet "uberettigede skattefordele" til Apple.

Læs også: Facebook får gigantbøde af EU for løftebrud: Oplyste ikke om mulig sammenlægning af millioner af brugeres data




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere