Artikel top billede

Apple, Dell og Foxconn vil sammen købe kriseramte Toshibas storage-forretning

Der er rift om Toshibas storage-forretning. Flere af verdens største tech-virksomheder forsøger i samarbejde at overtage selskabet.

Apple, Dell og andre tech-giganter bliver nu en del af et Foxconn-ledet konsortium for at kunne byde på Toshibas yderst værdifulde chipforretning.

Det skriver Reuters med Foxconns egen CEO, Terry Gou, som hovedkilde.

Også den amerikanske hukommelsesvirksomhed Kingston er med i buddet, ligesom Amazon var tæt på at tilslutte sig.

Der er ikke nogen information om, hvor meget de forskellige parter har planer om at investere, ligesom Foxconn ifølge Reuters heller ikke har ønsket at kommentere på, hvor stort det endelig bud er, men at det ligger sig op ad andre bud.

Foxconn har tidligere selv budt 119 millarder kroner for Toshibas chip-forretning.

Læs mere her: Storleverandør af iPhones står klar til at overtage stor del af Toshiba

Skarp konkurrence

Sammenslutningen af Apple, Foxconn, Dell og andre er ikke det eneste bud i konkurrencen om chip-forretningen. Amerikanske Western Digital er en del af en anden sammenslutning med blandt andet den japanske regering for at kunne købe Toshiba.

Foxconn var i første omgang ikke set som en potentiel køber af Toshibas chip-forretning, da Foxconn er kinesisk, hvilket ikke huer japanerne.

Den japanske regering har meldt ud, at den vil blokere enhver aftale, der kan sende chip-teknologien ud af landet, men igennem konsortiummet kan Foxconn ende med en mindre og ikke afgørende del af Toshiba og på den måde stadig være en del af handlen og investeringen.

Ifølge Foxconns CEO forhandles der også med både Google, Microsoft og Cisco om at tilslutte sig buddet.

Derfor sælger Toshiba

Toshibas chip-forretning estimeres ifølge Reuters til at have en værdi på over 119 milliarder kroner, men Toshiba er nødsaget til at sælge ud af værdierne.

Toshiba er verdens andenstørste producent af NAND-lagerplads, men presses hårdt af andre producenter som eksempelvis Samsung og kinesiske producenter, der har kunne optimere sine produktionsprocessor bedre end Toshiba.

Derudover har Toshiba måtte dække en gigantisk nedskrivning på en af sine datterselskaber, Westinghouse Electric, der byggede atomkraftværker, efter at virksomheden gik konkurs tilbage i slutningen af 2016.

Toshiba forventes at udpege en køber den 15 juni, men har ønsket at skubbe datoen, da sammenslutningen med den japanske regering endnu ikke har færdiggjort sit bud.

Læs også: Toshiba i dyb krise: Kan blive tvunget til at skrotte pc-forretningen efter enorme nedskrivninger
IT-JOB

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Onsite Deskside Support Engineer – (d/f/m)

Danske Commodities A/S

Python developer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere