Artikel top billede

(Foto: Picasa)

Nu er det sket: Vildt dansk mobil-boom er stoppet - antallet af mobilabonnementer falder

Antallet af mobilabonnementer i Danmark er faldet efter en række år med vild vækst, og vi er nu tilbage på niveauet fra 2012. Få overblikket over udviklingen her.

I en række år er antallet af mobilabonnementer i Danmark bare steget og steget. Nu tyder meget dog på, at kurven er knækket.

Computerworld har set nærmere på den seneste telestatistik fra Energistyrelsen, hvor det fremgår, at der i andet halvår 2016 var 6.985.000 mobilabonnementer med tale.

Det er 1,3 procent færre end i andet halvår 2015, hvor antallet var 7.079.000.

Ser man isoleret på antallet af taletidskort, var der i samme periode tale om et fald på 18,8 procent, hvilket nok ikke mindst skyldes, at teleselskaberne generelt ikke satser så meget på denne type mobilløsninger længere.

Mens antallet af taleabonnementer er faldet, er antallet af dedikerede dataabonnementer steget med 5,5 procent til nu 1.328.000.

Læs også: Nedtælling i den danske telebranche: Nu kommer ekstremt vigtigt politisk udspil - alle venter i spænding

Lægger man alle typer af mobilabonnementer sammen, er der nu 8.313.000 mobilabonnementer i Danmark. Det er 0,3 procent færre end i andet halvår 2015.

Går vi 10 år tilbage, til andet halvår 2016, var der ifølge telestatistikken historiske data 5,8 millioner mobilabonnementer i Danmark.

Set over en 10-årig periode, har væksten altså været markant - men nu ser det for alvor ud til, at kurven er knækket.

Stadig flere abonnementer end danskere

Det har længe ligget i kortene, at stigningen i antallet af mobilabonnementer måtte ophøre før eller siden.

Det toppede i første halvår 2015 med i alt 8,4 millioner mobilabonnementer.

Det nuværende niveau med lige over 8,3 millioner er det laveste siden første halvår 2014 og faktisk det præcis samme antal mobilabonnenter, som der var i andet halvår 2012.

Her i Danmark var der i andet halvår 2016 144,6 mobilabonnementer per 100 indbyggere, så det er ikke fordi vi ligefrem mangler mobilforbindelser.

Heller ikke selvom det er et fald på en procent i forhold til andet halvår 2015.

Taler også mindre i mobil

Det fremgår også af Energistyrelsens telestastistik, at der i andet halvår 2016 i alt blev talt i telefon i 6,6 millioner minutter i Danmark.

Det var et fald på 0,9 procent i forhold til samme periode i 2015.

Samtidig blev der sendt 14 procent færre sms'er og 6,4 procent flere mms'er.

Læs også:

Super-teknologien 5G vil (sikkert) forandre alt - vi mangler de geniale idéer og gyldne business cases

55 procents vækst på et år: Så mange danskere har turbo-bredbånd

Nedtælling i den danske telebranche: Nu kommer ekstremt vigtigt politisk udspil - alle venter i spænding




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere