Artikel top billede

Nu har cheferne (også) knækket koden: Derfor har de set lyset i de nye teknologier

Mens forbrugerne i flere år efterhånden har ladet sig begejstre af bærbare teknologier som smartglasses og smartwatches, har virksomhederne nu også forstået, hvorfor koncepterne kan ændre alt.

Bærbare teknologier, også kaldet wearables, er efterhånden ganske velkendte for mange forbrugere.

Mest populære er måske de forskellige smartwatches, som mange af it-giganterne i flere år har spyttet ud på markedet, ligesom også computer-briller er yderst interessante.

Mange virksomheder har hidtil lurepasset på udviklingen med wearables, men nu ser det faktisk ud til, at erhvervslivet også er begyndt at få øjnene op for, hvorfor der er tale om en teknologi-bølge, der kan få ganske afgørende betydning for måden, man driver forretning på.

I en ny undersøgelse, som ABI Research står bag, har 455 forskellige amerikanske virksomheder fra ni forskellige markeder svaret på spørgsmål om wearables.

55 procent af respondenterne ser wearables komme til at spille en nøglerolle i virksomhedens innovationsstrategi, skriver analysefirmaet.

Kan spare tid og penge

Hos produktions-virksomhederne er det smartglasses, der hitter.

Hele 42 procent svarer, at de smarte briller allerede er i brug i virksomheden, og yderligere 54 procent planlægger eller overvejer brugen af dem.

Det skyldes ikke mindst, at brillerne kan give medarbejderne direkte adgang til vigtig information om opgaver og dermed øge effektiviteten, mindske fejlraten og spare tid - og det er noget, virksomhedslederne kan forholde sig til.

39 procent i vækst om året

ABI Research skriver samtidig, at det forventes at der i 2022 vil blive omsat for omkring 366 milliarder danske kroner om året på markedet for smartwatches, smart glasses og wearable scanners til erhvervslivet.

Det betyder, at omsætningen fra 2017 til 2022 vil vokse med 39 procent om året.

Man skal dog som virksomhed være opmærksom på, at gevinsterne ikke realiseres alene ved, at man investerer i wearables, advarer ABI Research.

"Implementering af stærke platforme er nu essentiel for at sikre en ordentlig adgang for medarbejderne, storage og sikkerhed i forhold til alle wearable device data," lyder det blandt andet fra analysefirmaet.

Læs også:

Virksomhederne giver kold skulder til smarte wearables - og det er med god grund
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere