Artikel top billede

Apple, Dell og Foxconn vil sammen købe kriseramte Toshibas storage-forretning

Der er rift om Toshibas storage-forretning. Flere af verdens største tech-virksomheder forsøger i samarbejde at overtage selskabet.

Apple, Dell og andre tech-giganter bliver nu en del af et Foxconn-ledet konsortium for at kunne byde på Toshibas yderst værdifulde chipforretning.

Det skriver Reuters med Foxconns egen CEO, Terry Gou, som hovedkilde.

Også den amerikanske hukommelsesvirksomhed Kingston er med i buddet, ligesom Amazon var tæt på at tilslutte sig.

Der er ikke nogen information om, hvor meget de forskellige parter har planer om at investere, ligesom Foxconn ifølge Reuters heller ikke har ønsket at kommentere på, hvor stort det endelig bud er, men at det ligger sig op ad andre bud.

Foxconn har tidligere selv budt 119 millarder kroner for Toshibas chip-forretning.

Læs mere her: Storleverandør af iPhones står klar til at overtage stor del af Toshiba

Skarp konkurrence

Sammenslutningen af Apple, Foxconn, Dell og andre er ikke det eneste bud i konkurrencen om chip-forretningen. Amerikanske Western Digital er en del af en anden sammenslutning med blandt andet den japanske regering for at kunne købe Toshiba.

Foxconn var i første omgang ikke set som en potentiel køber af Toshibas chip-forretning, da Foxconn er kinesisk, hvilket ikke huer japanerne.

Den japanske regering har meldt ud, at den vil blokere enhver aftale, der kan sende chip-teknologien ud af landet, men igennem konsortiummet kan Foxconn ende med en mindre og ikke afgørende del af Toshiba og på den måde stadig være en del af handlen og investeringen.

Ifølge Foxconns CEO forhandles der også med både Google, Microsoft og Cisco om at tilslutte sig buddet.

Derfor sælger Toshiba

Toshibas chip-forretning estimeres ifølge Reuters til at have en værdi på over 119 milliarder kroner, men Toshiba er nødsaget til at sælge ud af værdierne.

Toshiba er verdens andenstørste producent af NAND-lagerplads, men presses hårdt af andre producenter som eksempelvis Samsung og kinesiske producenter, der har kunne optimere sine produktionsprocessor bedre end Toshiba.

Derudover har Toshiba måtte dække en gigantisk nedskrivning på en af sine datterselskaber, Westinghouse Electric, der byggede atomkraftværker, efter at virksomheden gik konkurs tilbage i slutningen af 2016.

Toshiba forventes at udpege en køber den 15 juni, men har ønsket at skubbe datoen, da sammenslutningen med den japanske regering endnu ikke har færdiggjort sit bud.

Læs også: Toshiba i dyb krise: Kan blive tvunget til at skrotte pc-forretningen efter enorme nedskrivninger
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere


Sådan styrker du din forsyningskæde gennem digitalisering

I dette webinar bygger CGI's eksperter bro mellem de overordnede, strategiske aspekter af den digitale værdikæde og mere konkret de nye muligheder, Intelligent Order Management til Microsoft Dynamics 365 FO byder på.

09. december 2021 | Læs mere