Artikel top billede

Claus Hjort Frederiksen vil have Danmark med i NATO-center for cybersikkerhed

Danmark er som et af få lande ikke repræsenteret i NATOs center for cybersikkerhed. Det vil forsvarsministeren lave om på ved det næste forsvarsforlig.

Danmark skal sidde med ved bordet, når de andre NATO-lande diskuterer cyber-sikkerhed i det internationale forum Cooperative Cyber Defence Centre of Excellence (CCDCOE).

Det sagde forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen (V) i et samråd tirsdag, der var indkaldt af Ida Auken (R) i forbindelse med WannaCry-angrebet.

Selvom Danmark er vurderet til at være blandt de lande med højest risiko for cyber-angreb, sidder der i dag ingen danskere i CCDCOE, men på samrådet gjorde forsvarsministeren det klart, at han ved det kommende forsvarsforlig vil anbefale, at der findes en dansk repræsentant.

"Truslerne udvikler sig hastigt. Det stiller store krav til, at vi hele tiden følger med," sagde ministeren ifølge Ritzau og udtrykte bekymring over hackerangreb på både myndigheder og virksomheder i Danmark.

"Det skal både offentlige og private ledere tage alvorligt og sætte sig ind i."

Forsvar og ministerier hacket

For nylig kom det frem, at 10 danske ministerier har været ramt af hackerangreb, ligesom russiske hackere har haft adgang til en intern mail-tjeneste hos Forsvaret over flere år.

I forbindelse med hackerangrebet på Forsvaret kunne Computerworld fortælle, at Forsvaret kører software, der ikke modtager sikkerhedsopdateringer, og at de ansatte ikke benytter sig af basale sikkerhedsforanstaltninger som to-faktor-autentificering.

Læs også: Hackerangreb mod Forsvaret: Her er tre ting, vi ved om angrebet - og alle de ubesvarede spørgsmål
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Kombit har fundet leverandør til udbud på 120 millioner kroner: Her er vinderen af udbuddet om Nemrefusion 3.0
Der er nu fundet en vinder af udbuddet om Nemrefusion 3.0, der skal løses de samme opgaver, som den tidligere udgave systemet, men bliver mere moderne og brugervenlig.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Udnyt ressourcerne bedre og skru op for overskuddet
Spildt arbejde, ineffektive processer og ringe forretningsindsigt er blot tre tegn på ringe ressourceudnyttelse. I dette whitepaper får du viden om, hvordan du måler ressourceudnyttelsen – og bruger indsigten operationelt, taktisk og strategisk.