Apple, Dell og Foxconn vil sammen købe kriseramte Toshibas storage-forretning

Der er rift om Toshibas storage-forretning. Flere af verdens største tech-virksomheder forsøger i samarbejde at overtage selskabet.

Apple, Dell og andre tech-giganter bliver nu en del af et Foxconn-ledet konsortium for at kunne byde på Toshibas yderst værdifulde chipforretning.

Det skriver Reuters med Foxconns egen CEO, Terry Gou, som hovedkilde.

Også den amerikanske hukommelsesvirksomhed Kingston er med i buddet, ligesom Amazon var tæt på at tilslutte sig.

Der er ikke nogen information om, hvor meget de forskellige parter har planer om at investere, ligesom Foxconn ifølge Reuters heller ikke har ønsket at kommentere på, hvor stort det endelig bud er, men at det ligger sig op ad andre bud.

Foxconn har tidligere selv budt 119 millarder kroner for Toshibas chip-forretning.

Læs mere her: Storleverandør af iPhones står klar til at overtage stor del af Toshiba

Skarp konkurrence
Sammenslutningen af Apple, Foxconn, Dell og andre er ikke det eneste bud i konkurrencen om chip-forretningen. Amerikanske Western Digital er en del af en anden sammenslutning med blandt andet den japanske regering for at kunne købe Toshiba.

Foxconn var i første omgang ikke set som en potentiel køber af Toshibas chip-forretning, da Foxconn er kinesisk, hvilket ikke huer japanerne.

Den japanske regering har meldt ud, at den vil blokere enhver aftale, der kan sende chip-teknologien ud af landet, men igennem konsortiummet kan Foxconn ende med en mindre og ikke afgørende del af Toshiba og på den måde stadig være en del af handlen og investeringen.

Ifølge Foxconns CEO forhandles der også med både Google, Microsoft og Cisco om at tilslutte sig buddet.

Derfor sælger Toshiba
Toshibas chip-forretning estimeres ifølge Reuters til at have en værdi på over 119 milliarder kroner, men Toshiba er nødsaget til at sælge ud af værdierne.

Toshiba er verdens andenstørste producent af NAND-lagerplads, men presses hårdt af andre producenter som eksempelvis Samsung og kinesiske producenter, der har kunne optimere sine produktionsprocessor bedre end Toshiba.

Derudover har Toshiba måtte dække en gigantisk nedskrivning på en af sine datterselskaber, Westinghouse Electric, der byggede atomkraftværker, efter at virksomheden gik konkurs tilbage i slutningen af 2016.

Toshiba forventes at udpege en køber den 15 juni, men har ønsket at skubbe datoen, da sammenslutningen med den japanske regering endnu ikke har færdiggjort sit bud.

Læs også: Toshiba i dyb krise: Kan blive tvunget til at skrotte pc-forretningen efter enorme nedskrivninger
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Digitaliseringsledelse 2.0: Forretning, innovation og udvikling

På Digitaliseringsledelse kan du derfor en række førende danske CIOs der ærligt fortæller om deres overvejelser, strategier, organisationer og resultater. På dagen får du desuden mulighed for at netværke og reflektere over indholdet i en række korte intensive sessioner samt gå i dialog med dagens stærke oplægsholdere.

05. november 2020 | Læs mere


Dell Talk: Fremtidens arbejdsplads: Få fuld udbytte af medarbejdernes kompetencer og viden

Skal du have fuldt udbytte af medarbejderes kompetencer og den viden, som din organisation ligger inde med, kræver det de rigtige værktøjer, de rigtige processer og det rigtige mindset. I denne talk får du buddet på hvordan fremtidens arbejdsplads ser ud - og hvordan den lever op til kravene fra de dygtige, mobile og kritiske medarbejdere.

06. november 2020 | Læs mere


Premium
Test: Apples nye iPhone er bygget til fart og stil: Så gode er iPhone 12 og iPhone 12 Pro
Computerworld tester: IPhone 12 og iPhone 12 Pro er bygget til fart og til at se godt ud. Varen leveres stilsikkert, men noget er overset i farten.
Computerworld
Salling Group lukker stor online-satsning efter kun et år
Millionsatsningen Fillop lukker ved årets udgang. I stedet er supermarkeds-giganten Salling Group nu på vej med en række helt nye online-satsninger, der er affødt af coronakrisen.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Sådan opbevarer du effektivt og sikkert dine data – også med hybrid cloud
Cloud er her der og alle vegne. Men mange organisationer foretrækker en mere blandet tilgang, hvor dele af virksomhedens workload og it-miljøer sendes i clouden, mens andre dele placeres i andre og ofte lokale datacentre. Det stiller ofte mange forskelligartede krav til behovet for lokal storage. Men med IBM FlashSystem kan du konsolidere dit storage-behov og reducere kompleksiteten. Samtidig er FlashSystem all-flash og hybrid-løsninger bygget på et standardiseret sæt af værktøjer og APIs, som giver dig adgang til enterprise-løsninger uanset størrelsen på din organisation. I dette whitepaper fra Atea og IBM kan du læse om IBMs storeløsninger og de yderligere fordele som du kan opnå med dem.