Vinderen er fundet:Her er Danmarks bedste CIO: Susanne Schustin fra Blue Water Shipping er Årets CIO 2023

Artikel top billede

(Foto: Stig Stasig Photography / Stig Stasig)

Claus Hjort Frederiksen vil have Danmark med i NATO-center for cybersikkerhed

Danmark er som et af få lande ikke repræsenteret i NATOs center for cybersikkerhed. Det vil forsvarsministeren lave om på ved det næste forsvarsforlig.

Danmark skal sidde med ved bordet, når de andre NATO-lande diskuterer cyber-sikkerhed i det internationale forum Cooperative Cyber Defence Centre of Excellence (CCDCOE).

Det sagde forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen (V) i et samråd tirsdag, der var indkaldt af Ida Auken (R) i forbindelse med WannaCry-angrebet.

Selvom Danmark er vurderet til at være blandt de lande med højest risiko for cyber-angreb, sidder der i dag ingen danskere i CCDCOE, men på samrådet gjorde forsvarsministeren det klart, at han ved det kommende forsvarsforlig vil anbefale, at der findes en dansk repræsentant.

"Truslerne udvikler sig hastigt. Det stiller store krav til, at vi hele tiden følger med," sagde ministeren ifølge Ritzau og udtrykte bekymring over hackerangreb på både myndigheder og virksomheder i Danmark.

"Det skal både offentlige og private ledere tage alvorligt og sætte sig ind i."

Forsvar og ministerier hacket

For nylig kom det frem, at 10 danske ministerier har været ramt af hackerangreb, ligesom russiske hackere har haft adgang til en intern mail-tjeneste hos Forsvaret over flere år.

I forbindelse med hackerangrebet på Forsvaret kunne Computerworld fortælle, at Forsvaret kører software, der ikke modtager sikkerhedsopdateringer, og at de ansatte ikke benytter sig af basale sikkerhedsforanstaltninger som to-faktor-autentificering.

Læs også: Hackerangreb mod Forsvaret: Her er tre ting, vi ved om angrebet - og alle de ubesvarede spørgsmål
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere


NIS2 - Når ansvaret for cyberforsvaret lægges i hænderne på danske produktionsvirksomheder

I takt med at cybertruslen stiger og kravene til cybersikkerheden skærpes, når det nye NIS2-direktiv træder i kraft den 17. oktober 2024 bliver en endnu større del af det officielle ansvar for at beskytte den kritiske infrastruktur i Danmark lagt i hænderne på direktionen og bestyrelserne i private produktionsvirksomheder og ledelsen i offentlige organisationer og myndigheder.

14. juni 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Skab og dokumentér værdien af virksomhedens enterprise arkitektur

Vi går i dybden med, hvordan du kan optimerer driften af dit it-landskab præget af et godt mix af egne datacentre, hostede løsninger, API-integrationer og middleware – alt tilsat et stigende antal cloud-løsninger, som binder løsningerne sammen. Programmet for dagen afspejler den situation, virksomheder møder i bestræbelserne på at håndtere et it-landskab i forandring, hvor man skal have virksomhedens egen infrastruktur til at spille sammen med integration til cloudbaserede elementer.

15. juni 2023 | Læs mere