Artikel top billede

(Foto: Stig Stasig Photography / Stig Stasig)

Claus Hjort Frederiksen vil have Danmark med i NATO-center for cybersikkerhed

Danmark er som et af få lande ikke repræsenteret i NATOs center for cybersikkerhed. Det vil forsvarsministeren lave om på ved det næste forsvarsforlig.

Danmark skal sidde med ved bordet, når de andre NATO-lande diskuterer cyber-sikkerhed i det internationale forum Cooperative Cyber Defence Centre of Excellence (CCDCOE).

Det sagde forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen (V) i et samråd tirsdag, der var indkaldt af Ida Auken (R) i forbindelse med WannaCry-angrebet.

Selvom Danmark er vurderet til at være blandt de lande med højest risiko for cyber-angreb, sidder der i dag ingen danskere i CCDCOE, men på samrådet gjorde forsvarsministeren det klart, at han ved det kommende forsvarsforlig vil anbefale, at der findes en dansk repræsentant.

"Truslerne udvikler sig hastigt. Det stiller store krav til, at vi hele tiden følger med," sagde ministeren ifølge Ritzau og udtrykte bekymring over hackerangreb på både myndigheder og virksomheder i Danmark.

"Det skal både offentlige og private ledere tage alvorligt og sætte sig ind i."

Forsvar og ministerier hacket

For nylig kom det frem, at 10 danske ministerier har været ramt af hackerangreb, ligesom russiske hackere har haft adgang til en intern mail-tjeneste hos Forsvaret over flere år.

I forbindelse med hackerangrebet på Forsvaret kunne Computerworld fortælle, at Forsvaret kører software, der ikke modtager sikkerhedsopdateringer, og at de ansatte ikke benytter sig af basale sikkerhedsforanstaltninger som to-faktor-autentificering.

Læs også: Hackerangreb mod Forsvaret: Her er tre ting, vi ved om angrebet - og alle de ubesvarede spørgsmål
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere


Forbered dig effektivt på cyber katastrofen

Da det ikke længere er et spørgsmål om, om man bliver ramt men et spørgsmål om hvornår, er det essentielt at analysere angrebsflader og designe en effektiv sikkerhedsinfrastruktur, som afvejer sikring af centrale data og systemer mod hensynet til brugervenlighed og medarbejdernes produktivitet.

30. maj 2024 | Læs mere